Jan Oblak je dobil dva zadetka iz dveh strelov v okvir vrat. Foto: Reuters
Jan Oblak je dobil dva zadetka iz dveh strelov v okvir vrat. Foto: Reuters
Wesley Sneijder in Branko Ilić
Branko Ilić in soigralci so si priigrali zgodovinsko točko. Foto: EPA
Chris Smalling
Chris Smalling je odločil srečanje na Old Traffordu. Foto: Reuters
Daniel Caligiuri
Daniel Caligiuri je že v 4. minuti minuti matiral David de Geo. Foto: Reuters
Alvaro Morata
Alvaro Morata je načel mrežo Seville. Juventus ima že šest točk, v Serie A pa je v šestih krogih zbral le pet točk. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se je v Malmöju veselil dveh mejnikov. Foto: Reuters

Gostitelji so na stadionu Vicente Calderon povedli sredi prvega dela, ko je po lepi podaji Antoina Griezmanna z bližine žogo pod prečko poslal Angel Correa. 20-letni Argentinec, ki je dosegel prvi zadetek v najbolj elitnem klubskem tekmovanju v Evropi, je pravo odkrtije začetka sezone pri colchonerosih.
Jackson Martinez je zapravil dve priložnosti za povišanje vodstva. Kazen je prišla v 36. minuti, ko je Nicolas Gaitan z izjemnim volejem z levico izenačil.
Razigrani Gaitan je v 51. minuti z leve strani s sijajno diagonalno podajo na daljši vratnici našel Goncala Guedesa, ki je z natančnim strelom zadel v malo mrežico. Jan Oblak je pokril bližnji kot. V zadnje pol ure je Atletico silovito pritisnil, vstopil je tudi Fernando Torres, a do spremembe izida ni prišlo.
Atletico je imel premoč (streli 22:5, v okvir vrat 7:2, koti 12:1, posest 55:45 %), a pred vrati odličnega vratarja Julia Cesarja ni bil dovolj konkreten.
Astana po treh avtogolih do prve točke

Nogometaši Astane so odigrali prvo tekmo Lige prvakov na domačem igrišču. Branko Ilić je igral vseh 90 minut proti Galatasarayu (2:2). Pri Turkih sta v 77. in 89. minuti avtogola dosegla Hakan Balta in Lionel Carole, v pravo mrežo je s 30 metrov z levico meril le Bilal Kisa v 31. minuti, avtogol pa je zatem dosegel še Astanin vratar Nenad Erić, ki je slabo posredoval pri predložku z leve strani.
Rdeči vragi po uvodnem šoku do preobrata
Manchester United je v skupini B premagal Wolfsburg z 2:1. Na Old Traffordu so gostitelji doživeli hladno prho že v 4. minuti, ko je Daniel Caligiuri preigraval na desni strani, nato pa si izmenjal sijajno dvojno podajo z Maxom Krusejem in z desnico zlahka ukanil Davida de Geo.
Rdeči vragi so nato pritisnili in izenačili v 34. minuti, ko je z bele točke zadel Juan Mata. Po podaji Španca v kazenski prostor je Caligiuri igral z roko in sodnik Viktor Kassai je takoj pokazal na najstrožjo kazen.
V 53. minuti je Bastian Schweinsteiger slabo zadel žogo pri strelu s 25 metrov, Mata jo je spretno s peto podal prek presenečene obrambe gostov, Chris Smalling pa se je izognil prepovedanemu položaju in z desnico poslal žogo mimo Diega Benaglia v mrežo.
Stara dama blesti v Ligi prvakov
Juventus, ki ima velike težave v italijanskem prvenstvu, je v skupini D ugnal Sevillo z 2:0. Stara dama je zapravila veliko priložnosti v prvem polčasu, štiri minute pred odmorom pa je povedla. Andrea Barzagli je natančno podal v kazenski prostor, Alvaro Morata pa je z glavo zatresel mrežo. Končni izid je po protinapadu tri minute pred koncem postavil rezervist Simone Zaza.

Raffael zapravil najstrožjo kazen
Na drugi tekmi skupine D je Borussia Mönchengladbach izgubila proti Manchester Cityju z 1:2. Gostitelji, ki so se pod vodstvom začasnega trenerja Andreja Schuberta (Lucien Favre je odstopil) pobrali po slabem štartu v Bundesligi, so v 19. minuti zapravili enajstmetrovko. Joe Hart je odbil strel Raffaela, ki je tudi priigral najstrožjo kazen. V kazenskem prostoru ga je podrl Nicolas Otamendi.

Agüero bolj natančen v zadnji minuti
V 54. minuti nato le veselje na Borussia Parku, ko je branilec Julian Korb z desne strani podal v kazenski prostor, Lars Stindl pa je bil natančen z desno nogo z desetih metrov. Vodstvo je trajalo enajst minut. Po kotu Kevina De Bruyneja je najvišje skočil Martin Demichelis. Žoga je bila že prek golove črte, a sodniki niso pokazali na sredino, pritekel je Otamendi in z desnico poslal žogo v mrežo, odbila se je od branilca Andreasa Christensena. V zadnjih minutah je Nemcem pošla energija, Fabian Johnson je podrl Sergia Agüera, ki je sam izvedel strel z bele točke in poslal Yanna Sommerja v napačno smer.

