Fernando Torres se je vrnil na stadion Vicente Calderon, kjer se je izstrelil med zvezdnike. V napadu je bil preveč osamljen, dobil ni skoraj nobene uporabne žoge. Foto: Reuters
Fernando Torres se je vrnil na stadion Vicente Calderon, kjer se je izstrelil med zvezdnike. V napadu je bil preveč osamljen, dobil ni skoraj nobene uporabne žoge. Foto: Reuters
Petr Čech
Petr Čech je že po četrt ure odšel z igrišča v velikih bolečinah. Foto: Reuters
Jose Mourinho in Diego Simeone
Jose Mourinho je postavil obrambno taktiko in zadovoljen zapušča Madrid. Foto: EPA
Diego Costa
Diego Costa ob zgoščeni obrambi Chelseaja ni imel pravih priložnosti. Foto: Reuters

Vodilna ekipa španskega in drugouvrščena angleškega prvenstva sta prikazali zelo disciplinirano igro. Jose Mourinho je postavil zelo obrambno enajsterico. Nekdanji kapetan Atletica Fernando Torres je bil osamljen v napadu, saj je manjkal poškodovani Samuel Eto'o.
Atletico je imel terensko premoč (posest 62:38, streli na vrata 26:5, v okvir vrat 10:3), a si ni priigral zares izrazitih priložnosti.
Čech v vratih le četrt ure
Prvi šok za goste se je zgodil v 16. minuti, ko sta se prerivala David Luiz in Raul Garcia, ki je padel v gol Atletica, Petr Čech je odbil žogo iz kota prek vrat, nato pa padel prek Raula Garcia na komolec. Takoj je signaliziral menjavo, vstopil je Mark Schwarzer.
Suarez mimo vrat
Atletico je imel večjo posest žoge, Chelsea pa se je zelo disciplinirano branil. Prvi polčas zares ni navdušil. Najlepšo priložnost v prvem delu je imel v 34. minuti Mario Suarez, ki je s 23 metrov meril za las mimo vrat.
Tudi Terry odšepal z igrišča
Tudi na začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni spremenila, jalovo premoč so imeli "colchonerosi", strnjena obramba Londončanov pa je delovala brez napak.
V 73. minuti se je poškodoval še kapetan John Terry, vstopil je Andre Schürrle. Še najbolj vroče je bil v 76. minuti, ko je Schwarzer s konicami prstov zaustavil žogo po natančnem prostem strelu Gabija s 25 metrov. Dve minuti zatem je rezervist Arda Turan z glavo streljal mimo vrat. Tudi Raul Garcia ni bil natančen z glavo. Vstopil je še David Villa, gostitelji so skušali s številnimi visokimi podajami in in streli od daleč, a obramba Chelseaja je ostala nepremagana.
Trije igralci bodo manjkali v Londonu
Gabi, Frank Lampard
in John Obi Mikel so prejeli tretji rumeni karton in na povratni tekmi prihodnjo sredo na Stamford Bridgeu ne bodo igrali.
"To je bila zelo težka tekma, nobeni ekipi si ni uspelo priigrati prednosti. Nikakor nam ni uspelo zadeti, kar bi spremenilo potek tekme. Morda je ta remi ugodnejši za Chelsea, a vse je še odprto," je pojasnil trener gostiteljev Diego Simeone.

Polfinale, prvi tekmi:
ATLETICO MADRID - CHELSEA 0:0
54.960 gledalcev

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda , Godin, Filipe Luis, Gabi , Mario Suarez ( 80./Sosa), Raul Garcia ( 86./Villa), Koke, Diego ( 61./Arda Turan), Diego Costa.

Chelsea: Čech ( 18./Schwarzer), Azpilicueta, Cahill, Terry ( 73./Schürrle), Cole, David Luiz, Mikel , Ramires, Lampard , Willian ( 94./Ba ), Torres.

Sodnik: Jonas Eriksson (ŠVE)

Povratna tekma bo 30. aprila.


Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - BAYERN

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Modrić, Xabi Alonso, di Maria, Bale, Benzema, Ronaldo.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba, Javi Martinez, Kroos, Schweinsteiger, Robben, Ribery, Müller

Sodnik: Howard Webb (ANG)

Povratna tekma bo 29. aprila.
Finale bo 24. maja v Lizboni.