Nogomet
Nikola Kalinić je predčasno zapustil hrvaški tabor na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Foto: EPA
       Nisem igral, Hrvaški nisem mogel pomagati do velikega uspeha, zato sem tudi zavrnil srebrno kolajno, saj k tej zgodbi nisem prav nič prispeval.       
 Nikola Kalinić
Kalinić je poleti med drugim zamenjal delodajalca, iz Milana se je preselil v Madrid, kjer bo v novi sezoni branil barve Atletica. Foto: EPA

Dodaj v

Kalinić: Selektor Dalić ni računal name in to sem sprejel

Napadalec upa, da je zgodba zdaj končana
14. avgust 2018 ob 10:52
Madrid - MMC RTV SLO

"Kar se je zgodilo na prvenstvu, se je zgodilo," je v Madridu dejal hrvaški reprezentančni napadalec Nikola Kalinič.

Kalinić, ki je s hrvaško reprezentanco odpotoval na letošnje svetovno prvenstvo, je Rusijo zapustil po tekmi z Nigerijo. Takrat bi moral v igro vstopiti kot zadnja, tretja menjava, a je zaradi bolečin v hrbtu zavrnil željo selektorja Zlatka Dalića.

Ta je takoj ukrepal in napadalca, ki je na 41 tekmah za reprezentanco zbral 15 golov, poslal v domovino. "Na tekmi z Nigerijo se je ogreval, moral bi vstopiti v igro, a je rekel, da ni pripravljen. Ni bil pripravljen niti proti Braziliji niti včeraj na treningu ni bil pripravljen, jaz pa potrebujem zdrave in pripravljene igralce," je bil tedaj kratek in jedrnat Dalić.

Upa, da je zgodba zdaj končana
Njegovi varovanci so nato spisali pravo nogometno pravljico. S polnim izkupičkom točk so na prvem mestu končali skupinski del tekmovanja v skupini D, nato pa na poti do finala v izločilnih bojih premagali Dansko, Rusijo in Anglijo. V Moskvi je bila nato v sklepnem dejanju turnirja Francija preprosto prevelik zalogaj. "Kar se je zgodilo na prvenstvu, se je zgodilo. Selektor ni računal name in to sem sprejel. Nisem igral, Hrvaški nisem mogel pomagati do velikega uspeha, zato sem tudi zavrnil srebrno kolajno, saj k tej zgodbi nisem prav nič prispeval. Upam, da je ta zgodba zdaj končana," je povedal 30-letni Kalinić.

V Atleticu z Oblakom, Griezmannom, Costo ...
Kalinić si je poleti sicer našel novega delodajalca. Zapustil je Milano, kjer je branil barve rdeče-črnih, in se napotil v Španijo, kjer bo v novi sezoni pri Atleticu soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. Trener Diego Simeone je tako v klub pripeljal solidno menjavo za udarni napadalni par Antoine Griezmann-Diego Costa. "To sta ena izmed najboljših napadalcev na svetu. Zelo ju spoštujem. Moral se bom pošteno potruditi za vsako priložnost. V novi sezoni bo veliko tekem, na katerih upam, da bom tudi jaz pustil svoj pečat," je povedal nogometaš iz predmestja Splita.

M. L.
Prijavi napako
Komentarji
gr82
# 14.08.2018 ob 11:10
Na sliki pa vratar Lovre Kalinić... pa vi niste resni. Kam gre davkoplačevalski denar?!? Pa obvezen RTV prispevek?!? Sramota od države.
gr82
# 14.08.2018 ob 11:34
Zdaj je ja... ker spletna stran ni časopis in se da sliko zamenjat.
mihamiha23
# 14.08.2018 ob 11:05
poštenostjo? ker ni hotel v igro, ko ga je selektor poklical - in to 3x
gr82
# 14.08.2018 ob 11:20
Pa ne rečem, da v tej državi nimamo kadra, ki bi take članke pisal z znanjem in entuziazmom. Ampak ne... ker v tej državi lahko do državnega šihta pride samo folk z vezami... al pa kak večni kimavec in ritoliznik.
gr82
# 14.08.2018 ob 11:21
Drugače pa povprečen nogometaš... nikoli mi ni bilo jasno kaj so pri Milanu videli v tej drvarnici.

PS: vsaj sliko ste zamenjali
microhub100
# 14.08.2018 ob 11:37
Pa koga briga ta Kalinić????
kokio
# 14.08.2018 ob 11:39
To da ni računal na njega ni res. Pun samega sebe. Tele :)
Igorac
# 14.08.2018 ob 12:51
Tip ga je polomil, ampak ima vsaj cojones, da to (vsaj navzven) stoično prenaša. Drugače pa je bilo njegovo obnašanje na SP skrajno neprofesionalno...
Primigi
# 14.08.2018 ob 12:08
Namesto o temu nehvaležnemu bedaku bi lahko napisali kaj o Iličiću, ki je trenutno hospitaliziran v Bergamu.
hypatos
# 14.08.2018 ob 11:14
Na sliki pa vratar Lovre Kalinić... pa vi niste resni. Kam gre davkoplačevalski denar?!? Pa obvezen RTV prispevek?!? Sramota od države.

pa še rokavice ima... torej drugega kot vratar ne more biti... no, ker je bil SP v Rusiji, je pa tudi možno, da je bil hud mraz in so si tudi nogometaši nadeli rokavice...
fiston
# 14.08.2018 ob 12:15
@gr82 Pa ne rečem, da v tej državi nimamo kadra, ki bi take članke pisal z znanjem in entuziazmom. Ampak ne... ker v tej državi lahko do državnega šihta pride samo folk z vezami... al pa kak večni kimavec in ritoliznik.

