Thomas Müller je zadel za elf prvič po oktobru lani. Na evropskem prvenstvu ni bil v pravi formi. Foto: EPA
Thomas Müller je zadel za elf prvič po oktobru lani. Na evropskem prvenstvu ni bil v pravi formi. Foto: EPA
Joshua Kimmich
Joshua Kimmich se je veselil prvega zadetka za nemško izbrano vrsto v šestem nastopu. Foto: EPA
Thomas Müller
Thomas Müller se je po četrt ure dobro znašel pred vrati Norveške. Foto: EPA

Izbranci Joachima Löwa so bili na stadionu Ulleval pred 26.000 gledalci precej boljši tekmec in so potrdili, da jim bo zelo težko odvzeti prvo mesto v kvalifikacijski skupini C.
Povedli so po četrt ure igre, ko je Mesut Özil našel Müllerja, ki najprej ni dobro zadel žoge, a branilca Havard Nordtveit in Even Hovland nista uspela izbiti žoge. Müller je z levico prišel do strela z desetih metrov, vratar Rune Jarstein se je žoge dotaknil z roko, vendar se je odkotalila v mrežo.
V zadnji minuti prvega polčasa je Müller poslal žogo na desno stran kazenskega prostora, pritekel je Joshua Kimmich in z diagonalnim strelom z desno nogo povišal na 0:2.
V drugem polčasu so Nemci znižali ritem. Po uri igre je Sami Khedira z desne strani podal pred vrata, razigrani Müller pa je z močnim strelom z glavo postavil končni izid.
Tudi brez Poldija in Schweinija gre
Na evropskem prvenstvu pred dvema mesecema so Nemci izpadli v polfinalu proti Franciji z 0:2, reprezentančno kariero sta sklenila Lukas Podolski in Bastian Schweinsteiger, ki je poslovilno tekmo odigral v sredo v Mönchengladbachu proti Finski.
Stanciu zapravil zmago Romunije
Novi romunski selektor Christoph Daum je začel z remijem proti Črni gori (1:1). Pet minut pred koncem je zadel Adrian Popa, vendar veselje ni trajalo dolgo, saj je v 87. minuti izenačil Stevan Jovetić. V 96. minuti je Nicolae Claudiu Stanciu z bele točke meril prek vrat.
Skupina C:
SAN MARINO - AZERBAJDŽAN 0:1 (0:1)
Gurbanov 45.

ČEŠKA - SEVERNA IRSKA 0:0

NORVEŠKA - NEMČIJA 0:3 (0:2)
Müller 15., 61., Kimmich 45.

Norveška: Jarstein, Svensson, Hovland, Nordtveit, Aleesami, Tettey, Henriksen (61./Selnaes), Johansen (67./Jenssen), Berisha, Diomande, King (72./Sörloth).

Nemčija: Neuer, Kimmich, Hummels, Höwedes, Hector, Kroos, Khedira (84./Weigl), Müller, Özil, Draxler (85./Meyer), Götze (73./Brandt).

Sodnik: William Collum (Škotska)



Skupina E:

DANSKA - ARMENIJA 1:0 (1:0)
Eriksen 17.
Eriksen je v 72. minuti zapravil 11-m.

KAZAHSTAN - POLJSKA 2:2 (0:2)
Hižničenko 51., 58.; Kapustka 9., Lewandowski 35./11-m

ROMUNIJA - ČRNA GORA 1:1 (0:0)
Popa 85.; Jovetić 87.
Stanciu (Romunija) je v 96. minuti z 11-m meril prek vrat.