Kevin Kampl je bil proti Švici zelo razigran, priboril pa je tudi enajstmetrovko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevin Kampl je bil proti Švici zelo razigran, priboril pa je tudi enajstmetrovko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kevin Kampl
Z umetno travo v Vilni se je Kampl že spoznal. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Litva - nedeljski nasprotnik Slovencev

Izbranci Srečka Katanca opozarjajo, da naloga nikakor ne bo lahka, ne nazadnje ima Litva po dveh tekmah šest točk. Če je bila zmaga proti San Marinu samoumevna, pa so Litovci na svojem stadionu pokazali, da lahko točke osvajajo tudi proti močnejšim tekmecem. V četrtek so doma ugnali Estonijo z 1:0.

Kampl pričakuje povsem drugačno tekmo kot proti Švici
"Upam, da bomo tudi v Litvi zmagali, kar bi pomenilo dober začetek kvalifikacij, zbrali bi šest točk s treh tekem. Ampak bo zelo težka tekma, drugačna kot proti Švici. Litva ne bo tako odprto igrala, ne bo toliko prostora. Treba pa ga bo najti. Prav veliko priložnosti po mojem mnenju ne bo, zato bo treba izkoristiti ponujeno in doseči gol," je dejal eden izmed junakov slavja proti Švici Kevin Kampl.

Vezist salzburškega Red Bulla se bo skupaj s soigralci srečal še z dodatno (morebitno) težavo. Majhen stadion litovske vrste, na katerem se lahko zbere približno 5.000 gledalcev, ima namreč igrišče pokrito z umetno zelenico. "Sam sem že lani igral na tej umetni travi. Žoga je zelo hitra, posebej pri igri po tleh. V primeru hitre igre bo več prostora, če pa bo počasna, se lahko tekmec spet zapre. Zato upam, da bomo hitro igrali. Vsak majhen prostor je treba izkoristiti, iz ponujenih priložnosti doseči zadetek ter preprečiti, da ga zabije Litva. Mislim, da bo res čisto drugačna tekma kot proti Švici. Ta je v Ljudskem vrtu poskusila igrati, vzeti igro v svoje roke, za jutri pa mislim, da bomo mi imeli več žogo v svoji posesti," meni Kampl.

Edini medsebojni tekmi pripadli Litvi
"Videli smo, da je Litva premagala Estonijo, mi pa smo proti njej izgubili. Ne moreš reči, kdo je favorit. Po imenih smo verjetno mi, ampak to nič ne pomeni. Jutri moramo biti pravi, z glavo pri tekmi, moramo poskusiti še več igrati. Če nam bo to uspelo, bomo imeli več možnosti za zmago. Bo pa težka tekma,"
je še povedal Kampl.

Kampl bo zagotovo spet v prvi postavi, v kateri se mu bodo najbrž pridružili vratar Samir Handanović, branilci Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar in Andraž Struna, vezisti Jasmin Kurtić, Aleš Mertelj, Andraž Kirm, Valter Birsa ali Nejc Pečnik ter napadalec Milivoje Novaković. Slovenija je trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 53., Litva pa 103. Edini medsebojni tekmi pa so dobili Litovci, in sicer v kvalifikacijah za EP 1996.

SKUPINA E, nedelja ob 20.45 (prenos na TV SLO 2):
LITVA - SLOVENIJA (Vilna)

Ob 18.00:
ESTONIJA - ANGLIJA (TV SLO 2/MMC)

Torek ob 20.45:
SAN MARINO - ŠVICA

Lestvica:                        
ANGLIJA          2  2 0 0  7:0  6
LITVA            2  2 0 0  3:0  6
ESTONIJA         2  1 0 1  1:1  3
SLOVENIJA        2  1 0 1  1:1  3
ŠVICA            2  0 0 2  0:3  0
SAN MARINO       2  0 0 2  0:7  0


Litva - nedeljski nasprotnik Slovencev