Nič bat. Krivca že iščejo in če ga slučajno najdejo bo kaznovan. Namesto 50% stimulacije bo dobil samo 49,9%.
KEFLAVIK1
# 14.08.2018 ob 12:39
poštenostjo, da ni sprejel srebrne medalje
Njapo
# 14.08.2018 ob 12:08
On je računal nate kot rezerva, ti pa tega nisi sprejel, .......................
napo11
# 14.08.2018 ob 14:17
ja se dobro, da niste dali gor kar slike srbskega kosarkarja, Nikole Kalinica :D
dadinho10
# 14.08.2018 ob 13:47
Kar se je zgodilo na prvenstvu, se je zgodilo. Selektor ni računal name in to sem sprejel....

no, to pa definitno ne drzi.....kar pomeni to sem sprejel_?
ce bi sprejel, ne bi zavrnil vstopa v igro...mnogih trenerjev ne maramo, so taksni in drugacni, razumem tudi 30-letnega igralca, da mu ni zelja, cast, ponos dobiti t.i. garbage time......sodnikov podaljesek oz 4,5 minut igre...
pa vedarle, trener je tvoj sef in ce ti kaj ni vsec, lahko gres kopat jarke, pometat parke, pobirat smeti........tam tudi imas sefa........
autoriteta mora biti, kam bi prisli, ce bi igralci sami odlocali kdaj bi vstopili v igro ter kdo bo prva 11, kdo ne.....

kalinic bi lahko to resil drugace, saj se je videlo ze prej, da ni prva izbira v napadu....mogoce je pricakoval vec, vstop v 60. minuti ali kaj tretjega, ampak timing je bil popolnoma napacen......

na koncu, kot del rotacije bi vseeno lahko prispeval svoj delez.......pa na koncu sp rekel, hvala lepa, trenerju nisem v prvem planu, sem dovolj star, da sedim na klopi in papa.....
juventina10
# 14.08.2018 ob 13:54
to se zgodi takrat, ko je ego večji od osebe same.
2px_orbitala
# 14.08.2018 ob 12:15
Vsaka nogometna reprezentanca ima svojega Kampla.
veteraninsin
# 15.08.2018 ob 12:57
@Torcida_ce
Sklepam, da si hajdukovec iz CE. Nič hudega, čeprav imam o tem Hajduku svoje mnenje. Je enako tistemu, ki ga je vrhunsko zapisal Boris Dežulović, Dalmatinec. Pogooglaj.
Tale primerjava z Milanovićem je res khm...bosa.

Ufa, je po uspehih in proračunu neprimerljiva z Atleticom, ampak trenutno tam igrata 2 slovenska reprezentanta. V Madridu samo eden, Jan Oblak. Res je poletje in malo se dogaja v tekmovalnem športu, zato beremo "posiljene" članke, ampak po mojem mnenju so glavni akterji zgodb naši južni sosedje, ki se pa tem, kjer bi nastopali slovenski športniki, otepajo, ogibajo. In če vzamemo celoten kontekst naših odnosov, imam občutek, da jim, potem ko nas focnejo po levem licu, nastavimo še desnega. In to mi preprosto ni všeč. Zaključujem temo.
primos
# 14.08.2018 ob 21:40
Saj ni samo zavrnil dva ali tri krat selektorja, ko bi moral vstopiti kot menjava proti koncu.
Tudi bunil se je kako ima Kramarič prednost pred njim, ker se kao ve hierarhija v reprezentanci. In on je star igralec, Kramarič pa je dokaj mlad fant.
Kdo bo gledal igre, koliko golov je kdo zabil v klubu,... hierarhija in garancije so pomembne zanj

Zame ni bil nikdar nek presežek, v Hajduku je samo iz penalov zabijal gole. Se je pa razvil precelj bolj kot sem to pričakoval. Nikakor pa on nikdar ne bo spadal med njihove najboljše igralce in legendarne napadalce

Zakaj je zamenjla Fioro za Milan, prvič v karieri je bil v klubu, kjer mu je bila igra pisana na kožo, nikdar prej ni toliko zabijal in verjetno nikdar več ne bo

Čuden tič
torcida_ce
# 14.08.2018 ob 20:27
@veteran: ti si kot bivši HRV premijer Milanović. Enkrat ko so bile velike poplave na HRV je v vasi kjer se je to zgodilo razlagal, da je njemu tudi enkrat doma počila vodovodna cev.
Se ti ne zdi, da je med Atleticom in Ufo čisto majhna razlika?
veteraninsin
# 14.08.2018 ob 18:08
Menim, da bo počasi tega - meni nerazložljivega - obsedenega poudarjenega poročanja o južnih sosedih. Dalić gor, Dalić dol..pa podpisal podaljšanje pa...ta servilnost mi gre na živce. So morda sosedje poročali o prestopu Bizjaka v Ufo ?
zokipirlo
# 14.08.2018 ob 11:06
Jaz mislim da bi si vseeno zaslužil medaljo. To svetovno je prišlo za njega v nepravem trenutku po težkih časih v Milanu in bil je psihično uničen. Selektor je naredil dobro potezo, s tem je zagotovil mir v reprezentanci. Tudi sam se je športno umaknil, ko je videl da ne more pomagat reprezentanci. Ampak vseeno par slabih odločitev na prvenstvu ne bi smelo zameglit vseh dobrih stvari, ki jih je naredil v celem ciklusu.
KEFLAVIK1
# 14.08.2018 ob 10:57
južni sosedje mi niso ne vem kako simpatični, ampak ta me je s svojo poštenostjo prijetno presenetil
NENO
# 14.08.2018 ob 11:33
itak da je na sliki Nikola Kalinić
orchid
# 14.08.2018 ob 11:28
@gr82.... ti nisi resen..... :D

na sliki je Nikola Kalinić!!!!
Kazalo