Ronaldo ujel legendarnega Raula

V skupini A je madridski Real na Švedskem po pričakovanju premagal Malmö (0.2). Cristiano Ronaldo je po izjemni podaji Isca Špancem zagotovil vodstvo v 29. minuti, kar je bil njegov 500. gol v karieri in 322. v dresu Reala, s čimer je le še za zadetek zaostajal za rekorderjem madridskega kluba Raulom Goznalezom. Z njim pa se je izenačil v 90. minuti, ko je po podaji Lucasa Vasqueza z bližine postavil končni izid.

Gladka zmaga Parižanov
Paris St. Germain je v Lvovu zanesljivo ugnal Šahtar (0:3). Že v prvem polčasu sta Francozom zanesljivo prednost priigrala Serge Aurier z glavo in David Luiz po strelu Aurierja. V zadnji minuti je avtogol dosegel Darijo Srna.

2. krog, skupina A:
ŠAHTAR - PARIS SG (v Lvovu) 0:3 (0:2)
Aurier 7., David Luiz 23., Ibrahimović 90.

MALMÖ - REAL MADRID 0:2 (0:1)
Ronaldo 29., 90.
RK: Yotun 78./Malmö

Lestvica:                            
REAL MADRID          2  2 0 0  6:0  6
PARIS SG             2  2 0 0  5:0  6
MALMÖ                2  0 0 2  0:4  0
ŠAHTAR               2  0 0 2  0:7  0


Skupina B:
MANCHESTER UNITED
- WOLFSBURG 2:1 (1:1)
Mata 34./11-m, Smalling 53.; Caligiuri 4.

Manchester United:
de Gea, Valencia (46./Young), Smalling, Blind, Darmian, Schneiderlin, Schweinsteiger (72./Jones), Mata, Rooney, Depay (62./Pereira), Martial.

Wolfsburg: Benaglio, Träsch (77./Jung), Naldo, Dante, Rodriguez, Guilavogui, Arnold (70./Schürrle), Caligiuri, Kruse, Draxler, Dost (70./Bendtner).

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)

CSKA MOSKVA - PSV EINDHOVEN 3:2 (3:0)
Musa 8., Doumbia 21., 36./11-m; Lestienne 60., 68.
RK: Arias 80./PSV
Doumbia je v 44. minuti zapravil 11-m.

Lestvica:                            
PSV EINDHOVEN        2  1 0 1  4:4  3
CSKA MOSKVA          2  1 0 1  3:3  3
MANCHESTER UNITED    2  1 0 1  3:3  3
WOLFSBURG            2  1 0 1  2:2  3


Skupina C:
ASTANA - GALATASARAY 2:2 (0:1)
Hakan Balta 78./ag, Carole 89./ag; Bilal Kisa 31., Erić 86./ag

Astana: Erić, Ilić, Postnikov, Aničić, Šomko, Canas, Džolčijev (78./Nuserbajev), Maksimović, Kethevoama (82./Mužikov), Žukov (89./Šetkin), Junior Kabananga.

Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih, Hakan Balta, Carole, Selcuk, Bilal Kisa (81./Gumus), Yasin (91./Sabri Sarioglu), Sneijder, Podolski (68./Rodriguez), Umut Bulut.

Sodnik: Martin Strömbergsson (Švedska)


ATLETICO MADRID - BENFICA 1:2 (1:1)
Correa 23.; Gaitan 36., Guedes 51.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Gabi, Tiago, O. Torres (63./Saul Niguez), Correa (77./F. Torres), Griezmann (71./Vietto), Jackson Martinez.

Benfica: Julio Cesar, Nelson Semedo, Luisao, Jardel, Eliseu, Andre Almeida, Samaris (73./Fejsa), Guedes, Gaitan, Jonas (80./Pizzi), Raul Jimenez (72./Mitroglu).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)



Lestvica:                             
BENFICA              2  2 0 0  4:1  6 
ATLETICO MADRID      2  1 0 1  3:2  3 
GALATASARAY          2  0 1 1  2:4  1 
ASTANA               2  0 1 1  2:4  1 


Skupina D:
JUVENTUS
- SEVILLA 2:0 (1:0)
Morata 41., Zaza 87.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra, Khedira (76./Alex Sandro), Pogba, Hernanes, Cuadrado, Dybala (88./Rugani), Morata (80./Zaza).

Sevilla: Sergio Rico, Tremoulinas, Kolodziejczak, Andreolli, Coke, Krychowiak, Krohn-Dehli, Reyes (79./Munoz), Konopljanka, N'Zonzi (66./Iborra), Gameiro (66./Immobile).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)


BORUSSIA (M) - MANCHESTER CITY 1:2 (0:0)
Stindl 54.; Christensen 65./ag, Agüero 90./11-m
Raffael (Borussia M.) je v 19. minuti zapravil 11-m, žogo je odbil Hart.

Borussia (M): Sommer, Korb (78./Traore), Christensen, Alvaro Dominguez, Wendt, Dahoud (84./Nordveit), Xhaka, Herrmann (72./Hahn), Johnson, Stindl, Raffael.

Manchester City: Hart, Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov, Y. Toure (46./Fernando), Fernandinho, Silva (65./Jesus Navas), De Bruyne, Sterling (94./Zabaleta), Agüero.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Lestvica:                            
JUVENTUS             2  2 0 0  4:1  6
SEVILLA              2  1 0 1  3:2  3
MANCHESTER CITY      2  1 0 1  3:3  3
BORUSSIA (M)         2  0 0 2  1:5  0