Ker se je na ogrevanju poškodoval Denis Ljubović, je v prvi enajsterici priložnost dobil Gaber Dobrovoljc, ki je v 50. minuti žogo poslal v svojo mrežo. Foto: Aleš Fevžer
Ker se je na ogrevanju poškodoval Denis Ljubović, je v prvi enajsterici priložnost dobil Gaber Dobrovoljc, ki je v 50. minuti žogo poslal v svojo mrežo. Foto: Aleš Fevžer
Nejc Vidmar
Vratar Nejc Vidmar je nekajkrat odlično posredoval. Foto: Aleš Fevžer

Na Nacionalnem stadionu v romunski prestolnici, kamor so se Domžalčani odpravili z avtobusom, je v 50. minuti Alexandru Matel po desni strani pobegnil obrambi Domžal in poslal predložek pred vrata, kjer je z glavo žogo v gol nespretno preusmeril Gaber Dobrovoljc, ki je v prvi enajsterici dobil priložnost zaradi poškodbe Denisa Ljubovića.

Končni izid je sedem minut pozneje postavil Sadat Bukari. Njegov prvi poskus z glavo je vratar Nejc Vidmar vrhunsko obranil, vendar je Bukari nato odbito žogo s petih metrov poslal v prazno mrežo.

V prvem polčasu sta imeli obe ekipi po eno veliko priložnost za vodstvo, toda mreža se ni zatresla. Domžalska obramba je bila precej luknjičasta, reševal jo je Vidmar. Domžalčani so v 15. minuti lepo kombinirali na desni strani, akcije pa Žanu Majerju s petih metrov ni uspelo kronati z zadetkom, saj je žogo z odlično obrambo odbil vratar Silviu Lung. Nato je z levega roba kazenskega prostora močno streljal še Erik Janža, Lung pa se je spet izkazal in je žogo s težavo odbil v kot.

Ker so bili v 1. predkrogu neuspešni tudi nogometaši Celja, je v kvalifikacijah Evropske lige ostala le še Olimpija, ki bo 18. julija gostila slovaško Žilino.

Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma, Bukarešta:
ASTRA (ROM) - Domžale 2:0 (0:0)
Dobrovoljc 50./ag, Bukari 62.

RK: Skubic 90.

Izid prve tekme: 1:0
Astra: Lung, Youssef, Morais, Muresan, Matel, Yahaya (72./Barboianu), Seto , Enache (66./William Amorim), Bukari (78./Ivanovski), Budescu, Fatai.

Domžale: Vidmar, Skubic , Dobrovoljc, Majer (69./Požeg Vancaš), Janža, Kous (84./Pihler), Stankovič, Božovič, S. Vuk, G. Vuk (65./Parker), Gabrić.

Sodnik: Jaroslav KOZIK (UKR)

2. predkrog:
OLIMPIJA - ŽILINA (SLK)

Prva tekma bo 18. julija, povratna tekma pa 25. julija.