Miroslav Klose (fotografija je s tekme proti Muri v Ljudskem vrtu) je v letošnji sezoni zbral že tri rumene kartone. Če ga bo prejel tudi na nedeljski tekmi v Pescari, bo moral izpustiti naslednjo tekmo proti Milanu. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Miroslav Klose (fotografija je s tekme proti Muri v Ljudskem vrtu) je v letošnji sezoni zbral že tri rumene kartone. Če ga bo prejel tudi na nedeljski tekmi v Pescari, bo moral izpustiti naslednjo tekmo proti Milanu. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Vladimir Petković
Vladimir Petković je na klopi Lazia v tej sezoni zamenjal zamejskega Slovenca Edyja Rejo, ki je Rimljane dvakrat zapored popeljal v Evropsko ligo. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Lazio
Lazio je v nedeljo po dveh zaporednih porazih (Genoa doma 0:1, Napoli v gosteh 0:3) na Olimpicu premagal Sieno (2:1). Foto: EPA
Maribor odšteva ure do obračuna z Laziem
Mariborčani trenirali na rimskem Olimpicu

Rimljani so torej odločeni, da tudi v Evropi pridejo čim dlje, a kljub temu se v moštvu obeta nekaj sprememb v primerjavi z zadnjimi tekmami, saj bo Petković ob natrpanem urniku poskušal nekoliko osvežiti ekipo.
49-letni Sarajevčan, ki je sredi 80. let kratek čas igral za Koper, ne podcenjuje Mariborčanov: "Že več let so najboljši v Sloveniji, dobre predstave pa so pokazali tudi proti klubom, ki igrajo v Ligi prvakov, denimo v kvalifikacijah proti Dinamu. Imajo mlade in kakovostne igralce. Danes bom s fanti naredil videoanalizo. Nikogar ne podcenjujemo, toda - z vsem spoštovanjem do tekmeca - igramo doma in imamo določeno ime."

"Vedno je treba biti lačen zmag"
Lazio je na prvi tekmi pred dvema tednoma odnesel točko z gostovanja pri Tottenhamu (0:0). Maribor vodi na lestvici skupine J, italijanski in angleški predstavnik imata po eno. Bo ta tekma že ključna? "Gotovo je pomembna, ne pa še najbolj pomembna. Maribor je za uvod s 3:0 premagal Panathinaikos, čeprav je bil rezultat malce previsok."

Petković poudarja, da je veliko odvisno od psihične pripravljenosti. "Po dobrih izidih smo malce padli, toda na srečo smo se hitro pobrali. Vedno je treba biti lačen zmag in to pokazati na igrišču. Pričakujem, da bo vsakdo, ki bo jutri stopil na zelenico, pokazal, da je lahko ustrezna alternativa."

Iz Aten prihaja novica, da je vodstvo Panathinaikosa odpustilo kapetana Kostasa Katsouranisa. Razlog so slabe igre kluba in neprimerno vedenje na igrišču ter zunaj njega. 33-letni Katsouranis je imel pogodbo do konca sezone 2012/13, bil pa je tudi med najbolje plačanimi člani ekipe, ki ima v grškem prvenstvu le štiri točke s petih tekem, tako da za večnim tekmecem Olympiacosom zaostaja že enajst točk.

Klose ni zadel "že" štiri tekme
Kot kaže, bo v napadu tekmo začel Sergio Floccari, ki letos še nikoli ni igral v prvi postavi. Lazio naj bi igral z enim napadalcem in štirimi do petimi napadalno usmerjenimi vezisti. Tako Miroslava Kloseja najbrž ne bomo videli od začetka tekme, v sredo tudi ni treniral z moštvom. "Ne bi si želel imeti ekipe, ki bi bila odvisna od enega igralca. Klose je za nas zelo pomemben, toda pogosto je blestel zaradi ekipe. Ta ima večjo vrednost kot vsak posamezen nogometaš," pravi Petković.
Za 34-letnim Nemcem je sicer krajši strelski post, saj se ni vpisal med strelce na zadnjih štirih tekmah. V ponedeljek je skočil v domovino in v Münchnu obiskal sloviti Oktoberfest (brez tega pač ne gre) ter si z ženo Sylwio v tradicionalni bavarski opravi privoščil pivo ali dve.
"Korekcije" v obrambi
Petković ima nekaj težav s sestavo ožje obrambe, saj ima na voljo samo tri osrednje branilce. Giuseppe Biava in Andre Dias sta za vratarjem Federicom Marchettijem na igrišču v tej sezoni preživela največ časa (750 in 751 minut), eden izmed njiju (najbrž Dias) pa bo v četrtek zvečer najverjetneje mesto prepustil Francozu Michaelu Cianiju, ki bo imel priložnost, da se oddolži za slabo predstavo prejšnjo sredo v Neaplju (0:3). Cristiana Ledesmo (735 minut) naj bi v vezni vrsti zamenjal Albanec Lorik Cana. Poškodovani so Cristian Brocchi, Modibo Diakite in Stefan Radu.

Antonio Candreva, ki je v dobri formi, je potrdil trenerjeve besede: "Trdo smo garali, da smo se uvrstili v evropsko tekmovanje. Vse ekipe v Evropski ligi so močne. Maribor v domačem prvenstvu še ni izgubil. Vemo, da bo težko, a smo pripravljeni."
Verjetna postava Lazia: Marchetti; Cavanda, Ciani, Biava, Scaloni/Konko; Cana, Candreva, Gonzalez, Hernanes, Mauri; Floccari.

Evropska liga, skupina J, 2. krog
Četrtek ob 19.00:
LAZIO - MARIBOR (prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju)

PANATHINAIKOS - TOTTENHAM

Lestvica:
MARIBOR 1 1 0 0 3:0 3 LAZIO 1 0 1 0 0:0 1 TOTTENHAM 1 0 1 0 0:0 1 PANATHINAIKOS 1 0 0 1 0:3 0
Maribor odšteva ure do obračuna z Laziem
Mariborčani trenirali na rimskem Olimpicu