Nogometaši Juventusa proslavljajo vodilni zadetek Stephena Lichtsteinerja. Foto: EPA
Nogometaši Juventusa proslavljajo vodilni zadetek Stephena Lichtsteinerja. Foto: EPA
Stevan Jovetić
Črnogorec Stevan Jovetić je odločil tekmo v Firencah. Foto: EPA

Že predtem bi občutno boljši Juventus lahko povedel, a je v 34. minuti Arturo Vidal zapravil enajstmetrovko, potem ko je vratar Antonio Mirante ubranil njegov poskus. S tem je bilo nekako zadoščeno "pravici", saj je bil Lichtsteiner, nad katerim je bil storjen prekršek za enajstmetrovko, v nedovoljenem položaju.

Lichsteiner in Pirlo našla luknjo v obrambi
Prav Lichtsteiner, švicarski branilec, je v 55. minuti poskrbel za vodstvo Juventusa. Ganec Kwadwo Asamoah je na levi strani kazenskega prostora prebil Parmino obrambo, nato pa poslal predložek na daljšo vratnico, kjer je Lichtsteiner sijajno vtekel in žogo z nekaj metrov poslal v mrežo. Le tri minute pozneje je semafor kazal že 2:0. Andrea Pirlo je s prostega strela z desne strani po tleh ustrelil žogo mimo živega zidu, tako da je ta presenetila Miranteja in mu ušla, ne v mrežo, ampak čez črto. "Stara dama" bi v nadaljevanju še lahko povišala razliko, vendar je Parmina obramba vzdržala.

V drugi sobotni tekmi uvodnega kroga je Fiorentina z 2:1 premagala Udinese. Oba gola za domače je dosegel Stevan Jovetić, odločilnega v 91. minuti.

1. KROG
FIORENTINA - UDINESE 2:1 (0:1)
Jovetić 67., 91.; Maicosuel 28.

JUVENTUS - PARMA 2:0 (0:0)
Lichtsteiner 55., Pirlo 59.

Nedelja ob 18.00:
MILAN - SAMPDORIA
Ob 20.45:
ATALANTA - LAZIO
CHIEVO - BOLOGNA
GENOA - CAGLIARI
PALERMO - NAPOLI
PESCARA - INTER
ROMA - CATANIA
SIENA - TORINO