Bojan Jokič se želi v Veroni igralsko pripraviti na svetovno prvenstvo v JAR-u. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Jokič se želi v Veroni igralsko pripraviti na svetovno prvenstvo v JAR-u. Foto: MMC RTV SLO
Robert Koren
Robert Koren se je v januarju naigral zaradi poškodb in odsotnosti zaradi afriškega prvenstva. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Levi bočni branilec, ki pri francoskem Sochauxu ni dobil toliko priložnosti za igro, kot bi si želel, bo v prihodnjih mesecih kot posojen nogometaš igral za veronski kolektiv, poroča spletna stran Chieva.

Tretji reprezentant v Serii A
"Jokiča smo spremljali že nekaj časa, vem pa tudi to, da ga je klub želel, ko je igral še za Gorico. Vesel sem, da se nam je zdaj vendarle priključil, saj gre za nogometaša, ki bo brez dvoma predstavljal okrepitev za našo ekipo," je s prestopom zadovoljen Domenico Di Carlo, trener trenutno trinajstouvrščenega kluba Serie A, kjer že igrata dva slovenska reprezentanta, Samir Handanovič (Udinese) in Rene Krhin (Inter).

23-letni Gorenjec, sicer stalni član slovenske izbrane vrste, je kariero začel pri kranjski Zarici, pri 16. letih odšel k mestnemu tekmecu Triglavu, nato pa iz 2. lige prestopil v Gorico. V Sochaux je Jokič prestopil poleti 2007, v dresu "levčkov" pa je v francoskem prvenstvu odigral 43 tekem, na katerih si je prislužil štiri rumene kartone, zadetka pa ni dosegel.

Uresničena želja po menjavi kluba
V zadnji sezoni je v Ligue 1 nastopil le šestkrat, saj se je tako kot lani Valter Birsa znašel na stranskem tiru trenerja Francisa Gillota. Po uvrstitvi Slovenije na SP, pri čemer je imel standardni član udarne enajsterice vidno vlogo, je javno izrazil nezadovoljstvo s klubsko vlogo. Pred dobrim tednom je bil že blizu posoji portugalskemu Nacionalu, nato pa se je oglasil veronski Chievo, ki je spremljal Jokiča, že ko je z goriškimi "vrtnicami" dvakrat osvojil naslov slovenskega prvaka.

Bo Koren ostal pri WBA-ju?
Z začasnim prestopom Jokiča se je uredila še ena težava selektorja Matjaža Keka. Od nezadovoljnih reprezentantov Slovenije si svojega položaja ni uredil le še kapetan Robert Koren, ki v zadnjem času znova redno igra za West Bromwich Albion. Do konca zimskega prestopnega roka je samo še en dan.