Tomaž Kavčič je povedal, da je tokrat pri svojih varovancih videl več žara in borbe. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Kavčič je povedal, da je tokrat pri svojih varovancih videl več žara in borbe. Foto: www.alesfevzer.com

Tak je bil njegov odgovor na vprašanje Aleša Potočnika, ali je pomislil, da bi dejal, da se tega ne gre več in naj se nekdo drug ukvarja z reprezentanco. Na novinarski konferenci je dodal še: "Jaz sem glede svoje službe miren, odločitve pa sprejemajo drugi. Pritisk pa seveda obstaja."

Je po porazu občutil razočaranje, jezo ali nemoč? "Razočaranje gotovo je. Nemoč pa ne, ker gradimo reprezentanco. Danes je bilo tudi veliko dobrih stvari. Ve se, s kom smo igrali, kateri igralci igrajo za Norveško ... Dobro, ne bom zdaj iskal alibijev."

Zakaj se še naprej pojavljajo padci koncentracije?
Katere so bile dobre stvari, ki jih je videl na tekmi? "Imeli smo več žara in borbe. V prvem polčasu smo bili skoraj enakovredni, spet smo prejeli zadetek ob padcu koncentracije v sodnikovem podaljšku. Drugega polčasa nismo najbolje začeli, a smo se potem dvignili in iskali gol. Po vstopu Iličića smo zaigrali v rombu, a se pač ni izšlo."

Zakaj se še naprej pojavljajo padci koncentracije? So to izkušnje ali kaj drugega? "Izkušnje gotovo igrajo določeno vlogo, a tudi na svetovnem prvenstvu in izkušenim igralcem se dogajajo takšni zadetki v zadnjih minutah. Gotovo moramo to popraviti."

Rezultatov še vedno ni, pritisk zbiranja točk ostaja. Kako gleda na razpetost med tem, da bi izboljšali igro, in tem, da bi dosegali dobre rezultate? "Pomlajevanje je proces. Ekipa je zelo mlada, če pogledate, koliko nastopov imajo fantje v povprečju. Mislim, da bomo izpolnili cilj, ki ga imamo (uvrstitev na evropsko prvenstvo 2020, op. a.). Vidim nekatere stvari, ki gredo gor. Želel bi si le, da enkrat igramo v popolni postavi. Zdaj se bo treba spet zbrati in v torek odigrati proti Cipru. Tak je nogomet."

Lagerbäck: Sloveniji smo preprečili velike priložnosti
Selektor Norveške Lars Lagerbäck je bil razumljivo zadovoljnejši: "Slovenija je bila v prvem polčasu obrambno zelo dobra, tako da si mi v tem delu igre nismo priigrali ne vem kakšnih priložnosti. Bi pa morali mi imeti dve enajstmetrovki. Najpomembnejše je, da smo zmagali in tekmecu preprečili velike priložnosti. Teh Slovenija res ni imela."

Kavčič: Nisem pomislil, da se tega ne grem več
Pogovor z Bojanom Jokićem po porazu v Oslu
Kavčič: Nisem pomislil, da se tega ne grem več
Pogovor z Bojanom Jokićem po porazu v Oslu