Harry Kane trese mreže za mlado angleško reprezentanco in tudi za člansko izbrano vrsto. Foto: EPA
Harry Kane trese mreže za mlado angleško reprezentanco in tudi za člansko izbrano vrsto. Foto: EPA

Mladi napadalec Tottenhama je prejšnji teden dosegel prvi gol za angleško člansko reprezentanco. "Kane je odločen, da bo igral za Anglijo na letošnjem EP-ju do 21 let. Pravi, da bi rad končal začeto delo v tej reprezentanci, za katero je igral v zadnjih 18 mesecih," je pojasnil Roy Hodgson.

Za angleškega selektorja njegovo igranje na Češkem ni sporno, vendar ima Tottenham 31. maja dogovorjeno prijateljsko tekmo z ekipo Sydney v Avstraliji.

Trener Mauricio Pochettino je predlagal dogovor s selektorjem angleške reprezentance do 21 let Garethom Southgatom. "Želimo si, da bi bile zadovoljne vse tri strani, klub, angleška zveza in Kane," je dejal argentinski strateg.

Kane je v Premier ligi je z 19 goli najboljši strelec, prejšnji teden pa je dosegel prvi gol tudi za angleško člansko reprezentanco na tekmi z Litvo. V 71. minuti je vstopil na igrišče, le 80 sekund pozneje pa je že dosegel prvi gol za Anglijo, ki je v petem krogu kvalifikacijske skupine E za nastop na EP-ju 2016 s 4:0 premagala Litvo.

V tej skupini igra tudi Slovenija, ki se bo z Anglijo pomerila 14. junija v Stožicah.