Kevinu Kamplu se debi v Ligi prvakov ni izšel po načrtih. Foto: Reuters
Kevinu Kamplu se debi v Ligi prvakov ni izšel po načrtih. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp in Mats Hummels nista iskala izgovorov po polomu na domačem stadionu. Foto: EPA
Carlos Tevez
Carlos Tevez je bil neustavljiv za obrambo Borussie, Argentinec je zadel dvakrat in še podal Alvaru Morati za tretji zadetek. Foto: EPA
Navijači Juventusa
Navijači Juventusa so slavili veliko zmago v Porurju. Foto: Reuters
Lionel Messi
Lionel Messi je trikrat nevarno meril s prostega strela. Poskušal je na vse načine ukanili Joeja Harta, vendar mu ni uspelo. Foto: EPA
Yaya Toure
Yaya Toure in soigralci se znova niso uvrstili v četrtfinale Lige prvakov. Foto: Reuters

Hamburg in Köln se bojujeta za obstanek v Bundesligi, Borussia pa je na zadnjih dveh tekmah izvlekla le remi (obakrat je bilo 0:0). Juventus je ekipa iz nekaj razredov višjega kakovostnega razreda in v sredo zvečer se je na Westfalnu res pokazala popolna nemoč izbrancev Jürgena Kloppa. Dva nenevarna strela na vrata Gianlugija Buffona sta bila vse, kar je finalistom Lige prvakov pred dvema letoma uspelo spraviti skupaj.
Kampl: Brez strelov od daleč ne gre
Enega je z glavo sprožil rezervist Adrian Ramos, v 63. minuti pa je z roba kazenskega prostora streljal Kevin Kampl, a je Buffon žogo zlahka ujel. "Prehitro smo prejeli zadetek in v nadaljevanju je bilo zares težko. Priigrali smo si premalo priložnosti, Juve je bil premočan tekmec. Italijani imajo zelo izkušeno ekipo, ki zna odigrati pametno ob lepi prednosti. Preveč smo komplicirali in poskušali s kratkimi podajami pred kazenskim prostorom, morali bi več streljati od daleč," je misli strnil slovenski reprezentant, ki si je premierni nastop v Ligi prvakov predstavljal popolnoma drugače.
Hummels: Drugi polčas je bil katastrofalen
Kapetan Mats Hummels je bil bolj oster: "Drugi polčas je bil katastrofalen. Poraz z 0:3 smo si zaslužili, izid je realen. Res škoda, da smo se s tako slabo igro poslovili od Lige prvakov vsaj za naslednje leto in pol. V zadnjih letih smo prikazali nekaj izjemnih predstav v Ligi prvakov, zdaj pa bomo morali dokazati, da si znova zaslužimo nastopati v tem elitnem tekmovanju."
V četrtfinalu nimamo kaj iskati
Borussie Klopp je v osmih sezonah na klopi doživel že številne precej bolj vesele trenutke. "To tekmo bo treba hitro pozabiti. Začeli smo slabo in nadaljevali še slabše. Zgodil se je najslabši scenarij, že v 3. minuti smo prejeli zadetek. Juve je nato igral taktično odlično in sploh nismo prišli do pravih strelov. Če ne streljaš na vrata, ne moreš zadeti. Žoga prav gotovo ni kriva, saj smo videli, kako je zadel Tevez. Vedno smo bili korak prepočasni, ko so se dogajale ključne stvari. Zasluženo smo izpadli, s tako igro nimamo kaj iskati v četrtrfinalu," je odločno razlagal "Kloppo" in ni iskal izgovorov. Misli je že usmeril h koncu nemškega prvenstva, v soboto je na sporedu gostovanje v Hannovru.
