Salomon Kalou v novi sezoni verjetno ne bi veliko igral pri Chelseaju, zato se je odločil za selitev v Francijo. Foto: EPA
Salomon Kalou v novi sezoni verjetno ne bi veliko igral pri Chelseaju, zato se je odločil za selitev v Francijo. Foto: EPA

V Francijo se je podal kot prost igralec, saj je evropski prvak Chelsea, pri katerem je preživel šest let, z njim predčasno prekinil pogodbo. "O Lillu mi je veliko lepega povedal reprezentančni kolega Gervinho. Gre za ambiciozen klub, v katerem bom tudi po zagotovilih trenerja imel vse možnosti, da si spet vrnem samozavest in zaigram na ravni, na kateri sem igral nekoč," je po podpisu pogodbe dejal Kalou.

Z Londončani tudi angleški ij evropski prvak
Za modre je na 155 tekmah Premier lige dosegel 36 golov. Štirikrat se je veselil zmage v Pokalu FA, leta 2010 je osvojil tudi angleški naslov, pika na i pa je bila zmaga v Ligi prvakov 19. maja v Münchnu. Proti Bayernu je Kalou igral v začetni postavi.

Iz Lilla je v Chelsea prestopil belgijski reprezentant Eden Hazard.
Zola sedel na klop Watforda
Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Gianfranco Zola je novi trener Watforda. Italijan se je z angleškim drugoligašem dogovoril za dvoletno sodelovanje, denarne podrobnosti pa niso znane. Zola ima otoške izkušnje, v obdobju od leta 1996 do 2003 je igral za Chelsea, med letoma 2008 in 2010 pa je bil trener West Hama.