Zlatan Ibrahimović - nogometna Mona Lisa. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović - nogometna Mona Lisa. Foto: EPA
Športni direktor Leonardo in Naser Al Helajfim, predsednik ter lastnik kluba
Leonardo in šejk Al Helajfij z neomejenim številom milijonov še naprej kujeta superklub, ki pa je lani v Ligue 1 osvojil le 2. mesto. Foto: Reuters

Potem ko se je branilec Silva iz Lombardije v glavno mesto Francije preselil za 42 milijonov evrov, podatkov o odškodnini za Šveda še ni. Jasno je le, da je Ibrahimović na Balearskih otokih, kjer je čakal na znamenja svojega razvpitega agenta Mina Raiole, dobil zeleno luč, da se vkrca na letalo za Pariz. PSG in Milan sta se namreč dogovorila o prestopu, je sporočil direktor Parižanov Leonardo. Ibrahimović bo v sredo opravil zdravniški pregled, klub pa bo pripravil tudi novinarsko konferenco. 31-letni napadalec naj bi zaslužil približno 15 milijonov evrov na sezono.

Louvre dobiva konkurenco

Raiola je nekaj besed javnosti namenil že pred ponedeljkovo večerjo z vodilnimi možmi kluba, ki ga poganja katarski naftni denar. "Tukaj sem, da delam, zato vam ne bom povedal veliko. Če se bo dobro izšlo, vam bom pripeljal Mono Liso v Pariz," je bil slikovit italijanski menedžer in dodal: "Nihče ni pričakoval, da bo "Ibra" odšel že po dveh letih, a takšno je tržišče. Igralčeva volja in želja sta vedno pomembni, saj konec koncev on podpiše zadnji."
Mojstrovina Leonarda da Vincija "Giaconda", ki je že dolgo razstavljena v slovitem muzeju Louvre, je zdaj na stadionu Park princev dobila še svojo nogometno različico.

Davčna reforma ogroža plače PSG-ja
Silne ambicije PSG-ja in njegovega predsednika Naserja Al Helajfija so sicer danes doživele resno politično grožnjo. Ravno v torek je namreč novi francoski parlament začel obravnavo o davčni reformi. Predlog socialističnega predsednika Francoisa Hollanda je, da bi s 75-odstotno stopnjo obdavčili vse prihodke nad milijon evrov.

V iskanju novega čarovnika
Raiola je že sinoči od odhodu z delovne večerje potrdil, da vodstvu "rossonerov" ponuja nadomestilo za Ibrahimovića, ki je bil v kratkem obdobju ključni igralec Milana: "Mogoče bo prišlo do presenečenja, imena, ki ga nihče ne omenja." Medtem navijači in mediji stavijo, da sta Carlos Tevez in Edin Džeko (oba Manchester City) prva kandidata za prihod v Milan.