Slovenija ima po štirih tekmah osem točk, štiri več od Škotov. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija ima po štirih tekmah osem točk, štiri več od Škotov. Foto: www.alesfevzer.com
"Če bomo imeli žogo na tleh, bodo imeli Škoti težave"

Slovenski selektor meni, da s prijateljskih tekem ne izve prav veliko oziroma ne dobi pravih informacij. Te pa že ima s prejšnjih kvalifikacijskih tekem. "Škoti so dobra, borbena ekipa, nimajo pa točk. Te bodo iskali, ne preostane jim nič drugega. Mi se bomo poskušali postaviti tako, da bomo najbolje odgovorili na njihovo igro," pravi Katanec in dodaja, da morajo biti fantje pripravljeni tudi na kakšno presenečenje s škotske strani.

"Poklicali so 30 igralcev, s Slovaško so igrali z eno postavo, proti Angliji je bilo sedem novih. Na to morajo biti tudi fantje pripravljeni. Če bo dal njihov selektor znova pet novih v igro, morajo fantje biti sposobni to brati. Na stadionu bo namreč 50.000 ljudi in bo komunikacija posledično tako rekoč nična. Zato je zelo pomembno, na kašni ravni kdo igra oziroma ne igra, kdo je v pravem ritmu, kdo ne. Morajo znati brati igro," pravi Katanec.

"Moramo biti kompaktni, borbeni, na takšni ravni kot Škoti. Če ne bomo na tej ravni, nas bodo pohodili. Res mi ni jasno, kako so izgubili dve tekmi z 0:3. Mi moramo biti izredno pametni, osredotočeni ... Če bomo zamujali s podajami, bodo oni agresivni, prihajali dva na enega, tri na enega ... Fante na to pripravljamo," je povedal selektor in nadaljeval tudi o tem, kaj mora sam postoriti.

"Jaz moram skozi te tri treninge oziroma dva resna ugotoviti, kdo bo igral na katerem mestu, koliko časa in zakaj. Treba je pripraviti teh 14, 15 fantov, da lahko odgovorijo na zahteve določene tekme. Potem pa v boj," je pojasnil Katanec, ki pravi, da ob vsem, na kar se pripravljajo, se pojavi še sodniški kriterij. "Vemo, kaj se dogaja. Včasih se enega s prstom dotakneš in je prekršek, drugič narediš 'bodycheck', pa ni nič," meni selektor.

Tekmo bo sodil Nizozemec Björn Kuipers.

Nedelja ob 18.00:
ANGLIJA - LITVA

Ob 20.45:
ŠKOTSKA - SLOVENIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

MALTA - SLOVAŠKA

Lestvica:                           
ANGLIJA             4  3 1 0  6:0 10
SLOVENIJA           4  2 2 0  4:2  8
SLOVAŠKA            4  2 0 2  7:2  6
LITVA               4  1 2 1  5:7  5
ŠKOTSKA             4  1 1 2  6:8  4
MALTA               4  0 0 4  1:10 0

"Če bomo imeli žogo na tleh, bodo imeli Škoti težave"