Koprčani so zelo dobro začeli tudi državno prvenstvo, z 2:1 so premagali novinca v ligi Radomlje. Foto: Aleš Fevžer
Koprčani so zelo dobro začeli tudi državno prvenstvo, z 2:1 so premagali novinca v ligi Radomlje. Foto: Aleš Fevžer
Koper in Gorica v boj za Evropsko ligo
Oslabljeno Gorico čaka težko

Koprčani so si z zmago z 2:1 v gosteh pri Neftčiju na široko odprli vrata v 3. krog, medtem ko bodo Goričani imeli veliko več dela, če se bodo želeli prebiti v nadaljevanje po porazu z 1:4 proti Moldeju.

Zmagati tudi na Bonifiki
Pred četrtkovo povratno tekmo v Kopru (začela se bo ob 20.30) športni direktor Andrej Poljšak umirja žogo in pravi, da se bodo tudi na Bonifiki lotili osemkratnega državnega prvaka Azerbajdžana s svojo igro, želijo pa si zmagati tudi na drugi tekmi.

"Vemo, da bo tekma težka. Nasprotnik je zelo kakovosten, to se je videlo že na prvi tekmi. Morda smo jih malo presenetili, a mi moramo igrati svojo igro in zmagati tudi na domačem igrišču. Verjamemo v napredovanje," pravi Poljšak in dodaja: "Naš prvi cilj je bil, da pridemo skozi prvi krog, nasprotnik je zdaj tak, da lahko igramo z njim, čeprav je tehnično močan, morda pa ne tako organiziran kot mi."

"Na splošno je v ekipi pozitivno vzdušje, to se pozna tudi v mestu, in pričakujemo nekaj več gledalcev, da nam bodo pomagali," je še dodal športni direktor Kopra. Večjih zdravstvenih težav nimajo, manjšo poškodbo ima le Perica Ivetić, a bo do tekme najbrž nared. Še vedno pa čakajo na papirje italijanske zveze za nastop Daniela Bradaschie.

Na Bonifiki odprta samo glavna tribuna
Zaradi pravil evropske zveze bodo na stadionu Bonifika gledalcem na voljo samo sedeži na glavni tribuni, montažne ne smejo uporabljati. Koprčani bodo, če bodo v četrtek uspešni, tekmovanje nadaljevali pri turškem Bursasporu ali gruzijskem Čihurju Sačhereju (prva tekma 0:0), a za zdaj se s temi nasprotniki še ne obremenjujejo. Poljšak pa je priznal, da se v vodstvu kluba ukvarjajo tudi že z logističnimi vprašanji glede novih morebitnih dolgih gostovanj.

Jogan: Hiter zadetek bi zmedel Norvežane
Medtem ko lahko Koprčani povratno tekmo pričakujejo sproščeno, imajo v Gorici precej več skrbi. Že na prvi tekmi so namreč dobili štiri zadetke, pokopal jih je slab prvi polčas, v katerem so domači povedli s 3:0. Za kanček upanja je poskrbel Luka Majcen, ki je znižal z bele točke, a nazadnje je bil končni izid 4:1.

"Kar je bilo, je bilo, rezultat pa zanesljivo ni ugoden. Doma bomo takoj napadli, že prvo minuto, seveda ne brezglavo, saj nas bo vsak gol v naši mreži oddaljil od želje, preboja v tretji predkrog. Skušali bomo čim prej zadeti, takšen zadetek bi vnesel nekaj nemira v njihove vrste. Potem bomo videli, kaj bo, smo pa vsekakor pripravljeni," je pojasnil branilec Gorice Alen Jogan.

DRUGI PREDKROG, povratni tekmi, četrtek ob 20.30:
LUKA KOPER - NEFTČI (AZR) 2:1

GORICA - MOLDE (NOR) 1:4

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.




TRETJI PREDKROG, prvi tekmi:
LACI (ALB)/ZORJA LUGANSK (UKR) - MOLDE/GORICA

NEFTČI/LUKA KOPER - BURSASPOR (TUR)/ČIHURA (GRU)

Prvi tekmi bosta 31. julija, povratni pa 7. avgusta.

Koper in Gorica v boj za Evropsko ligo
Oslabljeno Gorico čaka težko