Strelec drugega zadetka Dani Alves v objemu Gigija Buffona in Claudia Marchisia. Foto: Reuters
Strelec drugega zadetka Dani Alves v objemu Gigija Buffona in Claudia Marchisia. Foto: Reuters
Mario Mandžukić
Hrvaški napadalec Juventusa Mario Mandžukić je v 33. minuti takole matiral rojaka v vratih Monaca Danijela Subašića. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je z dvema goloma odločil prvo srečanje. V Torinu so ga branilci Monaca pazili nekoliko bolje. Foto: Reuters
Kylian Mbappe
Kylian Mbappe je po 690 minutah brez prejetega gola le ukanil vratarja Juventusa Gigija Buffona. Foto: Reuters
Juventus
Igralci Juventusa se skupaj z navijači veselijo uvrstitve v finale, kjer bodo po letih 1985 in 1996 lovili tretji naslov evropskega klubskega prvaka. Foto: Reuters

Torinčani tako v Cardiff, kjer bo 3. junija finale, napredujejo s skupnim izidom 4:1. Varovanci Massimiliana Allegrija so obračun v Torinu "oddelali" rutinsko.

Vse dvome o napredovanju so razblinili že v prvem polčasu, ko sta zadela Mario Mandžukić (33.) in Dani Alves (45.). Monaco se je sicer trudil in nekajkrat nevarno zapretil, a je bila obramba Juventusa preveč izkušena. Edinkrat je klonila v 69. minuti, ko jo je matiral Kylian Mbappe, a je bilo takrat že vse odločeno. Še končna statistika: posest žoge 52:48 za Monaco, streli v okvir vrat pa 6:2 za Juventus.

Začetna pobuda Monaca
Monačani so pričakovano začeli nekoliko bolj ambiciozno. Mbappe je v peti minuti stresel vratnico, a je bil v nedovoljenem položaju. Allegri je moral že v 10. minuti zamenjati poškodovanega Samija Khediro s Claudiom Marchisiem. Monačani so bili še naprej nevarnejši, vendar je Juventusova obramba brez težav odbijala vse poskuse. Torinčani so prežali na protinapade in čakali priložnost, da bi gostom zadali usodni udarec.

Alves podal, Mandžukić matiral Subašića
V 25. minuti je Gonzalo Higuain lepo našel vtekajočega Maria Mandžukića, ki je sam stekel proti Danijelu Subašiću, a je ta dobil dvoboj. Mandžukić je "napako" popravil v 33. minuti. V času, ko je Monaco spet nekoliko pritisnil, je Juve izpeljal hiter protinapad, v katerem je Dani Alves z desne strani poslal predložek na daljšo vratnico, kjer je osamljeni Mandžukić najprej streljal z glavo, Subašić je branil, a je nato Mandžukić spet prišel do žoge in jo z nogo poslal pod prečko.

Dani Alves pokazal mojstrstvo
V 44. minuti je razpoloženi Alves na levi strani kazenskega prostora našel Paula Dybalo, ki pa je izgubil dvoboj s Subašićem. Ta je v 45. minuti izbil predložek iz kota, a le do razpoloženega Alvesa, ki je žogo z volejem z roba kazenskega prostora poslal v nebranjeni del mreže. Monaco je bil kljub nevarnim akcijam razbit, Juve pa že na poti v Cardiff.

Mbappe le zatresel mrežo
Monaco se je v drugem polčasu kljub visokemu zaostanku trudil zabiti vsaj časten zadetek, kar mu je naposled uspelo v 69. minuti, ko je Joao Moutinho prodrl ob gol avtliniji, nato pa podal v sredino, kjer je Mbappe žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Juventus je kljub prejetemu zadetku tekmo mirno pripeljal do konca, saj je bila prednost velika.

Atletico v tekmo proti Realu z -3
Stara dama bo nasprotnika v finalu dobila v sredo, ko se bosta v povratnem srečanju drugega polfinala pomerila Atletico Madrid in Real Madrid. Real je prvo tekmo zmagal s 3:0.

NOGOMET

LIGA PRVAKOV

POLFINALE, povratna tekma
JUVENTUS - Monaco 2:1 (2:0) 2:0
41.000; Mandžukić 33., Alves 45.; Mbappe 69.

Juventus: Buffon, Barzagli (85./Benatia), Bonucci , Chiellini, Alex Sandro, Pjanić, Khedira (10./Marchisio), Dani Alves, Dybala (54./Cuadrado), Mandžukić.

Monaco: Subašić, Raggi, Glik, Jemerson, Sidibe (54./Fabinho), Bakayoko (78./Germain), Moutinho, Bernardo Silva (69./Lemar), Dirar, Falcao , Mbappe.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Sreda ob 20.45:
ATLETICO MADRID - REAL MADRID 0:3

Verjetni postavi:

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco, Benzema, Ronaldo.

Atletico: Oblak, Hernandez, Godin, Savić, Filipe Luis, Saul Niguez, Koke, Gabi, Carrasco, Griezmann, Gameiro.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme. Finale bo 3. junija v Cardiffu.

Aleš Vozel, @vozela1