Zlatan Ibrahimović je poleti 2016 iz PSG-ja prišel na Old Trafford. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je poleti 2016 iz PSG-ja prišel na Old Trafford. Foto: Reuters

36-letni Šved od poletja 2016 igra za rdeče vrage, a je izpustil velik del sezone zaradi poškodbe kolenskih vezi, ki jo je staknil aprila lani na tekmi Evropske lige proti Anderlechtu. Pogodbo ima do 30. junija, a naj bi prišlo do predčasne prekinitve, obe strani sta za to zainteresirani.
Na 53 tekmah za Manchester United je dosegel 29 golov. V letošnji sezoni je odigral le sedem tekem, zadnjič je bil na zelenici 26. decembra, ko so vragi remizirali z Burnleyjem na Old Traffordu.

"Že nekaj časa je jasno, da je to njegova zadnja sezona v Manchestru. Imel je imenitno kariero in zdaj lahko sam odloča o svoji prihodnosti. Prepričan sem, da bi skupaj imeli fantastični sezoni, če ne bi vmes posegla grozna poškodba," je poudaril Mourinho, ki je z Ibrahimovičem zelo dober prijatelj.

Vodstvo Los Angelesa se že več mesecev zanima za sijajnega napadalca, nekateri ameriški novinarji pa so na Twitterju objavili, da je Ibrahimović tudi že uradno podpisal pogodbo. Sodelovanje naj bi sklenil do konca sezone 2019, letno pa bo zaslužil 1,5 milijona dolarjev.

Uradno ga bodo po poročanju medijev predstavili v petek.