Matej Palčič je v zadnji akciji prvega polčasa z glavo vlil upanje Koprčanom. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Palčič je v zadnji akciji prvega polčasa z glavo vlil upanje Koprčanom. Foto: www.alesfevzer.com
Tomislav Kiš
21-letni Tomislav Kiš, ki je spomladi v dresu Zavrča na obeh tekmah zadel proti Kopru ob dveh zmagah z 2:1, je na Poljudu že v 2. minuti poskrbel za hladno prho slovenskemu prvoligašu. Foto: www.alesfevzer.com
Guberac: Nimam besed, razočarani smo

Koprčani so prvo tekmo na Bonifiki dobili s 3:2, a vsi načrti so se jim podrli že takoj na začetku srečanja. Gostiteljem je uspel sanjski štart pred 25.000 gledalci na Poljudu.
Kiš hitro izničil prednost Kopra
V 2. minuti je Ante Roguljić prišel do strela z 20 metrov z levico, žogo je Vasji Simčiču uspelo odbiti, na pravem mestu pa je bil napadalec Tomislav Kiš, ki je s petih metrov zatresel mrežo. Kiš je spomladi igral za Zavrč in na obeh tekmah v slovenski ligi zadel proti Kopru! Dve minuti pozneje so prvič zagrozili Koprčani, Josip Ivančić je sprožil z desne strani z roba kazenskega prostora, Lovre Kalinić pa je njegov strel obranil.
Evrogol Jeffersona
Gostje so v nadaljevanju prevzeli pobudo, a velikih priložnosti ni bilo. Pet minut pred odmorom je Brazilec Jefferson hitro potegnil prek sredine igrišča in se odločil za strel s 30 metrov. Žogo je zadel sijajno in Simčič je bil ob pravem evrogolu nemočen. Žoga je zletela v desni zgornji kot vrat.
Palčič z glavo vlil upanje tik pred odmorom
V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Amar Rahmanović podal pred vrata, kjer je Matej Palčič z glavo znižal na 2:1. Tik zatem je Marco Fritz odpiskal konec prvega dela.
Torcida: Na kopnem, morju in v zraku - niti pedi hrvaškega teritorija
Če v uvodu drugega polčasa na zelenici ni bilo pravega dogajanja, pa so za politično noto poskrbeli navijači Hajduka Torcida, na enem izmed transparentov so se dotaknili problematike slovensko-hrvaške meje in zapisali: "Na kopnem, morju in v zraku - niti pedi hrvaškega teritorija."
Maglica ob prvem dotiku z žogo postavil končni izid
V 61. minuti si je Mijo Caktaš izmenjal dvojno podajo s Kišem, nato pa obšel vratarja Simčiča in z levico iz težkega kota spretno poslal žogo v prazno mrežo. V 69. minuti je vstopil napadalec Anton Maglica in ob prvem dotiku z žogo se je najbolje znašel v kazenskem prostoru Kopra.
Hajduk se je razletel po zelenici. Caktaš je s prostega strela v 75. minuti zadel prečko. Ob koncu je izvrstno priložnost zapravil še rezervist Tino Sušić, ki se je znašel sam pred Simčičem, a se je koprski vratar izkazal in preprečil "petardo".
Hajduk se bo v 3. predkrogu srečal z norveško ekipo Strömsgodset.

Evropska liga, 2. predkrog, povratna tekma:
HAJDUK SPLIT - Luka Koper 4:1 (2:1) 2:3
25.000; Kiš 2., Jefferson 40., Caktaš 62., Maglica 69.; Palčič 45.

Hajduk: Kalinić; Pejić, Milović, Nižić , Tudor; Caktaš, Roguljić ( 53./Maloku), Balić ( 77./Sušić), Jefferson ; Vlašić, Kiš ( 69./Maglica).

Luka Koper: Simčič; Šme ( 71./Pučko), Halilović , Hadžić; Palčič, Guberac, Tomić ( 81./Vekić), Črnigoj, Rahmanović ( 77./Radujko); Galešić; Ivančić .

Sodnik: Marco Fritz (Nemčija)

Izid prve tekme je v krepkem tisku.

Guberac: Nimam besed, razočarani smo