Valter Birsa v dvoboju z Martinom Caceresom, ki je bil ključni mož pri edinem zadetku na tekmi. Foto: Reuters
Valter Birsa v dvoboju z Martinom Caceresom, ki je bil ključni mož pri edinem zadetku na tekmi. Foto: Reuters
Samir Handanović in Marcelo Larrondo
Samir Handanović je na tekmi Torino - Inter (0:0) v 20. minuti ubranil slab strel z bele točke Marcelu Larrondu. Prekršek nad Fabiom Quagliarello je storil Nemanja Vidić, ki je nato v sodnikovem podaljšku prejel neposredni rdeči karton zaradi ploskanja sodniku ob odločitvi, da ne dosodi 11-metrovke po prekršku nad Maurom Icardijem. Tudi trener Interja Walter Mazzarri je bil mnenja, da bi sodnik moral pokazati na belo točko, saj naj bi bil prekršek očitnejši kot tisti nad Quagliarello v prvem polčasu. Foto: EPA
Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi je uspešno debitiral na klopi Milana ob zmagi nad Laziem s 3:1. Po vodstvu s 3:0 v 64. minuti se je zdelo, da bodo rdeče-črni gladko slavili, a se morajo za vse tri točke zahvaliti predvsem vratarju Diegu Lopezu, ki je ob koncu ustavil nevaren strel Antonia Candreve iz bližine, v sodnikovem podaljšku pa mu je ubranil še slabo izvedeno 11-metrovko. Stefano Mauri je zadel tudi prečko. Fernanda Torresa še ni bilo v ekipi Milana. Foto: EPA

Edini strelec je bil že v 6. minuti branilec Chieva Cristiano Biraghi, ki je po strelu iz kota in močnem poskusu Martina Caceresa z glavo dosegel avtogol. Zmaga stare dame bi bila lahko še višja, ob koncu prvega polčasa sta Carlos Tevez in Caceres zadela prečko. V moštvu Massimiliana Allegrija je odlično debitiral 18-letni francoski napadalec Kingsley Coman, ki je kot prost igralec prišel iz PSG-ja. Chievo je bil najbližje izenačenju v 77. minuti, ko je Gianluigi Buffon lepo ubranil strel Maxija Lopeza.

Iličić igral od 35. minute
Roma je na Olimpicu z 2:0 porazila Fiorentino, za katero je Josip Iličić igral od 35. minute, ko je zamenjal mladega Avstralca Joshuo Brillanteja. Med strelce sta se vpisala v 28. minuti Belgijec Radja Nainggolan (Brillante je izgubil žogo) in v 93. minuti Gervinho, ki sta sodelovala pri obeh zadetkih. Iličić je po dobri uri igre s prostega strela stresel prečko, v okvir vrat je žogo preusmeril vratar Morgan De Sanctis. Še eno priložnost za poravnavo izida je imel takoj zatem Khouma Babacar, vendar je bil De Sanctis po njegovem strelu iz bližine znova uspešnejši.
1. krog:
CHIEVO - JUVENTUS 0:1 (0:1)
Biraghi 6./ag
Birsa in Cesar sta igrala vso tekmo, Lazarević (vsi Chievo) je bil na klopi.

ROMA - FIORENTINA 2:0 (1:0)
Nainggolan 28., Gervinho 93.
Iličić (Fiorentina) je igral od 35. minute.
MILAN - LAZIO 3:1 (1:0)
Honda 7., Muntari 56., Menez 64./11-m; Alex 67./ag
Lopez (Milan) je v 94. minuti ubranil 11-m Candrevi.
ATALANTA - VERONA 0:0
GENOA - NAPOLI 1:2 (1:1)
Pinilla 40.; Callejon 3., de Guzman 95.
UDINESE - EMPOLI 2:0 (0:0)
Di Natale 57., 62.

TORINO - INTER 0:0
RK: Vidić 92./Inter
Handanović je v 20. minuti ubranil 11-m Larrondu.
Handanović je branil vso tekmo, Krhin (oba Inter) je bil na klopi.
SASSUOLO - CAGLIARI 1:1 (1:1)
Zaza 42.; Sau 44.
Kurtić (Sassuolo) je bil na klopi.

PALERMO - SAMPDORIA 1:1 (1:0)
Dybala 7.; Gastaldello 91.
RK: Regini 41./Sampdoria
Anđelković (Palermo) je igral vso tekmo.

CESENA - PARMA 1:0 (1:0)
Rodriguez 38.
Krajnc (Cesena) je igral od 88. minute. V lanski sezoni v dresu Gorice najboljši igralec Prve lige TS Massimo Coda je za Parmo igral od 74. minute.