Veselje nogometašev Juventusa po vodilnem zadetku, ki ga je zabil Alessandro Matri. Foto: EPA
Veselje nogometašev Juventusa po vodilnem zadetku, ki ga je zabil Alessandro Matri. Foto: EPA

a povratni tekmi polfinala italijanskega pokala s 3:0 v gosteh ugnali Fiorentino, izničili zaostanek s prve tekme (1:2) in se prebili v finale.

Firenčani so bili po prvi tekmi v odličnem položaju, a na stadionu Artemio Franchi je stara dama, ki bo v finalu v Rimu naskakovala deseto pokalno lovoriko in prvo po 20 letih, igrala izvrstno. V vodstvo je goste popeljal Alessandro Matri. V 21. minuti je Claudio Marchisio odvzel žogo Borji Valeru. Po predložku je streljal Roberto Pereyra, a je bil njegov poskus blokiran. Do žoge je prišel Matri in zatresel mrežo.

Še pred koncem prvega polčasa so italijanski prvaki povišali prednost. Matri je podal Alvaru Moratti, ki je opravil s Stefan Savićem in ustrelil. Neto je odbil, vendar pa je pritekel Pereyra in povišal na 2:0. V 59. minuti pa je Leonardo Bonucci praktično že odločil polfinale. Po podaji Marchisia iz kota je z volejem branilec Juventusa postavil končni izid. Juventus je v 88. minuti ostal z deseterico, saj je rdeč karton dobil Morata. Josip Iličić in Jasmin Kurtić sta poraz Fiorentine spremljala s klopi.

Pri Juventusu niso mogli računati na Carlosa Teveza. Argentinec, trenutni prvi strelec Serie A, si je poškodoval stegensko mišico, v Torinu pa upajo, da bo pripravljen za prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov, kjer se bo pomeril z Monacom. V drugem polfinalu italijanskega pokala se bosta pomerila Napoli, ki brani naslov, in Lazio. Prva tekma se je v Rimu končala brez zmagovalca (1:1).


Polfinale, povratni tekmi:
Fiorentina - JUVENTUS 0:3 (0:2) 2:1
Matri 21., Pereyra 44., Bonucci 59.
RK: Morata 88./Juventus
Iličić in Kurtić (oba Fiorentina) sta bila na klopi.

Fiorentina: Neto, Marcos Alonso, Basanta, Rodriguez (82./tomović), Savić, Fernandez, Aquilani, Borja Valero, Joaquin (66./Diamanti), Salah, Gomez (73./Babacar).

Juventus: Storari, Chiellini, Bonucci, Evra, Vidal, Sturaro, Pereyra (82./Ogbonna), Marchisio, Padoin, Matri, Morata (74./Coman; 89./Llorente).

Sodnik: Davide Massa


Sreda ob 20.45:
NAPOLI - LAZIO 1:1

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.