Slovenska nogometna reprezentanca je prikazala odličen drugi del kvalifikacij. Foto: EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je prikazala odličen drugi del kvalifikacij. Foto: EPA
Slovencem ni uspel veliki met
Pogovor z Boštjanom Cesarjem in Srečkom Katancem

A po prvem delu kvalifikacij ni kazalo tako dobro, saj je Slovenija pod vodstvom Slaviše Stojanovića na prvih štirih tekmah zbrala le tri točke. Na čelo reprezentance se je nato vrnil Srečko Katanec.

Ilić: Ni pomembno, kdo igra
"Pri Slaviši nisem bil preveč prisoten, je pa Srečko prinesel to, da je na treningih res disciplina, da se ve, kaj mora kdo delati. Ni velikih razlik med igralci, ni pomembno, kdo, kaj, kje igra, ampak smo res homogeni. Skupaj 'drgnemo', in to je najboljši recept za naprej," o vplivu Katančevega prihoda pravi Branko Ilić.

Cesar: Sami smo zakomplicirali
Ko je Slovenija izgubila tudi prvo kvalifikacijsko tekmo pod Katancem, je bila ideja o SP-ju zgolj iluzija, ki pa je oživela s štirimi zaporednimi zmagami. "Sami smo si zakomplicirali delo na začetku kvalifikacij, a tudi sami prišli do tega, da smo bili še 'živi' do zadnje tekme. Lahko smo deloma zadovoljni, deloma ne, ampak reprezentanca ima potencial in gotovo lahko igramo še bolje," verjame Boštjan Cesar.

Kampl: Vedno bolje se znajdemo kot ekipa
Da je prihodnost Slovenije svetla, meni tudi Kevin Kampl, ki je v torek zvečer lahko igral le s pomočjo injekcije: "Čaka nas še precej dela, a vedno bolje se znajdemo kot ekipa, in če bo šlo tako naprej, bomo res lahko šli v dobri formi v naslednje kvalifikacije, za evropsko prvenstvo leta 2016."

Na Euro 2016 vodi kar 24 mest
Naslednje kvalifikacijske tekme bodo na sporedu skoraj čez eno leto - septembra 2014 se bodo namreč začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 v Franciji. Uvrstitev na to tekmovanje naj bi bila vsaj na papirju lažja, saj se bo tja uvrstilo 24 reprezentanc.

Katanec: Več bo pokazal čas
"Imamo dobro izhodišče za naprej. Kaj pa se bo dogajalo, bomo videli. Pri nas se lahko v enem tednu, 14 dneh, mesecu položaj povsem spremeni v primerjavi z zdajšnjim. Želim si le, da imam na kupu te fante, ki so zdaj tukaj, in še kakih pet ali šest drugih. Več jih namreč preprosto nimamo. Želim si, da bi ti igrali, se razvijali, in to je to. Kaj bo v naslednjih kvalifikacijah, pa bo pokazal čas," pa je povedal selektor Katanec.

Slovencem ni uspel veliki met
Pogovor z Boštjanom Cesarjem in Srečkom Katancem