Martin Caceres je precej nepričakovano  ob debiju zablestel z dvema goloma. Foto: Reuters
Martin Caceres je precej nepričakovano ob debiju zablestel z dvema goloma. Foto: Reuters
Stephan El Shaarawy
Zadetek Stephana El Shaarawyja je bil premalo za ugoden izid Milana. Foto: EPA
Massimiliano Allegri
Trenerju Milana Massimilianu Allegriju v zadnjem času ne gre vse po načrtih. Foto: EPA

Urugvajski branilec, ki je v Torinu že igral v sezoni 2009/10, in se tja kot posojen nogometaš Seville vrnil pred slabima dvema tednoma, je ob debiju najprej zadel v 53. minuti, ko je v prazno mrežo poslal odbito žogo vratarja Marca Amelie po strelu Marca Borriella.
Alessandro Del Piero bi lahko povišal vodstvo gostov, a je devet minut po golu Caceresa in tik po menjavi Urby Emanuelson/Robinho iz bližine izenačil Stephan El Shaarawy po podaji z glavo Massima Ambrosinija. Mladi član Milana je imel sicer v 17. minuti tudi prvo priložnost gostiteljev na tekmi.
Mojstrovina za 1:2
Caceres je znova "udaril" v 83. minuti, ko je zunaj kazenskega prostora sprožil izjemen diagonalni strel v zgornji kot in še drugič matiral Amelio.
Trener Juventusa Antonio Conte je predtem na igrišče poslal Mirka Vučinića in Fabia Quagliarello namesto Borriella in Del Piera. Oba sta hitro zagrozila. Pri 1:1 je imel lepo priložnost za domače Zlatan Ibrahimović, vendar je Giorgio Chiellini pravočasno posredoval.
Težave Milana s poškodbami
Juve je potrdil, da ni zaman vodilna ekipa Serie A. V tem trenutku je pač boljši od Milana, ki je v zadnjem tednu izgubil v Rimu proti Laziu (2:0) in doma remiziral proti Napoliju (0:0). Rdeče-črni imajo tudi težave s poškodovanimi igralci, takšnih je kar 11, kaznovan pa je bil Antonio Nocerino.
V četrtek bo še tekma Siena - Napoli. Povratni srečanji bosta 20. in 21. marca.
Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi
MILAN - JUVENTUS 1:2 (0:0)
El Shaarawy 62.; Caceres 53., 83.
Milan: Amelia, Bonera, Mexes , Thiago Silva, Antonini, Emanuelson ( 62./Robinho), van Bommel ( 85./Maxi Lopez), Ambrosini , Seedorf, Ibrahimović, El Shaarawy.
Juventus: Storari, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Caceres, Padoin ( 69./Marrone), Pirlo, Giaccherini, Estigarribia, Borriello ( 67./Vučinić), Del Piero ( 67./Quagliarella ).
Sodnik: Paolo Silvio Mazzoleni


SIENA - NAPOLI 2:1 (1:0)
Reginaldo 42., D'Agostino 66.; Pesoli 86./ag
Povratni tekmi bosta 20. in 21. marca.