Matjaž Kek je pustil neizbrisen pečat na Reki. Foto: BoBo
Matjaž Kek je pustil neizbrisen pečat na Reki. Foto: BoBo

55-letni Kek je Rijeko vodil v prejšnjih štirih sezonah, letos pa so ga izbrali za najboljšega trenerja na Hrvaškem.

Predsednik Damir Mišković je na današnji novinarski konferenci objavil, da sta Kek in športni direktor kluba Srečko Juričić podaljšala pogodbi za prihodnja tri leta. Mariborčan je dodal, da je eden najsrečnejših ljudi, ker je imel priložnost biti v klubu, ko so se uresničile sanje generacij navijačev.

Kek se je zahvalil, ker so mu zaupali vodenje kluba še za tri leta. "Rijeka ima svojo pot, v nekem zanosu je storila tisto, kar je malokdo verjel. Pogodba sta zame samo čast in priznanje, čas bo pokazal, ali sem zaslužil novo pogodbo. Bodite prepričani, da bom za klub storil vse, kar lahko," je poudaril Kek, ki je postal trener z najdaljšo delovno dobo v reškem prvoligašu.

Želja je preboj v Ligo prvakov
Juričić je poudaril, da bodo skušali ubraniti prvo mesto v hrvaški ligi kot tudi pokalu, poskušali pa se bodo prebiti v skupinski del Lige prvakov. Rijeka bo pot proti Ligi prvakov začela prihodnji teden, ko se bo v drugem predkrogu kvalifikacij pomerila z zmagovalcem obračuna med valižanskim New Saintsom in gibraltarsko Europo.