Agim Ibraimi se je spet izkazal kot igralec, ki dela razliko. Foto: EPA
Agim Ibraimi se je spet izkazal kot igralec, ki dela razliko. Foto: EPA
Agim Ibraimi veliki junak v Larnaki

V Ljudski vrt se je iz Cagliarija vrnil Agim Ibraimi. Makedonski reprezentant ima dodano vrednost. V torek je dosegel oba gola, skupaj pa letos v evropskem poletju tri. Pravi, da so za uspeh zaslužni vsi in da je zadnji gol z glavo dosegel še v dresu Olimpije.

Izraelci vajeni potovanja po Evropi
Nogometaši Izraela in Maccabija so zaradi vojnih razmer v Izraelu že skoraj vajeni tekme gostiti drugod po Evropi. Tokrat si je telavivski Maccabi začasen dom našel v Larnaki. Na Cipru je v 2. krogu že izločil Santo Colomo iz Andore. Maccabi je domače tekme pred leti gostil že v Sofiji in Budimpešti.

Slovenija pred desetimi leti gostovala v Turčiji
Izraelska reprezentanca je pred 11 leti v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2004 Slovenijo gostila v Turčiji. Takrat je Slovenijo za uvrstitev v tretje zaporedne dodatne kvalifikacije vodil Bojan Prašnikar. V Antalyi je bilo 0:0. Takrat so za Slovenijo igrali tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahović, pomočnik trenerja Šimundže Saša Gajser in Miran Pavlin, ki naj bi bil pri vijoličnih eden od klubskih skavtov.

Dinamo in Hajduk igrala v Ljubljani
V teh dneh se je bilo mogoče spomniti tudi Dinama in Hajduka, ki sta v 90. letih prejšnjega stoletja v evropskih tekmovanjih zaradi vojne na Hrvaškem gostila Steauo oziroma Ajax v Ljubljani, na starem Bežigradu.

Kri teče tudi v Ukrajini ...
V Larnaki pa si ni malo ljudi želelo, da bi Uefa Izraelce vsaj začasno vrgla iz mednarodnih tekmovanj, kot je to pred koncem prejšnjega stoletja naredila z ZR Jugoslavijo. Potem ko je bil Maribor uspešnejši od Maccabija, so misli o tem zamrle. Toda bolj bo treba pogledati naprej in ne nazaj oziroma sedanjost, saj vojna vihra ne prizanaša jugovzhodni Ukrajini. S tem še zdaleč ne mislim le na nogomet.

Agim Ibraimi veliki junak v Larnaki