Jürgen Klopp si želi, da bi imeli v Angliji zimski premor, a tradicije ne bo mogoče odpraviti. Foto: Reuters
Jürgen Klopp si želi, da bi imeli v Angliji zimski premor, a tradicije ne bo mogoče odpraviti. Foto: Reuters

Klopp je letos sredi sezone na klopi rdečih z Anfielda zamenjal Brendana Rodgersa in bo prvič izkusil naporen ritem tekem angleškega prvenstva ob izteku leta.

Prav manko zimskega premora, ki ga imajo v vseh ostalih ligah, je po mnenju nemškega stratega glavni krivec za to, da angleški klubi v Ligi prvakov (v zadnjih letih) niso pretirano uspešni, posledice pa naj bi se čutile tudi v angleški izbrani vrsti.

To ni pravi način
"V Angliji igrate preveč tekem, to je popolnoma jasno! Nimate nobenega premora, preveč je vseh tekmovanj. To je tudi razlog, da angleški klubi v evropskih tekmovanjih zadnja leta ne blestijo. Mislim, da vsak ve, da to ni pravi način, če želiš biti uspešen," je dejal 48-letni Klopp, ki je kot trener največje uspehe žel na klopi Borussie iz Dortmunda, s katero je med letoma 2008 in 2015 po dvakrat osvojil Bundesligo ter nemški superpokal, leta 2012 je osvojil nemški pokal, leto pozneje pa je zaigral še v finalu Lige prvakov, kjer pa je moral priznati premoč Bayernu.

Pot do uspeha precej težja
Klopp, ki je dvakrat prejel naziv trenerja leta v Bundesligi, se je dotaknil tudi angleške reprezentance, od katere Angleži na vseh večjih turnirjih pričakujejo ogromno, a so vsakič znova bridko razočarani. Namreč, njihovi ljubljenci se na zadnjih osmih prvenstvih nikoli niso uvrstili v polfinale tekmovanja. "Vsi pričakujejo, da bo selektor Roy Hodgson to reprezentanco popeljal do naslova, saj ima na razpolago nekaj zares izvrstnih igralcev. Toda to so igralci, ki že leto dni niso imeli odmora, medtem ko ga v ostalih ligah imajo. Seveda si lahko še vedno uspešen, a pot do uspeha je v tem primeru precej težja," je še povedal.