Allegri: Premagamo lahko tudi magično četverico
Vzdušje v taboru Torinčanov je bilo seveda precej bolj veselo. Vsi že nestrpno pričakujejo žreb četrtfinala, ki bo v petek ob 12.00. "Zelo sem zadovoljen, saj smo odigrali 180 odličnih minut proti Borussii. Igrali smo zelo disciplinirano, nismo delali nepotrebnih prekrškov. Tehnično smo bili še boljši kot na prvem srečanju. V primerjavi s tekmami v skupinskem delu smo zelo napredovali. Zdaj bomo videli, če se lahko merimo s klubi magične četverice (Barcelona, Real Madrid, Bayern in Paris SG). Prepričan sem, da lahko premagamo tudi te ekipe, saj smo izvrstno pripravljeni in imamo veliko samozavest," je bil navdušen trener stare dame Massimiliano Allgeri, ki je posebej pohvalil Artura Vidala in Teveza.
31-letni Tevez v Torinu doživlja drugo pomlad. Pri West Hamu, Manchester Unitedu in Manchester Cityju se ni vedno počutil najbolje. "Ekipa je prikazala odlično igro. To je zares velika zmaga. V Ligi prvakov Juventusu v zadnjih letih ni šlo po načrtih, zdaj pa smo naredili velik korak v pravo smer," je pojasnil argentinski napadalec.
Messi: Hart je pravi fenomen
Premier liga velja za najboljšo na svetu, Angleži pa so drugič v zadnjih treh letih ostali brez predstavnika v četrtfinalu Liga prvakov. Slovo Manchester Cityja je bilo pričakovano, saj angleški prvaki v zadnjih mesecih ne blestijo. Izpadli so iz Pokala FA, v Premier ligi pa so izgubili priključek z vodilnim Chelseajem. V sredo zvečer so bili v podrejeni vlogi na Camp Nouu, visok poraz pa je preprečil fantastični vratar Joe Hart.
Lionel Messi je tik pred koncem srečanja z bližine streljal naravnost v Harta, potem pa naredil preval in obležal na tleh, saj ni mogel verjeti, kaj vse je obranil vratar Cityja.
"Joe Hart je pravi fenomen, odigral je fantastično tekmo. Že prej sem vedel, da je zelo dober, tokrat pa je ustavil vse strele. Z rokami, nogami, s telesom, vedno je bil na pravem mestu. Na srečo smo se prebili v četrtfinale, kar je bil naš cilj. Obe ekipi sta igrali odprto in gledalci so videli pravi spektakel," je poudaril Messi, ki nima posebnih želja za petkov žreb.
Hart ni mogel verjeti, da Neymar ni zadel
"Drugo leto zapored smo izpadli proti izjemno močni Barceloni. Dobro smo se držali in imeli celo priložnost za izenačenje iz enajstih metrov, ki pa je nismo izkoristili. Res sem imel veliko obramb, velikokrat so streljali naravnost proti meni. Še zdaj pa ne morem verjeti, kako žoga ni končala v mreži po strelu Neymarja na začetku tekme," je pojasnil Hart.
Pellegrini: Vse bi bilo drugače, če bi zadeli z 11-metrovke
"To je bil prav poseben večer za nas. Izpolnili smo cilj, ki ni bil nikoli pod vprašajem. Zares smo zapravili ogromno priložnosti, nato pa je imel City enajstmetrovko," je povedal trener Luis Enrique, ki se ni srečal s Pepom Guardiolo. Trener Bayerna si je s prijatelji in sorodniki ogledal tekmo na tribuni.
"Nisem zadovoljen z našo predstavo. Barcelona je na krilih sijajnega Messija igrala izjemno. Trenutno so Katalonci boljša ekipa, zato ni veliko razočaranje, da smo izpadli iz Lige prvakov. Morali bi zabiti dva gola, zato smo morali veliko tvegati. Hart nas je obdržal v igri in vse bi bilo drugače, če bi zadeli z najstrožje kazni," je razlagal Manuel Pellegrini, ki bo težko obdržal službo, saj vse kaže, da bo City v letošnji sezoni ostal brez lovorike.