Kevin Kampl je za Slovenijo zbral 24 nastopov. Foto: EPA
Kevin Kampl je za Slovenijo zbral 24 nastopov. Foto: EPA

komuniciranje prek SMS-a, trenutno pa še ne ve, če bo igral na tekmi proti Malti.

V pogovoru za EkipoSN je priznal napako: "O tem ni nobenega dvoma, zdaj bi ravnal drugače, zelo mi je žal, da nisem. Bil sem nespreten, bežal sem od soočenja, bil sem tudi sebičen. Morda celo res kot tisti ljudje, ki želijo pustiti dekle, a odlašajo do zadnjega trenutka, nato pa pošljejo zgolj SMS." Nogometaš se je za svoje dejanje opravičil.

Izjava soigralcev ga je udarila
V začetku priprav pred tekmi s Slovaško in Anglijo je napetost na Brdu naraščala, zato so se nogometaši odzvali z izjavo, v katero, so obsodili Kamplovo potezo. Skupna izjava je vezista Bayerja presenetila, celo: "šokirala. Nikoli je ne bi pričakoval, in ko sem slišal zanjo, nisem vedel, ali se mi zdi žalostno ali komično. Bilo je, kot bi me nekaj udarilo, kar premaknilo me je z mesta, kajti take obtožbe resnično nisem pričakoval. Vsi vedo, da sem vedno z vsem srcem igral za Slovenijo, zato me je zapis, da sem jo tokrat pustil na cedilu, prizadel." V času priprav je bil v stiku z nekaterimi soigralci, ki jih bolje pozna še iz mlajših selekcij, sam je priznal, da je komuniciral z Janom Oblakom in da je "prek njega poskušal pojasniti svoj položaj."

S Katancem ni na isti valovni dolžini
Nogometaš, ki je pred dnevi dopolnil 26 let, je potrdil, da s selektorjem Srečkom Katancem ni v sporu, ni pa skrivnost, da "nista na skupni valovni dolžini. Tako je že kar nekaj časa, vleče se že dolgo. Zaradi tega nisem odpovedal nastopa za reprezentanco, dejstvo pa je, da imava kar nekaj težav. Ni bilo spora, imava pa težave, in ko sem za nameček razočaran po remiju v Litvi, me je to dodatno težilo. Tako je bilo logično, da so se v spletu vseh okoliščin odprle tudi te teme."

Mnenje proti mnenju
Po Kamplovih besedah se v njunem odnosu mnenja pogosto krešejo: "Prav neverjetno se mi zdi, kako imava pri določenih stvareh vedno različne poglede. Celo nasprotne. Zelo pogosto imava mnenje proti mnenju. Pri tem pa najina komunikacija iz več razlogov škripa, jaz velikokrat ne razumem njega, on ne razume mene in ne premakneva se nikamor. To me je vedno dušilo, zadnje čase pa sem to komaj požiral."

"Morava se poslušati"
Kevin Kampl ni želel navesti vseh področij, v katerih imata različne poglede, v te pa vsekakor sodita Kamplov igralni položaj ("vsi vedo, kje najraje igram, dejstvo je, da se tu ne najdeva") in novih pristopih z energetiki ("tega nočem, tega ne potrebujem"). Si pa želi iskrene komunikacije s selektorjem: "Sva zelo različna človeka, a morava najti skupni jezik. Morava govoriti, a predvsem se morava poslušati. In ne želim biti nesramen, toda resnično bi rad, da bi me selektor enkrat zares poslušal. Imam občutek, da me še ni in da mu nisem nikoli mogel zares povedati, kaj vse mi leži na duši."

Žvižgi navijačev bi ga prizadeli
Slovenska nogometna reprezentanca zadnjo tekmo v letu igra 11. novembra, ko bo gostovala na Malti. Kampl še ne ve, če bo takrat član ekipe. Na to bo vplivalo več dejavnikov: komunikacija s selektorjem, igralci (v prvi vrsti s kapetanom Boštjanom Cesarjem), ne nazadnje pa tudi odziv navijačev. "Ne bi igral več za reprezentanco, katere navijači bi me po teh dogodkih sprejeli z žvižgi. Tudi, če bi vse drugo rešil, prek tega ne bi mogel, to bi me preveč bolelo. Če me bodo označili za črno ovco in me izžvižgali, je to njihova prosta izbira, ki jo moram spoštovati. Bil bi grozno razočaran, a bi jo sprejel in brez razburjanja povlekel svoje poteze. Odšel bi in se ne bi več vrnil."