Branislav Ivanović je na začetku podaljška zadel z glavo. Foto: Reuters
Branislav Ivanović je na začetku podaljška zadel z glavo. Foto: Reuters
Nogometaši Chelseaja se veselijo uvrstitve v finale na Wembleyju. Foto: EPA
Mario Balotelli
Mario Balotelli je vstopil v 70. minuti, a ni uspel poživiti igre redsov. Foto: EPA
Lucas Biglia
Lazio je po sobotni zmagi v italijanskem prvenstvu (3:1) še enkrat ugnal Milan in ga izločil iz italijanskega pokala. Edini strelec na San Siru je bil Lucas Biglia v 38. minuti z bele točke, potem ko je z roko v kazenskem prostoru igral Michelangelo Albertazzi. Tik pred koncem prvega dela je bil zaradi drugega rumenega kartona pri Rimljanih izključen Loric Cana. Foto: EPA

Prva tekma se je na Anfieldu končala z 1:1. Ker se je tudi povratna tekma na Stamford Bridgeu končala z remijem (0:0), je bil na sporedu podaljšek. Šele v dodatnih 30 minutah velja pravilo gola v gosteh. V 94. minuti je Willian podal iz prostega strela z desne strani, pred vrati pa je Branislav Ivanović z močnim strelom z glavo zatresel mrežo.
Modri se bodo 1. marca na Wembleyju pomerili s Tottenhamom.

Mourinho tokrat z vsemi najboljšimi
Ivanović, John Terry, Diego Costa in Nemanja Matić, ki v soboto niso igrali proti tretjeligašu Bradfordu na sramotni predstavi v šestnajstini finala Pokala FA (2:4), so tokrat začeli tekmo. Jose Mourinho, ki je kar puhtel od jeze v soboto, tokrat ničesar ni želel prepustiti naključju.
Brez najstrožje kazni po prekršku nad Costo
Vroče je bilo že v 10. minuti, ko je Diego Costa pohodil Emreja Cana pred obema klopema, a sodniki tega niso opazili. Šest minut zatem je Raheem Sterling stekel v protinapad, Steven Gerrard je bil sam pred vrati, a mu ni uspel oddati žoge.
V 25. minuti je Martin Škrtel v kazenskem prostoru zadel Diega Costo v gleženj, sodnik Michael Oliver pa ni pokazal na belo točko. Zelo sporna odločitev delivca pravice. Liverpool je bil še naprej nevaren, Alberto Moreno in Philippe Coutinho sta streljala, a je bil na mestu Thibaut Courtois.
Modri v drugem delu neučinkoviti
V drugem delu je bil precej nevarnejši Chelsea. Simon Mignolet se je izkazal v 61. in 65. minuti, ko je preprečil veselje Diegu Costi. V 66. minuti je Jordan Henderson v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Oliver pa tudi tega ni opazil. Henderson je že imel rumeni karton.

Chelsea rutinirano zadržal prednost
Na vrsti je bil podaljšek. V 94. minuti je Lucas Leiva podrl Edena Hazarda, Willian pa je s prostega strela lepo našel Ivanovića, ki mu ni bilo težko matirati Mignoleta. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Henderson v 100. minuti z glavo po podaji Sterlinga, vendar je meril mimo vrat. Do konca tekme so modri rutinirano zadržali prednost.

Angleški ligaški pokal, polfinale, povratni tekmi:
CHELSEA - Liverpool * 1:0 (0:0) 1:1
Ivanović 94.
* - po podaljšku

Chelsea:
Courtois, Ivanović, Zouma, Terry, Filipe Luis (78./Azpilicueta), Fabregas (50./Ramires), Matić, Willian (119./Drogba), Oscar, Hazard, Diego Costa.

Liverpool: Mignolet, Can, Škrtel, Sakho (57./Johnson), Marković (70./Balotelli), Henderson, Lucas, Moreno (105./Lambert), Coutinho, Gerrard, Sterling.

Sodnik: Michael Oliver





Sheffield Utd. - TOTTENHAM 2:2 (0:1) 0:1
Adams 77., 79.; Eriksen 28., 88.

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 1. marca na Wembleyju.




Italijanski pokal, četrtfinale:
Milan - LAZIO 0:1 (0:1)
Biglia 38./11-m
RK: Cana 45./Lazio

Parma - JUVENTUS 0:1 (0:1)
Morata 89.

Torek, 3. februarja, ob 18.00:
ROMA - FIORENTINA

Sreda, 4. februarja, ob 20.45:
NAPOLI - INTER