Luka Koper v povratno tekmo proti Vikingurju vstopa z lepo popotnico - zmago nad Mariborom v superpokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Koper v povratno tekmo proti Vikingurju vstopa z lepo popotnico - zmago nad Mariborom v superpokalu. Foto: www.alesfevzer.com
Sunny Omoregie (Celje)
Napadalec Celja Sunny Omoregie je pred povratnim dvobojem optimističen. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani so proti Vikingurju zmagali že na Islandiji, poleg tega so osvojili še superpokal, tako da povratni obračun z Islandci pričakujejo optimistično.

"Boljšega uvoda v sezono ne moremo pričakovati. Lahko igramo še boljše, upam, da bo tako v prihodnje. Zavedamo se, da imamo čvrsto obrambo," je po osvojeni superpokalni lovoriki v nedeljo povedal koprski junak Matej Palčič. Vratar kanarčkov Vasja Simčič je poudaril, da je vsaka tekma poglavje zase, kljub temu pa se je na kratko ozrl proti islandski prepreki: "Za zdaj nam gre dobro. Zmage so pomembne za dvig samozavesti. Zmaga proti Mariboru nam bo prišla prav za četrtek."

Elsner si želi bolj "nore" tekme
Domžalski igralci se kljub porazu proti Čukaričkemu ne predajajo, vse sile bodo usmerili, da nadoknadijo gol zaostanka s prve tekme, ki so jo odigrali doma. Trener Luka Elsner si želi bolj "nore" tekme, kot je bila prva. "V takšnem tekmovanju je redko, da ostaneš živ, ko v eni tekmi, tako v obrambnih nalogah kot tudi pri zaključevanju akcij, narediš toliko napak. Na našo srečo smo še vedno živi. Pred nami je nova priložnost, da obrnemo izid in napredujemo v drugi krog, kar ostaja naš cilj," je na novinarski konferenci pred odhodom v Srbijo menil Elsner.

Celjani remizirali s Köbenhavnom
Celjski nogometaši so v ponedeljek odigrali prijateljsko tekmo z danskim Köbenhavnom. Prvič je zanj zaigral nekdanji Celjan Benjamin Verbič, za Celjane zadnjič dolgoletni kapetan Sebastjan Gobec. Tekma se je končala z 1:1, kar je v ekipo prineslo nekaj potrebne energije za poljsko oviro - Slask iz Vroclava. Zadetek za Celjane je dosegel Karlo Težak. "Veselimo se obračuna proti tako kakovostnemu moštvu, ki ga bo s tribun spremljalo res veliko navijačev. Smo dobro pripravljeni, dobro tudi vemo, kje so glavne prednosti in slabosti Slaska. Želimo si podaljšati našo evropsko pot, to pa je mogoče le z zmago na jutrišnjem obračunu. V preteklosti smo nekajkrat že presenetili absolutne favorite, zato verjamem, da lahko to naredimo tudi jutri," je optimističen pred povratnim dvobojem napadalec Celjanov Sunny Omoregie.

EVROPSKA LIGA

1. PREDKROG

Četrtek ob 20.00:
SLASK VROCLAV - CELJE 1:0

Ob 20.30:
ČUKARIČKI (SRB) - DOMŽALE 1:0

LUKA KOPER - VIKINGUR REYKJAVIK 1:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.
Povratne tekme bodo 9. julija.