Kevin Kampl je z odliko opravil prvo celotno tekmo v dresu Bayerja po prestopu iz Dortmunda. Foto: Reuters
Kevin Kampl je z odliko opravil prvo celotno tekmo v dresu Bayerja po prestopu iz Dortmunda. Foto: Reuters
Arsene Wenger
Arsene Wenger je iz Zagreba odšel z dolgim nosom. Foto: Reuters

Že zdaj je jasno, da je bila zamenjava kluba in odhod iz dortmundske Borussie za Kampla zadetek v polno. Trener Roger Schmidt, s katerim sta odlično sodelovala že v Salzburgu, mu je namenil vlogo v osrčju zvezne vrste, kar se je izkazalo za ključno potezo. Kampl je sodeloval pri vseh nevarnih akcijah lekarnarjev in bil podajalec pri tretjem golu, ki ga je zabil druga okrepitev prestopnega roka Javier Chicarito. Oba sta prvič nastopila v začetni postavi.

Kampl v sredini vlekel vse niti
"Odlično se počutim, odkar sem tukaj, in spet sem samozavesten. V novem okolju nisem imel nikakršnih težav s prilagajanjem, saj so me od prvega dne naprej odlično sprejeli. Danes je bilo pomembno, da smo tudi v drugem polčasu ostali mirni in nato smo zasluženo visoko zmagali," je po zmagi s 4:1 povedal slovenski reprezentant in pohvalil razpoloženje v klubu: "Veselim se prav vsakega treninga z ekipo." Portal Goal.com je Kampla razglasil za igralca tekme in zapisal, da je nadzoroval igro v sredini. Portal Whoscored mu je namenil tretjo najvišjo oceno 8,3.

Bayer je v Bundesligi na domačem igrišču v soboto nepričakovano klonil pred novincem Darmstadtom (0:1), zato je dobra predstava proti Belorusom še posebej razveselila direktorja kluba Michaela Schadeja. "Ekipa si je opomogla po sobotnem porazu in odigrala odlično tekmo. Okrepitve so pokazale, da lahko od njih še veliko pričakujemo. V drugem polčasu je ekipa delovala izjemno."

Mamić: Najboljši Dinamo v zadnjih desetih letih
Presenečenje večera se je zgodilo v Zagrebu, kjer je Dinamo z 2:1 premagal londonski Arsenal. Hrvaški mediji so zmago slavili kot največjo Dinamovo od osamosvojitve naprej. Trener Zoran Mamić, ki je skupaj s prvim operativcem kluba, bratom Zdravkom, v nemilosti novinarjev, je žarel od zadovoljstva. "Rekel sem vam, da je to najboljši Dinamo v zadnjih desetih letih. Hvala igralcem, ker so 100-odstotno izpolnili tisto, kar smo se dogovorili. Po Realu je Arsenal najboljša ekipa, ki je kadar koli gostovala v Zagrebu," je povedal Zoran Mamić. Posebej se je zahvalil nekdanjemu hrvaškemu selektorju Slavenu Biliću, zdaj trenerju West Hama, ki mu je pomagal pri pripravi na nasprotnika.

Wengerjevi očitki sodniku
Trenerju Arsenala Arsenu Wengerju se je krepko maščevala zanj netipična odločitev, da v Maksimirju ne nastopi z najmočnejšo postavo. Francoz na klopi Londončanov je očitno preveč razmišljal o sobotnem derbiju s Chelseajem in se opekel. Delo je soigralcem še otežil Olivier Giroud, ki je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen v 40. minuti pri zaostanku 1:0. Francoski napadalec je zaradi slabe igre in neumne izključitve doživel pravi pogrom na angleških družabnih omrežjih.

"Imeli smo številne priložnosti, ustvarjali smo jih, streljali na gol, a nismo imeli sreče. Moram povedati, da je bil ključen sodnik. Prvi gol smo dobili iz prepovedanega položaja, drugi rumeni karton za Girouda pa je bil dosojen prestrogo. Takih situacij je veliko, in če bi imel sodnik enako merilo, bi bilo kup rumenih kartonov," je bil kritičen Wenger, ki pa je vseeno prepričan, da napredovanje ni ogroženo.