Elvis Bratanović je prispeval edini zadetek za Slovenijo. Foto: Aleš Fevžer
Elvis Bratanović je prispeval edini zadetek za Slovenijo. Foto: Aleš Fevžer

Na srečanju za tretje mesto se bo Slovenija v sredo ob 17.30 pomerila s Češko, ki je z 0:3 klonila proti Avstriji. Izbranci Tomaža Kavčiča, ki na vzhod Evrope zaradi poškodb in šolskih obveznosti niso potovali v popolni postavi, so sicer imeli lepo priložnost za zmago, saj so gostitelji po rdečem kartonu v 39. minuti igrali le z deseterico.
Ukrajinci so povedli že v 3. minuti, ko je z glavo po prekinitvi zadel Leonid Akulinin. Slovenci so izenačili v 54. minuti prek nogometaša Rudarja Elvisa Bratanovića, zmagoviti gol pa je Ukrajina zabila v 72. minuti, ko je v polno meril Sergij Bolbat. V prvem polčasu sta obe reprezentanci zatresli tudi okvir vrat, pri Slovencih je bil to Amir Dervišević.
Preveč napak v obrambi
"Fantje so pokazali karakter, vendarle igramo z močnimi reprezentancami, Ukrajina je celo gostitelj. Videl sem kar precej pozitivnega, ampak če hočemo narediti kaj več, ne smemo več delati takih napak v obrambi, saj smo po njih dobili oba gola. V prvem polčasu smo bili povsem enakovredni Ukrajincem, v drugem pa smo puščali nekaj več prostora zadaj, saj smo igrali z igralcem več," je po tekmi povedal selektor Kavčič.

Slovenija: Jug, Kous (81./Palčič), Blažič, Mitrović, Dervišević (81./Praprotnik), Vrhovec (46./Majer), Črnic (64./Ploj), Šporar, Jelenič, Pučko (46./Bratanović), Janža (64./Trajkovski).