Abass Issah je drugi strelec Olimpije v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Abass Issah je drugi strelec Olimpije v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija ali Maribor? Prvak bo znan v nedeljo

Sobotni derbi, ki ga je Olimpija v Ljudskem vrtu dobila s 3:2, je imel, kot običajno, tudi nadaljevanje v tretjem polčasu, ki ga je končal disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj. Maribor bo moral plačati 9.900 evrov kazni, Olimpija pa 3.400 evrov. Denarno kazen je dobil tudi mladi napadalec ljubljanskega moštva Issah. Disciplinski sodnik mu je zaradi nedostojne geste, namenjene mariborskim navijačem, prisodil plačilo 1.500 evrov globe in eno tekmo prepovedi igranja, kar pa je igralec že prestal na sredini tekmi 35. kroga, ko so zmaji z 2:0 odpravili Krško. Pri izreku kazni je sodnik upošteval olajševalno okoliščino, pisno izjavo igralca.

Manj teh je našel pri obnašanju obeh navijaških skupin. Ljubljanska je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja, žaljivega skandiranja nasprotni ekipi in njenim navijačem, prižiganja večje količine bakel, odvržene bakle ob rob igrišča, odvrženih dveh stolov s tribun ob rob igrišča ter odvrženih dveh bakel na igrišče in upoštevani predkaznovanosti svojemu klubu pridelala 3.400 evrov kazni.

Skoraj do desetih tisočakov so prišli mariborski navijači. Nešportno in neprimerno vedenje navijačev, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, večkratno prižiganje bakel na tribuni, odvržene bakle na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, odvržena večja količina papirja na igralno površino ob kotno zastavico, vdor navijačev na igralno površino po koncu tekme, metanje predmetov v smeri sodnikov ob njihovem odhodu z igrišča neposredno po koncu tekme so ob predkaznovanosti razlogi, da bo Maribor v blagajno NZS-ja plačal 9.900 evrov, kot olajševalno okoliščino je sodnik navedel pisno izjavo kluba.

Igor Bišćan bo na Ganca lahko računal v nedeljo v Domžalah, kjer bo Olimpija naskakovala naslov prvaka. Zmaji v primeru zmage Maribora, ki bo gostil Gorico, za zagotovitev lovorike ne smejo izgubiti.

Olimpija ali Maribor? Prvak bo znan v nedeljo