Zinedine Zidane in Carlo Ancelotti bi lahko svoj nekdanji klub pahnila na rob izpada iz Lige prvakov. Foto: EPA
Zinedine Zidane in Carlo Ancelotti bi lahko svoj nekdanji klub pahnila na rob izpada iz Lige prvakov. Foto: EPA
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić, Franck Ribery in soigralci si lahko že zagotovijo napredovanje v izločilni del Lige prvakov. Foto: EPA
Uli Hoeness
Uli Hoeness se bo zagovarjal marca. Na Češkem je bil presenečen, da sodišče ni upoštevalo samoprijave. Foto: EPA
Manchester United
Nogometaši Manchester Uniteda so si v elegantnih oblekah ogledali stadion Anoeta. Foto: EPA

Stara dama je le remizirala v Köbenhavnu (1:1) in doma proti Galatasarayu (2:2), v Madridu pa klonila z 1:2. Če bodo Turki zmagali na Danskem, se Torinčanom ne napoveduje nič dobrega v skupini B. Zaostanek za drugim mestom bi se povečal na pet točk, potem bi bila zmaga v zadnjem krogu v Carigradu nujna.

Carlo Ancelotti je med letoma 1999 in 2001 vodil Juventus, dvakrat je končal na drugem mestu, a na tista leta nima preveč lepih spominov. Takrat je bil kapetan Antonio Conte, ki je Juve vodil do dveh zaporednih naslovov v zadnjih dveh sezonah. Kraljevi klub bi se z zmago že prebil v osmino finala, v Torinu je nazadnje slavil pred 51 leti. Leta 2003 in 2005 je stara dama izločila Madridčane iz Lige prvakov.

"Real ima zares izjemne igralce v napadu, ki včasih malce pozabijo na obrambne naloge, zato je nato obrambna vrsta pod pritiskom. V Madridu smo se dobro branili, imeli smo lepo posest žoge, povzročali smo jim težave. Tudi z deseterico smo imeli nekaj priložnosti. Paziti bo treba na njihove protinapade, kjer so Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo in Gareth Bale zares nevarni," je pojasnil vezist Claudio Marchisio.

Conte ne bo mogel računati na branilca Giorgia Chiellinija, ki je bil izključen na prvi tekmi pred dvema tednoma.

V vratih Cityja Pantilimon
Manchester City si lahko zagotovi napredovanje z zmago nad CSKA-jem na stadionu Etihad. Na prvi tekmi na Himki Areni so navijači Moskovčanov s kriki opice zmerjali Yayo Toureja in Uefa jim je naložila kazen z delno zaprto tribuno na naslednji domači tekmi proti Bayernu 27. novembra.

Trener sinjemodrih Manuel Pellegrini bo spočil vratarja Joeja Harta, branil bo Romun Costel Pantilimon. Hart je naredil nekaj napak na zadnjih tekmah, že proti Norwichu ni bil v vratih, City pa je slavil kar s 7:0. Manjkal bo tudi poškodovani napadalec Stevan Jovetić.

Robben ni potoval na Češko
Bayern je pred dvema tednoma nadigral Viktorio s 5:0, v Plznu trener Pep Guardiola pričakuje precej težje delo. Z zmago bi si Bavarci že zagotovili osmino finala.

"Dosegli smo že zelo visoko raven igre. Zdaj jo moramo zadržati. Tudi po zmagah se lahko veliko stvari spremeni na bolje, ne le ob porazih. Spoštujem igralce Viktorie, na njihovem igrišču nas čaka precej težja tekma," je pojasnil Guardiola. Manjkal bo Arjen Robben, ki ima manjšo poškodbo dimelj.

Marca začetek sodnega postopka proti Hoenessu
Glavna tema pred tekmo na Češkem je sodni proces zoper predsednika Ulija Hoenessa, ki se bo prihodnje leto branil obtožb o večmilijonski davčni utaji. Pristojno sodišče v Münchnu je prvo obravnavo v sodnem procesu razpisalo za 10. marca 2014.

Hoeness se je znašel v velikih težavah, potem ko so v javnost pricurljali podatki o velikanski utaji davkov. Tožilci namreč razpolagajo z dokazi, da je 61-letni vplivni bavarski poslovnež, ki je obogatel s proizvodnjo priljubljenih bavarskih klobasic, na skritih računih v Švici naložil milijonske zneske, brez vednosti nemških davčnih organov, s čimer se je izognil plačilu davka.

Policija je Hoenessa po preiskavi v zadevi skrivnih švicarskih bančnih računov prijela 20. marca, izpustili so ga po plačilu varščine v znesku pet milijonov evrov. Predsednik evropskih prvakov je pozneje javno priznal, da je na bančnih računih v Švici varno spravil več milijonov, zahvaljujoč tamkajšnji bančni zaupnosti, ki varuje identiteto lastnikov bančnih računov.

Hoeness se je že januarja sam prijavil na policiji na podlagi neugotovljenega zneska neplačanih davkov. Pričakoval je, da bo lahko zadevo uredil anonimno, z enkratnim vplačilom. A utaje davkov ni bilo mogoče kar tako pomesti pod preprogo, čeprav ima zveze z vladajočimi političnimi silami v Nemčiji.

Parižani brez Cavanija
Paris SG se lahko z zmago nad Anderlechtom že prebije med najboljših 16. Manjkal bo poškodovani napadalec Edinson Cavani. Zlatan Ibrahimović je pripravljen za tekmo na Parku princev. Šved je v Bruslju blestel s štirimi zadetki, Parižani so slavili kar s 5:0.

4. krog, torek ob 20.45, skupina A:
ŠAHTAR DONECK - BAYER LEVERKUSEN

REAL SOCIEDAD - MANCHESTER UNITED

Lestvica:                           
MANCHESTER UNITED  3  2 1 0  6:3  7 
BAYER LEVERKUSEN   3  2 0 1  8:5  6 
ŠAHTAR DONECK      3  1 1 1  3:5  4 
REAL SOCIEDAD      3  0 0 3  1:5  0 



Skupina B:
JUVENTUS - REAL MADRID

KÖBENHAVN - GALATASARAY

Lestvica:                          
REAL MADRID        3  3 0 0 12:2  9
GALATASARAY        3  1 1 1  6:9  4
JUVENTUS           3  0 2 1  4:5  2
KÖBENHAVN          3  0 1 2  2:8  1




Skupina C:
PARIS SG - ANDERLECHT

OLYMPIACOS - BENFICA

Lestvica:                          
PARIS SG           3  3 0 0 12:1  9
OLYMPIACOS         3  1 1 1  5:5  4
BENFICA            3  1 1 1  3:4  4
ANDERLECHT         3  0 0 3  0:10 0




Skupina D:
MANCHESTER CITY - CSKA MOSKVA

VIKTORIA PLZEN - BAYERN

Lestvica:                          
BAYERN             3  3 0 0 11:1  9
MANCHESTER CITY    3  2 0 1  6:4  6
CSKA MOSKVA        3  1 0 2  4:7  3
VIKTORIA PLZEN     3  0 0 3  2:11 0