Kevin Kampl je septembra zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi proti Bolgariji, izpustil gostovanje na Cipru. Zdaj je zelo vprašljiv tudi njegov nastop na oktobrskih srečanjih Lige narodov. Foto: www.alesfevzer.com
Kevin Kampl je septembra zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi proti Bolgariji, izpustil gostovanje na Cipru. Zdaj je zelo vprašljiv tudi njegov nastop na oktobrskih srečanjih Lige narodov. Foto: www.alesfevzer.com
Brdo pri Kranju
Ob današnjem zboru na Brdu pri Kranju so imeli slovenski nogometaši zanimivo družbo. Ravno ko so se zbirali, je imela čez cesto vajo Slovenska vojska. Uprizorila je akcijo, ki jo bo jutri pokazala generalnemu sekretarju zveze Nato Jensu Stoltenbergu, ki bo na obisku v Sloveniji. Gre za prikazno vajo v izvedbi kopenskega odreda za specialno delovanje nevtraliziranja delovanja sovražne celice. Kako bodo pri nevtraliziranju tekmecev uspešni nogometaši, bomo videli v soboto in torek. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Bojan Jokić
Bojan Jokić je z 92 nastopi daleč najizkušenejši član slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca
Prizor s ponedeljkovega treninga na Brdu pri Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Jokić: Po dveh porazih moramo nekaj spremeniti
Kampl ostaja v Nemčiji, tudi Verbič ni treniral
Iličić dva meseca ni mogel niti hoditi

prišel v prihodnjih dneh, še ni jasno.

Varovanci Tomaža Kavčiča so se opoldne zbrali na Brdu pri Kranju, med njimi pa ni bilo vezista Leipziga, saj se je po nedeljskem odigranem prvem polčasu proti Nürnbergu (dosegel je tudi zadetek) njegovo zdravstveno stanje spet poslabšalo.
"Kampl bo do nadaljnjega ostal v Nemčiji. Zdravniška služba reprezentance bo v vsakodnevnem stiku z Leipzigom, v kolikor se njegovo stanje izboljša, pa se bo Kevin pridružil reprezentančnim soigralcem," so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Zaradi prehlada je v četrtek izpustil že tekmo Evropske lige v Trondheimu proti Rosenborgu, za nedeljo pa so ga, kot kaže, s pomočjo zdravil le za silo "zakrpali". Nastopil je, ker se je v zadnjih dveh dneh počutil bolje. Leipzig je sicer zmagal z visokih 6:0, že po prvem polčasu je bilo 4:0.
"Premor bi mi dobro del"
Kampl, ki bo v torek dopolnil 28 let, je dosegel prvi gol na tekmi, svoji jubilejni 100. v Bundesligi. V tej sezoni se je med strelce vpisal prvič. Prejel je tudi udarec v stegno, vendar ne gre za nič hujšega. Težava je, da se je "ponovno pojavila infekcija, zato za zdaj ne more odpotovati k reprezentanci", so zapisali na spletni strani kluba.
"Želel sem z igrišča in moral sem z igrišča. Čutil sem bolečine v kolku in dimljah. V zadnjih petih minutah nisem več mogel zares šprintati. Bolje je bilo, da nisem tvegal. Ves teden sem bil bolan, vzel sem veliko tablet. Po tekmi sem se tresel, očitno še nisem premagal bolezni. Premor bi mi dobro del," je za spletno stran RB live v nedeljo povedal Kampl. Na 13 tekmah za Leipzig v tej sezoni je skupaj nabral 1.079 minut igre, s čimer ima drugo najvišjo minutažo v klubu.

Kaj bo z Verbičem?
Po odpovedi Jana Oblaka ter poškodbah Jasmina Kurtića in Tima Matavža to seveda pomeni nove skrbi za slovenskega selektorja. Z nekaj težavami zaradi poškodbe stegenske mišice je na zbor prišel tudi Benjamin Verbič in v ponedeljek ni treniral.

Na opoldanskem zboru še ni bilo mladega debitanta v članski izbrani vrsti Jake Bijola, ki se je reprezentanci po letu iz Moskve pridružil popoldne in opravil prvi trening.

Tekma proti Norveški bo v soboto ob 18.00 v Oslu, prihodnji torek pa v Stožice prihaja Ciper. Prenos obeh srečanj bo na TV SLO 2 in MMC-ju.
Jokić: Čim prej vrniti izgubljene točke
Slovenija je na uvodnih dveh tekmah Lige narodov septembra obakrat izgubila z 1:2, doma proti Bolgariji in na Cipru. Kapetan Bojan Jokić pravi, da so se že v preteklosti soočali s takšnimi situacijami, ko rezultatsko ni šlo.

"Vemo, da se mora vsak posameznik zamisliti in dati še kak odstotek več. Posledično se bo obrnilo na pozitivno stran. Res je, da smo proti Bolgariji pokazali veliko boljšo tekmo kot proti Cipru. Proti Ciprčanom nismo imeli nadzora, zaradi tega je tudi tako grenak priokus. Izgubili smo šest točk, tako da jih moramo čim prej vrniti," pravi Jokić, ki kljub dejstvu, da je Slovenija še brez točk in na zadnjem mestu skupine 3 v ligi C, še vedno verjame v osvojitev prvega mesta.

Proti Norveški je Slovenija nazadnje igrala v kvalifikacijah za SP 2014. V Oslu je po 11-metrovki v zadnjih minutah izgubila z 2:1, ko je bil selektor Slaviša Stojanović, oktobra 2013 pa jo je v Mariboru pod vodstvom Srečka Katanca premagala s 3:0.

"Mislim, da imajo boljšo reprezentanco, kot so jo imeli takrat. So mlajši, polni elana. Tudi mi dobro delamo, ampak v tem trenutku nismo pravi. Proti Norveški pa upam, da bomo," je dejal slovenski kapetan.

Po dolgi bolezni še ne bo povsem pravi Josip Iličić, ki pa je že dobil nekaj malega igralnega časa pri Atalanti. Pomembno je, da so ga vsi sprejeli z odprtimi rokami. "Mislim, da je prišel v pravem trenutku. Vsi bomo pričakovali od njega, da bo naredil nekaj izjemnega, ampak pri tem mu moramo pomagati. Potem bo tudi on pravi. Res ga dolgo ni bilo, ampak je pa pravi vodja," je sklenil Jokić.

LIGA NARODOV

LIGA C, skupina 3
Sobota ob 18.00:
NORVEŠKA – SLOVENIJA
Ob 20.45:
BOLGARIJA – CIPER
Torek ob 20.45:
NORVEŠKA – BOLGARIJA
SLOVENIJA – CIPER
Petek, 16. novembra, ob 20.45:
CIPER – BOLGARIJA
SLOVENIJA – NORVEŠKA
Ponedeljek, 19. novembra, ob 20.45:
CIPER – NORVEŠKA
BOLGARIJA – SLOVENIJA
Prenosi vseh tekem Slovenije na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:                          
BOLGARIJA          2  2 0 0  3:1  6
NORVEŠKA           2  1 0 1  2:1  3
CIPER              2  1 0 1  1:2  3
SLOVENIJA          2  0 0 2  2:4  0

Jokić: Po dveh porazih moramo nekaj spremeniti
Kampl ostaja v Nemčiji, tudi Verbič ni treniral
Iličić dva meseca ni mogel niti hoditi