Bo Milivoje Novakovič še naprej kapetan Kölna? V zadnjih dveh letih je bil najboljši strelec in ključni mož uspešnih nastopov 'kozličkov'. Foto: EPA
Bo Milivoje Novakovič še naprej kapetan Kölna? V zadnjih dveh letih je bil najboljši strelec in ključni mož uspešnih nastopov 'kozličkov'. Foto: EPA
Milivoje Novakovič
Na zadnji tekmi s Poljsko se je Nova po daljšem času vpisal med strelce, medtem ko na prvi letošnji gol za klub še vedno čaka. Foto: Marko Madžarac

Na enournem obračunu med menedžerjem kluba Michaelom Maierjem, trenerjem Zvonimirjem Soldom in kapetanom Novakovičem je padlo nekaj ostrih besed. Med drugim je Maier Slovencu jasno zagrozil z odvzemom kapetanskega traku in dodatnimi posledicami, če se bo znova odločil, da zaigra za reprezentanco. Zaradi težav s stegensko mišico (adduktor) napadalec ne bo nastopil na sobotni tekmi proti Bayernu v Münchnu.

Ostre besede trenerja in menedžerja
"Še vedno verjamem, da je bolje, da Novakovič ostane v Kölnu, o možnih posledicah pa res ne bi govoril. Nova razume naše razmišljanje, a ima tudi svoje trdno mnenje o tem. Zdaj se mora sam odločiti, kako in kaj, naše roke so zvezane," je v četrtek dejal Soldo, ki so mu slabe predstave pošteno zamajale trenerski stolček. Maier je bil veliko krajši: "Novakoviča smo spomnili, kakšne so njegove dolžnosti."

Vzrok spora tekma s San Marinom
Spor med prvim napadalcem "kozličkov" in vodstvom kluba se je začel s kvalifikacijsko tekmo proti San Marinu, na kateri je Nova kot rezervist zaigral kljub manjši poškodbi in prispeval dve podaji. Po avgustovski reprezentančni tekmi so Novakoviča pestile nove in nove zdravstvene težave, tako da je bolj malo igral za Köln, ki je po 7. krogih Bundeslige na predzadnjem mestu.

Kruh z zeleno ali rdečo lučjo?
Zaradi Fifinih pravil o reprezentančnih vpoklicih imajo v mestu ob Renu zvezane roke in so morali spustiti Novo, čeprav je poškodovan. V nedeljo bo slovenski napadalec pri Vasji Kruhu opravil zdravniški pregled, ki bo odločil o njegovem igranju v Bratislavi na ključni kvalifikacijski tekmi s Slovaško.

Najprej reprezentanca, nato klub
Če ne bo pripravljen za tekmi s Slovaško in San Marinom, se bo Nova v ponedeljek po zboru vrnil v Nemčijo, drugače pa bo nadaljeval priprave z izbranci Matjaža Keka. Očitno je, da si slovenska enajstica srčno želi sodelovati pri naskoku na vsaj drugo mesto v skupini 3, ki bi Sloveniji prineslo dodaten obračun za uvrstitev na mundial 2010 v Južni Afriki. Kakšna bo Novakovičeva nadaljnja klubska usoda, bo jasno šele po reprezentančnem odmoru.