Kevin Kampl je že poziral z novim dresom. Foto: Twitter
Kevin Kampl je že poziral z novim dresom. Foto: Twitter

Poznam ga zelo dobro. Imela sva lep skupen čas pri Salzburgu. V ekipi sem si ga želel že pozimi, in da nam je zdaj uspelo pol leta pozneje, me še bolj veseli.

Trener Bayerja Roger Schmidt
Kevin Kampl se seli k lekarnarjem

24-letni slovenski reprezentant, ki je pri Borussii igral zelo malo, se tako vrača k "lekarnarjem", kjer je začel svojo kariero. Prestop naj bi bil vreden 10 milijonov evrov, kar je dva milijona manj, kot je zanj pozimi Borussia odštela Salzburgu. Igralec zvezne vrste je podpisal pogodbo do leta 2020.

Schmidt Kampla odlično pozna
"Kevin je odličen nogometaš, ki bo poskrbel za veliko veselja. Poznam ga zelo dobro. Imela sva lep skupen čas pri Salzburgu. V ekipi sem si ga želel že pozimi in da nam je zdaj uspelo pol leta pozneje, me še bolj veseli," je za spletno stran kluba o prestopu povedal trener Bayerja Roger Schmidt.

"Zelo sem vesel vrnitve v Leverkusen, kjer sem kot mlad nogometaš opravil prve pomembne korake v ekipi do 23 let. Da smem zdaj s prvo ekipo zaigrati v Bundesligi in Ligi prvakov, je čudovito," je na uradni predstavitvi dejal Kampl.

"Kevin Kampl je zelo vsestranski, hiter in ima odlično lastnost, da zelo dobro zaposli svoje soigralce. Za nas podpis pogodbe z njim odpira veliko različnih možnosti. Zelo smo veseli, da se je odločil za nas," pa je o prestopu povedal športni direktor kluba, nekdanji legendarni nemški reprezentant Rudi Völler.

Zamenjava za Korejca Sona
Vodstvo Bayerja je prodalo Heung Min Sona v Tottenham za rekordnih 30 milijonov evrov (uradna potrditev je prišla danes) in je potrebovalo zamenjavo. Ob tem se je pred dnevi huje poškodoval še čilski vezist Charles Aranguiz, ki je pogodbo z lani četrtouvrščenim moštvom Bundeslige podpisal ta mesec, zato bo manjkal dalj časa.

Bayer se je v sredo zvečer v velikem slogu prebil v skupinski del Lige prvakov, potem ko je razbil Lazio s 3:0. V skupini E se bodo izbranci Rogerja Schmidta srečali z Barcelono, Romo in Batejem.

V Borussii ni prišel do izraza
Na 19 uradnih tekmah za Borussio Kampl ni dosegel zadetka, trener Thomas Tuchel pa je v zadnjem času vse manj računal nanj, saj je konkurenca na sredini igrišča izjemna. Henrik Mhitarjan in Šindži Kagava sta v sijajni formi na začetku sezone, ki jo je Borussia začela odlično (dve zmagi v Bundesligi in preboj v skupinski del Evropske lige).

Vrnitev v matični klub
Kampl se je rodil v Solingenu, med letoma 1997 in 2009 je igral v mlajših selekcijah Bayerja. Pri lekarnarjih je nato igral za drugo ekipo, prave priložnosti pri prvem moštvu pa ni dočakal (igral je le na nepomembni tekmi Evropske lige proti Metalistu iz Harkova), zato je bil posojen h Greuther Fürthu. Poleti 2011 se je preselil k Osnabrücku, kjer je bil najboljši igralec. Poleti 2012 je prestopil v drugo nemško ligo k Aalnu, kjer pa je odigral le tri tekme. Salzburg je ponudil tri milijone evrov za prestop, pri rdečih bikih je zablestel in postal tudi nosilec igre slovenske izbrane vrste.

Poznam ga zelo dobro. Imela sva lep skupen čas pri Salzburgu. V ekipi sem si ga želel že pozimi, in da nam je zdaj uspelo pol leta pozneje, me še bolj veseli.

Trener Bayerja Roger Schmidt
Kevin Kampl se seli k lekarnarjem