Milivoje Novaković je za Slovenijo zadnjič igral 6. 9. 2011 proti Italiji. Foto: Reuters
Milivoje Novaković je za Slovenijo zadnjič igral 6. 9. 2011 proti Italiji. Foto: Reuters

"Novi slovenski selektor Katanec je stopil v stik z menoj in me povabil v reprezentanco. Če bom našel nov klub in če bom v pravi formi, bom spet igral za domovino. Mislim, da naši mladi ekipi lahko pomagam," je v pogovoru za spletni portal express.de povedal Novaković, ki je za Slovenijo dosegel 19 golov.

Vadi po individualnem programu
Novaković trenutno v Kölnu vadi po individualnem programu. Klub in igralec sta tik pred tem, da se po šestih letih razideta. "Individualni trening zame ni žalitev. Po koncu sezone na Japonskem tri tedne nisem treniral in zdaj to potrebujem, da spet pridem v formo." O odhodu iz Kölna pa 33-letni nogometaš pravi: "Žalosten sem zaradi tega, a upam, da se bo situacija kmalu umirila."

Za zdaj še brez novega kluba
Novaković in njegov menedžer se v tem trenutku intenzivno sestajata tudi z vodstvom kluba, kjer se bo odločila igralčeva nadaljnja klubska kariera. "Odprti smo za različne rešitve in pogovori so zelo konstruktivni. Imamo tudi nekaj interesentov za Novakovića. V novi ekipi Kölna zanj ni vloge, tudi iz finančnih razlogov," je v zvezi s tem povedal klubski menedžer za prestope igralcev.
Koren se ne bo vrnil
Katanec je informativni pogovor opravil tudi s Korenom, ki nosi dres angleškega drugoligaša Hull City. Kot kaže, pa je že dokončno jasno, da se Korošec ne bo vrnil med reprezentante. "Korena ne bo. Rekel sem mu, naj še razmisli, a se je definitivno odločil," je izjava Katanca, ki jo je v sredo objavil spletni portal časnika Večer.