Slask je imel v Celju bučno podporo s tribun, kjer je bilo 1.500 poljskih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Slask je imel v Celju bučno podporo s tribun, kjer je bilo 1.500 poljskih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Celje - Slask
Slask je v Celju naredil velik korak k napredovanju v naslednji krog. Foto: www.alesfevzer.com
Slask slavil na Areni Petrol

Vrsta Simona Rožmana je pred tekmo vlogo favorita prepustila četrtouvrščeni ekipi poljskega prvenstva, ki je imela v Celju bučno podporo s tribun. Na Areni Petrol je bilo kar 5.000 gledalcev, za odlično vzdušje pa so poskrbeli gostje iz Vroclava. Za veselje poljskih navijačev pa so poskrbeli tudi njihovi ljubljenci, ki so si pred povratno tekmo v Šleziji, ta bo 9. julija, priigrali gol prednosti.

Celjani so po koncu pretekle sezone ostali brez lani najboljšega posameznika Benjamina Verbiča, ki se je preselil v dansko prestolnico, v mesto ob Savinji pa so prišli nekateri novi obrazi: Ivan Firer, Matej Mršić, Mihovil Klapan, Milan Spremo in Karlo Težak.

Pich poskrbel za odlično poljsko izhodišče
Na celjskem igrišču so takoj zagospodarili gostje iz Vroclava, medtem ko so se gostitelji odločili za bolj obrambno igro, svoje priložnosti pa so iskali v hitrih nasprotnih napadih. Gostiteljem je največ težav povzročala slovaška naveza Robert Pich-Peter Grajciar, navkljub nekaterim njenim poskusom pa je tekma do 32. minute potekala po celjskih željah, nato pa je Pich na najlepši mogoči način unovčil dolgo podajo Portugalca Flavia Paixaa ter žogo po strelu z glavo spravil za hrbet domačega vratarja Matica Kotnika.

V drugem polčasa je Rožman osvežil napad, namesto Valona Ahmedija je v ogenj poslal Nigerijca Sunnyja Omoregieja. Bojeviti Celjani so imeli terensko pobudo, v 66. minuti pa je poljski vratar Mariusz Pawelek z dobrim posredovanjem preprečil poskus Omoregieja za izenačenje na 1:1. V nadaljevanju so se gostje otresli pritiska, v 77. in 82. minuti pa sta Flavio Paixao in Tomasz Holota zapravila lepi priložnosti za povišanje izida, a je ostalo pri tesni zmagi gostujoče ekipe.


Prva tekma 1. predkroga kvalifikacij:
CELJE - SLASK VROCLAV 0:1 (0:1)
5.000; Pich 32.

Celje: Kotniki, Klemenčič , Jakolić, Soria, Vidmajer, Miškić, Klapan, Firer, Bajde ( 63./Vrhovec), Ahmedi ( 46./Omoregie), Mršić ( 70./Težak).

Slask: Pawelek, Celeban, Dudu, Pawelec, Zielinski, Hateley, Holota, Kielb, Flavio Paixao ( 78./Ostrowski ), Grajciar ( 69./Machaj), Pich ( 90./Dankowski).

Sodnik: Enea Jorgji (Albanija)

Povratna tekma bo 9. julija.

Slask slavil na Areni Petrol