Nasmejani Mario Götze na torkovem treningu Borussie. Foto: EPA
Nasmejani Mario Götze na torkovem treningu Borussie. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp pred množico predstavnikov medijev na novinarski konferenci. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho pravi, da ga ni strah in ne čuti pritiska. Foto: EPA

Prvo polfinalno srečanje bo že tretje v letošnji sezoni med tema dvema tekmecema v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Jeseni v skupinskem delu je bilo v Madridu 2:2, v Dortmundu pa so slavili gostitelji z 2:1. V taboru Borussie so zato v pričakovanju dvoboja samozavestni, letos v Ligi prvakov sploh še niso izgubili.

Zaradi "primera Götze" so lahko še močnejši
"Govoril sem z nekaj našimi igralci in ne bi smelo biti dvoma, da vemo, kako se kosati z vsem skupaj. Proti Realu bomo naredili vse, kar zmoremo. Kdor koli nas je želel zmotiti, mu ne bo uspelo. Zaradi tega bi bili lahko celo še močnejši. Lahko špekuliramo, zakaj se je novica pojavila ravno zdaj, toda tako pač je," je dejal Klopp in pojasnil, da Götze ni želel zamuditi priložnosti, da bi delal s Pepom Guardiolo, od prihodnje sezone novim trenerjem Münchenčanov.
Informacijo je prvi razkril tabloid Bild, pri Bayernu pa so poudarili, da so jo nameravali oznaniti po sredini tekmi nemških prvakov iz sezon 2010/11 in 2011/12.
"Negativne misli pustite doma"
Borussia bo imela v lovu na prvi finale po letu 1997, ko je tudi postala evropski prvak, dvanajstega igralca v svojih 65.000 navijačih, čeprav so ti precej vznemirjeni zaradi Götzejevega prestopa v Bayern za 37 milijonov evrov. Nekateri so ga označili za "izdajalca".
"Navijači bodo morali pustiti osebno razočaranje ob strani. Če kdo tega ne more storiti, bi moral dati vstopnico komu drugemu. Navijači morajo ustvariti izjemno vzdušje, saj si ekipa to zasluži. To je tudi nujno, če želimo imeti kaj možnosti proti Realu. Imejmo poseben večer, resnični Borussiin večer. Negativne misli pustite doma, stopite na plin in nam pomagajte premagati Real," je še dodal trener Borussie.

Nekaj skrbi je Kloppu povzročila tudi lažja poškodba stegenske mišice najboljšega strelca Roberta Lewandowskega na sobotni tekmi proti Mainzu (2:0), a Poljak upa, da bo lahko stisnil zobe.

Mourinho: Želimo zmagati
Pri Realu sta se ob zmagi nad Betisom (3:1) poškodovala Marcelo in Luka Modrić, zaradi kartonov pa bo počival Alvaro Arbeloa. Na položaju desnega bočnega branilca naj bi ga nadomestil Sergio Ramos, v osrčju obrambe pa bosta igrala Raphael Varane in Pepe. V napadu bo namesto Karima Benzemaja, ki je v soboto prav tako dobil udarec, začel Gonzalo Higuain. V začetni postavi bo najbrž tudi Angel di Maria, ki je v teh dneh dobil hčerko.
"Vemo, da je Borussia zelo dobra ekipa. V polfinale se ni uvrstila slučajno. So ekipa, ki ima hitro preobrazbo v napad, zelo radi napadajo. Podobno igramo mi, zato lahko pričakujemo lepo tekmo," pred sredinim spektaklom pravi Varane. "Vse štiri zadetke na tekmah proti Borussii smo dobili po lastnih napakah. V obrambi želimo biti trdnejši in narekovati ritem igre. Ni me strah in ne čutim pritiska. Želimo zmagati, toda teh dveh čustev ne poznam," je pripomnil trener Jose Mourinho.

Liga prvakov, polfinale, prva tekma

Sreda ob 20.45:
BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID
Verjetni postavi:

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer, Gündogan, Sahin, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski.
Real Madrid: Diego Lopez, Ramos, Pepe, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)
Povratna tekma bo 30. aprila. Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).