Bojan Jokić je v spomladanskem delu lanske sezone kot posojen nogometaš Villarreala dobro igral za Nottingham Forest. Foto: Reuters
Bojan Jokić je v spomladanskem delu lanske sezone kot posojen nogometaš Villarreala dobro igral za Nottingham Forest. Foto: Reuters
Theo Walcott in Bojan Jokić
Jokić si je 11. oktobra mezinec na levi nogi zlomil v dvoboju s Theom Walcottom. Foto: www.alesfevzer.com
Rene Krhin
Rene Krhin je po poročanju angleških medijev konec tedna preživel na pogovorih v Birminghamu pri tamkajšnjem drugoligašu, potem ko se je ta dogovoril z Granado o odškodnini in prestopu 26-letnega Štajerca. Slovenski vezist si je ogledal tudi srečanje pokala FA med Birminghamom in Newcastlom (1:1), uradne potrditve prestopa pa za zdaj še ni. Foto: Reuters

30-letni Kranjčan od prejšnjega tedna uradno ni več član španskega prvoligaša, v katerega je iz Chieva prestopil julija 2013 in kjer v zadnjem času ni več dobival priložnosti. Kot kaže, se kaj lahko zgodi, da bo Španijo znova zamenjal za Otok, tako kot lani, ko je v drugem delu sezone nosil dres Nottingham Foresta.

"Več bo znano v prihodnjih dneh, odprtih je nekaj stvari iz različnih držav. Iz Turčije, o kateri se je največ pisalo, nisem dobil nobene ponudbe. Res je, da so me klicali, a ni bilo nič konkretnega, niti si tja nisem želel. Nikoli se ne ve, kam te odpelje življenje, toda najverjetneje ostajam v zahodni Evropi. Predvsem pa si želim klub, kjer bi igral," nam je zatrdil nogometaš, ki ima za Boštjanom Cesarjem in Valterjem Birso največ nastopov za slovensko reprezentanco. Kar 82 jih je že nabral od debija na Cipru pred skoraj 11 leti.

Kako so prekinitev pogodbe, ki je veljala do junija, sprejeli v Villarrealu? "Na začetku jim ni bilo prav, da sem se tako odločil, a smo se nato lepo pogovorili in rešili zadevo. V klubu so me imeli radi, nikomur se nisem zameril, niti se niso zamerili oni meni. Ni imelo smisla, da samo treniram. Tudi oditi na posojo, o čemer sem najprej razmišljal, ne bi imelo smisla, saj bi bil ob koncu sezone tako ali tako prost igralec."

Jokić se je že poleti pogovarjal, da bi odšel iz Španije, ker so v klub pripeljali novega bočnega branilca in sta imela dva prednost pred njim. A takrat se je pri dogovorih zapletlo, tudi zaradi odškodnine.

Z omrtvičenimi prsti zdržal do konca
Kot je znano, si je izkušeni Gorenjec na tekmi proti Angliji pred tremi meseci zlomil prst na levi nogi. Pojasnil nam je, da je pri Villarrealu z ekipo začel trenirati en teden po vrnitvi z novembrske reprezentančne akcije, ko je Slovenija gostovala na Malti in Poljskem.

"Na Brdu sem tedaj že tekel, resda samo naravnost in v prevelikih copatah, da ni stiskalo. Fizično med premorom nisem veliko izgubil, vse je bilo v redu, in po vrnitvi v Španijo sem se kmalu priključil ekipi ter treniral do 22. decembra, ko sem se vrnil v Slovenijo. Tu zdaj treniram z osebnim trenerjem, včasih enkrat, včasih dvakrat na dan, tudi z žogo. Če se bo iskanje novega kluba zavleklo, se bom priključil treningom Triglava ali kakšne druge ekipe. Tudi Villarreal mi je ponudil, da lahko treniram z njimi, a tega nisem sprejel zaradi možnosti kakšne poškodbe, kar bi bilo v tem trenutku najslabše. Najpomembneje je, da sem 'fit'".

Jokić je razložil, da si je mezinec zlomil v dvoboju s Theom Walcottom. "Ravno ko sem podal žogo, mi je čudno stopil na nogo oziroma jo je malce oplazil. V trenutku sem začutil hudo bolečino in bolelo me je vedno bolj. V prvem polčasu sem pomislil, da bi kar odšel z igrišča, mislil sem, da me bo selektor zamenjal. Nato pa sem med odmorom dobil injekcijo, s katero mi je zdravnik omrtvičil mezinec. V bistvu kar zadnjih treh prstov nisem čutil, zato nisem imel ravno pravega občutka z žogo (smeh), a sem zdržal do konca tekme. Pozneje se je izkazalo, da ni bil tako majhen zlom, mezinec je bil zlomljen cel počez. Nisem si mislil, da ti lahko takšna poškodba vzame en mesec. Podobno ima zdaj tudi Dalibor Stevanović."

