Luis Enrique napoveduje nov izjemen večer v katalonski prestolnici. Foto: Reuters
Luis Enrique napoveduje nov izjemen večer v katalonski prestolnici. Foto: Reuters
Juventus
Nogometaši Juventusa na ogledu zelenice na stadionu Camp Nou. Foto: Reuters
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund je v soboto v nemškem prvenstvu s 3:1 premagala Eintracht. Foto: Reuters

V sredin povratni dvoboj četrtfinala Lige prvakov bo Barca na Camp Nouu krenila z zaostankom z 0:3 s prve tekme. Enrique poziva navijače, naj znova ustvarijo "divje" vzdušje, takšno, kot je prejšnji mesec njegovim varovancem dalo krila ob neverjetni zmagi s 6:1 nad Parižani.
"Če bomo dosegli prvi gol, bo drugega dosegel Camp Nou, tretji pa bo prišel sam. Navijači bodo imeli novo priložnost, da uživajo v zgodovinskem večeru. Do 95. minute moramo biti enotni," je dejal na torkovi novinarski konferenci.

Po poškodbi se vrača Javier Mascherano, Enrique pa bo v primerjavi z obračunom v Torinu lahko računal na Sergia Busquetsa, ki je prejšnji teden manjkal zaradi kartonov. "To je vedno odlična novica. Busquets je eden izmed najbolj taktično inteligentnih igralcev in za nas ključni mož," je povedal Enrique. Kapetan Andres Iniesta dodaja, da bo morala Barcelona za uspeh odigrati najboljšo tekmo sezone.

"Sposobni smo ustvariti nov preobrat. Uspelo nam je enkrat, lahko nam uspe tudi drugič. Nimamo česa izgubiti," je optimist tudi Neymar, ki je bil z dvema zadetkoma in podajo režiser izjemne končnice v osmini finala.

Dybala bo lahko igral
Juventusov napadalec Paulo Dybala, ki je prejšnji torek zadel dvakrat, si je v soboto ob zmagi nad Pescaro z 0:2 poškodoval gleženj, a je že okreval in bo lahko igral. "Moramo biti zbrani in brez strahu. Nogometaši Barcelone so kot morski psi, ki zavohajo kri in te pokončajo. Moramo jih zadržati čim dlje od svojega gola," je poudaril branilec stare dame Giorgio Chiellini.

Trener Massimiliano Allegri je napovedal kvečjemu eno menjavo v začetni postavi in dodal: "Odigrati moramo podobno kot v Torinu in ne misliti samo na obrambo. Pokazati moramo lucidnost, hladnokrvnost in tehniko. Poskušati moramo doseči zadetek. Barca ima šibke točke v obrambi, ki jih poznamo. Rezultati iz preteklosti nas ne strašijo, saj bo to tekma zase. Prepričan sem, da bo tudi sodnik na visoki ravni."

Na drugem sredinem dvoboju bo Monaco gostil Borussio Dortmund. V Nemčiji so le dan po napadu na avtobus Borussie Francozi zmagali s 3:2. Nogometaši Borussie tedaj z glavo razumljivo niso bili povsem pri tekmi, v soboto pa so v Bundesligi premagali Eintracht s 3:1.
Četrtfinale, povratni tekmi, sreda ob 20.45:
MONACO - BORUSSIA (D) 3:2

Verjetni postavi:

Monaco:
Subašić, Toure, Glik, Jemerson, Mendy, Joao Moutinho, Bakayoko, Bernardo Silva, Lemar, Falcao, Mbappe.
Borussia (D): Bürki, Piszczek, Sokratis, S. Bender, Schmelzer, Weigl, Sahin, Dembele, Kagava, Reus, Aubameyang.
Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


BARCELONA - JUVENTUS 0:3
Verjetni postavi:
Barcelona: ter Stegen, Pique, Mascherano, Umtiti, Sergi Roberto, Rakitić, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.
Juventus: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Marchisio, Cuadrado, Dybala, Mandzukić, Higuain.
Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Žreb polfinala bo v petek ob 12.00.