Srečko Katanec je v Katarju igral s precej spremenjeno in pomlajeno reprezentanco, ki pa ni povsem upravičila pričakovanj. Zatikalo se je predvsem pri realizaciji. Foto: www.alesfevzer.com
Srečko Katanec je v Katarju igral s precej spremenjeno in pomlajeno reprezentanco, ki pa ni povsem upravičila pričakovanj. Zatikalo se je predvsem pri realizaciji. Foto: www.alesfevzer.com
Dobro voljo nogometašev razpihal katarski veter

Po eni strani je bil zadovoljen z ustvarjenimi priložnostmi, po drugi strani pa jezen zaradi slabe realizacije.

Katanec tudi z ZAE neuspešen v Katarju
"Ne vem, kaj je v Katarju, da spet nismo dosegli zadetka. Že takrat, ko sem bil selektor Združenih arabskih emiratov (ZAE) in smo tu igrali na azijskem prvenstvu, ne bi dali gola sto let, pa čeprav smo igrali bolje kot mi včeraj. Ne vem, ali je to kaj povezano z mano ali sem v Katar prinesel kako slabo karmo, sem jim mogoče kdaj storil kaj hudega ... Ne vem, res,"
je po dvoboju z razmišljanjem znova malce presenetil Katanec.

Dve zmagi in sedem porazov na prijateljskih tekmah
Ta je v svojem zadnjem mandatu izbrano vrsto vodil na devetih prijateljskih tekmah. Na teh je slavil na dveh, izgubil pa na sedmih tekmah. Na teh sedmih njegovi izbranci tudi niso dosegli zadetka. Proti BiH-u so izgubili z 0:3, proti Finski z 0:2, tako kot tudi proti Alžiriji, Urugvaju in Argentini, proti Kolumbiji in Katarju pa z 0:1.

Katanec ne more popraviti realizacije
Če je igra všečna, priložnosti so, zadetkov pa ne, kako popraviti realizacijo? "To ni v moji domeni. Jaz moram poklicati najboljše in najboljši so tu. Res si nisem mislil, da bom po prijateljski tekmi tako jezen. To pa sem zaradi samih igralcev, ker bi morali zmagati. Je pa nogomet zahteven. Če bi lahko sprintali 90 minut, potem bi bilo preprosto. Ampak tega ne zmore nihče. Treba je sestaviti enajsterico in v danem trenutku vedeti, kako se vesti," poudarja Katanec.

Mertelj: Naj gre vse v mrežo na pravih tekmah
Kljub porazu pa Slovenija odhaja naprej z optimizmom. "Če bo tako, da bo šlo v kvalifikacijah vse v mrežo, na prijateljskih pa ne, potem naj kar ostane tako. Nogomet pa ne izbira trenutkov, vsakič mora biti energija prava. Tudi v Katarju smo si želeli zmagati, da bi pozitivno končali ta cikel dveh tekem. Gremo pa vseeno z optimizmom naprej, vsaj kar zadeva samo igro," meni Aleš Mertelj.

Že naslednja tekma bo za slovenske nogometaše bistveno pomembnejša, saj bo 14. junija njen nasprotnik v kvalifikacijah za Euro 2016 Anglija.

Dobro voljo nogometašev razpihal katarski veter