Villarreal bo levi bočni branilec ohranil v lepem spominu. "Tri leta si bom najbolj zapomnil po tem, da sem imel zelo dobre soigralce, ki so tudi zelo dobri ljudje. Zaslužijo si uvrstitev v Ligo prvakov. Z vsemi v klubu sem imel zelo profesionalen odnos. Tudi ko nisem igral, so se do mene obnašali enako. V teh treh sezonah nisem imel sreče s poškodbami, praktično sem bil leto in pol poškodovan, zato sem imel veliko težav z borbo za mesto v prvem moštvu. Na koncu se je izšlo tako, kot se je. Ne glede na vse sem zadovoljen. Kot kaže, se to mora zgoditi, da si močnejši in greš naprej z novim elanom."


Pregled iger slovenskih reprezentantov v preteklem tednu



NOGOMETNA REPREZENTANCA selektorja Srečka Katanca za tekmi z Malto in Poljsko (27)
Ime, priimekKlub (država)TekmaIgralni čas (ocena)Podrobnosti
VRATARJI (3)
Vid BelecCarpi (ITA II)*zimski premor*-6. mesto v Serie B, nadaljevanje 21. januarja
Jan KoprivecAnorthosis Famagusta (CIP)Anorthosis - AEK Larnaka 0:1

vso tekmo

/
Jan OblakAtletico Madrid (ŠPA)

Las Palmas - Atletico Madrid 0:2 (P);
Eibar - Atletico Madrid 0:2

/;
/

poškodovan (rama)

BRANILCI (9)
Boštjan Cesar (c)Chievo (ITA)

Chievo - Atalanta 1:4

/

na klopi

Antonio Delamea MlinarOlimpija (SLO)

*zimski premor*

-

2. mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije, nadaljevanje 25. februarja

Bojan Jokićbrez kluba--

prekinil pogodbo z Villarrealom

Boban JovićWisla Krakov (POL)

*zimski premor*

-10. mesto v Ekstraklasi, nadaljevanje 11. februarja
Miha Mevlja
Rostov (RUS)*zimski premor* -7. mesto v Premier ligi, nadaljevanje 4. marca
Miral SamardžićAkhisar Belediyespor (TUR)

*zimski premor*

-10. mesto v Süper Ligi, nadaljevanje 14. januarja, prestopil iz Kitajske (Henan Jianye)
Gregor SikošekLuka Koper (SLO)*zimski premor* -6. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja
Nejc Skubic
Konyaspor (TUR)

*zimski premor*

-

7. mesto v Süper Ligi, nadaljevanje 14. januarja
Dejan Trajkovski Twente (NIZ)*zimski premor*-7. mesto v Eredivisie, nadaljevanje 15. januarja; Twente ga je po polletni posoji dokončno odkupil od Domžal
VEZISTI (10)
Valter BirsaChievo (ITA)Chievo - Atalanta 1:484' (1:4) (6,2)1 strel, podaje 33/44 (75 %)
Matic ČrnicRijeka (HRV)*zimski premor*-1. mesto v HNL, nadaljevanje 19. februarja
Kevin KamplBayer Leverkusen (NEM)

*zimski premor*

-

9. mesto v Bundesligi, nadaljevanje 22. januarja

Rene KrhinGranada (ŠPA)

Real Madrid - Granada 5:0

/

zunaj ekipe, tik pred uradno potrditvijo prestopa k angleškemu drugoligašu Birminghamu

Rok KronaveterOlimpija (SLO)*zimski premor* -2. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja
Jasmin KurtićAtalanta (ITA)Chievo - Atalanta 1:4vso tekmo (6,7)
3 streli, podaje 48/55 (87 %)
Nik OmladičEintracht Braunschweig (NEM II)*zimski premor*-

1. mesto v drugi Bundesligi, nadaljevanje 28. januarja

Aleks PihlerMaribor (SLO)*zimski premor*-

1. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja

Benjamin Verbič
Köbenhavn (DAN)

*zimski premor*

-1. mesto v Superligi, nadaljevanje 19. februarja
Miha ZajcOlimpija (SLO)*zimski premor*-2. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja
NAPADALCI (5)
Robert BerićSt. Etienne (FRA)

Croix - St. Etienne 1:4 (P)

/

zunaj ekipe (poškodovan), nadaljevanje Ligue 1 13. januarja

Roman BezjakDarmstadt (NEM)*zimski premor*-

18. mesto v Bundesligi, nadaljevanje 21. januarja

Josip IličićFiorentina (ITA)

Pescara - Fiorentina (preloženo zaradi snega)

-/
Milivoje NovakovićMaribor (SLO)*zimski premor*-

1. mesto v PLTS, nadaljevanje 25. februarja

Andraž Šporar Basel (ŠVI)*zimski premor*

-

1. mesto v Super ligi, nadaljevanje 4. februarja


V tabelo so za igralnim časom dodane ocene statističnega portala WhoScored.

Ocene so decimalne od 1 do 10 po študijskem sistemu, izhodišče pa znaša 6,0. Vrednosti se določajo na podlagi dogodkov in dejavnosti nogometaša (od golov, ključnih podaj, podaj, preigravanj do posredovanj in napak ter kazni). WhoScored pokriva 15 svetovnih lig in obe evropski tekmovanji. Pri opombah o najvišji ali najnižji oceni se ne upoštevajo rezervisti.