Ostaja v Andaluziji - Rene Krhin je Cordobo, kjer je bil posojen igralec Interja, zdaj zamenjal za vznožje Sierre Nevade. Foto: EPA
Ostaja v Andaluziji - Rene Krhin je Cordobo, kjer je bil posojen igralec Interja, zdaj zamenjal za vznožje Sierre Nevade. Foto: EPA

Za okrogli milijon evrov odškodnine je Granada odkupila Reneja Krhina, ki je zadnje pol sezone že igral v Španiji za Cordobo. Občasni slovenski reprezentant se je v četrtek predstavil v rdečih barvah novega kluba in že opravil prvi trening z novimi soigralci, ki so v pretekli sezoni s 17. mestom komajda obdržali prvoligaški status. Krhin je z Granado podpisal štiriletno pogodbo.

Prišel na željo trenerja
Nakup Krhina je bila želja trenerja Joseja Ramona Sandovala, ki je želel okrepiti vezno linijo moštva. "Krhin je pomemben igralec za naš slog igre: obrambno odgovoren in hkrati ustvarjalen. Veliko bomo pridobili v igri v zraku, kjer je močno navzoč. Ne bomo zahtevali, da zadržuje žogo," je naloge za novega varovanca naštel Sandoval.

Konec zgodbe z Interjem
Granada je med poletnim premorom v matični Udinese (oba kluba sta v lasti družine Pozzo) prodala čilskega vezista Manuela Iturraja, njegovo mesto pa mora zdaj zasesti Krhin, ki je kot posojen nogometaš pri Cordobi znal opozoriti nase španske strokovnjake, hkrati pa imajo v Granadi seveda tudi podrobno skavtsko poročilo iz Italije. Otrok Maribora se je na Apeninski polotok podal že poleti 2006, ko je dopolnil 16 let, ves čas je bil član Interja, kjer pa mu nikakor ni uspelo izboriti rednega igralnega časa. Veljal je za naslednjega velikana slovenskega nogometaša, a so mu številne poškodbe omejile razvoj.

Krhin že trenira z novimi soigralci pri Granadi