Jana Oblaka je pri tem strelu Davida Alabe v 54. minuti rešila prečka. Foto: Reuters
Jana Oblaka je pri tem strelu Davida Alabe v 54. minuti rešila prečka. Foto: Reuters
Saul Niguez
Saul Niguez se veseli gola v 11. minuti. Foto: Reuters
Pep Guardiola in Diego Simenone
Pozdrav trenerjev Pepa Guardiole in Diega Simeoneja pred začetkom tekme. Foto: Reuters
Robert Lewandowski in Jose Gimenez
Besedni dvoboj Roberta Lewandowskega in Joseja Gimeneza. Foto: Reuters

Gostitelji so edini gol dosegli v 11. minuti. Niguez je zadel po izjemnem prodoru po desni strani, ko je s "slalomom" opravil s kar nekaj branilci Bayerna in Manuela Neuerja premagal z natančnim diagonalnim nizkim strelom z 11 metrov. Žoga se je v mrežo odbila od vratnice.
Bayern, ki je v drugem polčasu tako rekoč ves čas napadal, je bil najbližje zadetku v 54. minuti, ko je David Alaba s silovitim strelom s 30 metrov "zamajal" prečko. Ob koncu 56. minute je po kotu sledila obramba Jana Oblaka na golovi črti po nevarnem strelu Javija Martineza z glavo. V 73. minuti je lepo odbil še močan strel Artura Vidala z 20 metrov z desne strani.
Torres blizu gola za 2:0
Na drugi strani bi v 75. minuti neučinkovitost Bayerna kmalu še enkrat kaznoval Fernando Torres. Po protinapadu je na desni strani izigral Alabo in streljal z zunanjim delom stopala, a mu je veselje preprečila vratnica. Gledalci so bili s tekmo v visokem ritmu od prve do zadnje minute lahko zadovoljni.
Münchenčani se bodo tretjemu zaporednemu izpadu v polfinalu proti španskim moštvom (lani in predlani sta jih ustavila Real in Barcelona) poskušali izogniti na povratnem srečanju prihodnji torek.

Guardiola presenetil s postavo
Pep Guardiola
je znova presenetil z začetno postavo. Na klopi sta bila Franck Ribery in Thomas Müller, ki sta vstopila v drugem polčasu namesto Kingsleyja Comana in Thiaga Alcantare. Trener Bayerna se je na začetku odločil za malce bolj obrambno različico, saj so v bili prvi postavi Thiago, Vidal in Xabi Alonso. Precej bolj pričakovana je bila začetna postava Atletica.
Po vodstvu Madridčanov je Vidal prvi zapretil pri Bayernu z glavo, nato pa še s prostega strela Douglas Costa, a se izid ni spremenil. V prvem primeru je na golovi črti posredoval Jose Gimenez, v drugem pa je Brazilec z neugodnim poskusom zadel le zunanji del mreže. Na drugi strani je imel po pol ure igre po protinapadu priložnost Antoine Griezmann, toda na pravem mestu je bil Neuer in z nogo žogo izbil v kot.
Pri Atleticu je zaradi poškodbe manjkal sijajni branilec Diego Godin, pri Bayernu pa Arjen Robben in Jerome Boateng.

Polfinale, prvi tekmi:
ATLETICO MADRID - BAYERN 1:0 (1:0)
Saul Niguez 11.

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Savić, Filipe Luis, Gabi, Augusto Fernandez, Koke, Saul Niguez ( 85./Partey), Griezmann, F. Torres.

Bayern: Neuer , Lahm, Javi Martinez, Alaba, Juan Bernat ( 77./Benatia ), Xabi Alonso, Thiago ( 70./Müller), Vidal, Coman ( 64./Ribery), Douglas Costa , Lewandowski.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Povratna tekma bo 3. maja.


Odigrano v torek:
MANCHESTER CITY - REAL MADRID 0:0

Povratna tekma bo 4. maja. Finale bo 28. maja gostil milanski San Siro.