Manchester >City je bil na kolenih, a se je rešil v zadnji minuti. Foto: EPA
Manchester >City je bil na kolenih, a se je rešil v zadnji minuti. Foto: EPA
Joe Hart je delal čudeže, dvakrat pa ga je rešil tudi okvir vrat. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je na zadnjih treh tekmah dosegel osem zadetkov. Foto: Reuters

Nemški prvaki so z nogometom visokega tempa še posebej v drugem delu stisnili Angleže, ki jim je točko z enajstmetrovke, potem ko je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Nevena Subotića, v zadnji minuti zagotovil Mario Balotelli.

Mancini napoveduje hitro rešitev težav
"Čeprav smo točko dobili nezasluženo, zna biti na koncu še zelo pomembna. Borussia je bila boljša. Morali bi dobiti tri ali štiri gole, toda rešil nas je Hart. Dotrmundčani imajo trenutno boljšo ekipo od nas. Delamo preveč napak, kar je zelo čudno. Vem, kje je težava in rešil jo bom zelo hitro," je povedal Mancini.

Klopp: Naredili smo ogromen korak naprej
Edini, ki je med navijači, novinarji in igralci menil, da je Manchester zaslužil točko, je bil trener Borussie Jürgen Klopp: "Malce sem jezen ob končnem izidu, toda tudi City si je zaslužil remi. Tudi oni so imeli številne priložnosti, a se je izkazal Roman Weidenfeller. Žal mi je predvsem, ker nismo izkoristili priložnost, ko smo že vodili. Zadovoljen sem z našo predstavo, tudi taktično smo bili zelo disciplinirani. Naredili smo ogromen korak naprej."

Hart dokazal, da ima Anglija spet vrhunskega golmana
Tudi junak tekme Joe Hart, najboljši angleški vratar po legendarnem Petru Shiltonu, se je strinjal z Mancinijem: "Lahko smo presrečni s točko. Borussia je bila nocoj za razred boljša. Priložnosti je bilo toliko, da bi bilo lahko tudi 10.10, Ne vem, ali je bila enjastmetorvka dosojena upravičeno, toda točka nas ohranja med živimi."

Branilec Borussie Subotić je povedal: "Po tekmi smo se pogovarjali z nekaterimi nogometaši Cityja in vsi so priznali, da jim še noben nasprotnik ni povzročal toliko težav. To je za nas velik kompliment."

Ronaldo pred El Clasicom v vrhunski formi
Na drugi tekmi skupine D je Real Madrid na gostovanju s 4:1 nadigral Ajax. Cristiano Ronaldo je dosegel drugi hat trick v štirih dneh, prvega v Ligi prvakov, in dokazal, da je pred nedeljskim El Clasicom v vrhunski formi. Jose Mourinho je bil z izjemo dela igre zadovoljen: "Malce smo popustili, ko je Ajax znižal vodstvo, toda po tretjem golu smo nadaljevali s prevlado na igrišču. Ekipa izpolnjuje svoje naloge."