Jan Oblak in Fernando Torres sta se veselila preboja v četrtfinale. Foto: Reuters
Jan Oblak in Fernando Torres sta se veselila preboja v četrtfinale. Foto: Reuters
Juanfran
Juanfran je dosegel odločilni zadetek v osmi seriji. Foto: Reuters
Atletico Madrid
Veliko veselje colchonerosov po zadnji enajstmetrovki Juanfrana. Foto: EPA
Luciano Narsingh, PSV Eindhoven
Luciano Narsingh je bil osmoljenec večera v Madridu. Foto: Reuters
Fernando Torres
Fernando Torres je vstopil v 56. minuti in precej poživil igro Atletica. Foto: Reuters
Joe Hart, Martin Demichelis in Gael Clichy
Joe Hart, Martin Demichelis in Gael Clichy so imeli dokaj miren večer na Etihadu. Foto: EPA
Oblak o uvrstitvi v četrtfinale Lige prvakov

Prva tekma v Eindhovnu se je končala brez zadetkov. Tudi po 120 minutah na stadionu Vicente Calderon sta mreži mirovali. Jan Oblak se je v vratih Atletica izkazal z izjemno obrambo v drugem polčasu.
Jalova premoč Atletica v prvem polčasu
Gostitelji so imeli več priložnosti v prvem polčasu. Po četrt ure igre je Antoine Griezmann prišel do strela v kazenskem prostoru, a je meril preveč po sredini vrat in Jeroen Zoet je njegov strel obranil. Dve minuti zatem je po kotu najvišje skočil Diego Godin, vendar je meril malce previsoko. Pet minut pred odmorom je Yannick Ferreira Carrasco poskušal od daleč, žoga pa je zletela malce čez gol.
Oblak preprečil veselje Locadii, tudi Torres v vratnico
V 58. minuti je Jurgen Locadia prišel do žoge v kazenskem prostoru, nevarno je sprožil z leve strani, diagonalni strel bi verjetno končal v mali mrežici, Oblak pa se je iztegnil in žogo odbil v vratnico. Atletico je deloval nezbrano, napačne podaje na sredini igrišča so se kar vrstile.
Še najnevarnejši je bil Fernando Torres, ki je v 56. minuti zamenjal Augusta Fernandeza. "El Nino" je štiri minute pred koncem rednega dela prišel do strela z leve strani, vratarju Zoetu pa je žogo uspelo odbiti v vratnico.
PSV v podaljšku le čakal na 11-m
V podaljšku se je lepo videlo, da sta obe moštvi na koncu z močmi. PSV je le še čakal na izvajanje enajstmetrovk. Najlepšo priložnost za Atletico je imel rezervist Lucas Hernandez, ki je po kotu z glavo meril čez vrata v 94. minuti.
Narsingh v prečko, Juanfran v polno
Po 121 minutah so bile na vrsti enajstmetrovke. PSV je imel majhno prednost, saj je izvajal prvi. Oblak je bil blizu v prvi seriji, ko je skoraj obranil strel Marca van Ginkla. Hector Moreno je v peti seriji spravil žogo pod slovenskim vratarjem v mrežo.
V uvodnih sedmih serijah so bili vsi izvajalci natančni. V osmi seriji je Narsingh, ki je vstopil v 118. minuti, zadel prečko. Juanfran je bil nato natančen in veliko veselje na stadionu Vicente Calderon se je začelo.

City rutinirano zadržal visoko prednost
Manchester City se je s kijevskim Dinamom razšel brez golov. Angleži so napredovali po zmagi na prvi tekmi s 3:1.
Tekma na stadionu Etihad se ni začela po načrtih gostiteljev. V 6. minuti je z igrišča odšepal kapetan Vincent Kompany, ki si je poškodoval mišico. Podobna usoda je nekaj minut pozneje doletela Hernana Otamendija, ki je šepal že prej, nato pa moral v 24. minuti z igrišča, kar je za City pomenilo že drugo menjavo. Kijevčani so resno zapretili v 32. minuti po napaki obrambe domačih, a se je napad končal z roko Miguela Velosa.

V drugem delu so domači prevzeli pobudo. Jesus Navas je v 61. minuti že premagal vratarja Oleksandra Šovkovskega, žoga pa je zadela vratnico. Dve minuti zatem je Andrej Jarmolenko iz ugodnega položaja streljal naravnost v roke Joeja Harta. V zadnje četrt ure so gostitelji rutinsko zadržali visoko prednost s prve tekme v Kijevu. V sodnikovem podaljšku je rezervist Oleksandr Jakovenko v gneči pred vrati Cityja iz bližine meril naravnost v Harta.

Osmina finala, povratne tekme:
ATLETICO MADRID - PSV Eindhoven * 8:7 (0:0) 0:0
* - po streljanju 11-m

Izvajanje 11-m:
Griezmann ; van Ginkel
Gabi ; Guardado
Koke ; Pröpper
Saul Niguez ; Bruma
F. Torres ; Moreno
Gimenez ; Lestienne
Filipe Luis ; Arias
Juanfran ; Narsingh

Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin ( 89./Lucas Hernandez), Filipe Luis, Saul Niguez, Gabi, Augusto Fernandez ( 56./F. Torres), Koke, Ferreira-Carrasco ( 75./Kranevitter), Griezmann.

PSV Eindhoven: Zoet, Bruma, Isimat-Mirin, Moreno, Arias, Willems ( 75./Brenet), Pröpper, Guardado , van Ginkel , L. de Jong ( 118./Narsingh), Locadia ( 87./Lestienne).

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)



MANCHESTER CITY - Dinamo Kijev 0:0 3:1

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany ( 7./Mangala), Otamendi ( 24./Demichelis), Clichy, Fernando, Fernandinho, Jesus Navas, Y. Toure, Silva ( 79./Sterling), Agüero.

Dinamo Kijev: Šovkovski, Vida, Hačridi, Dragović, Antunes , Miguel Veloso, Jarmolenko, Garmaš ( 64./Sidorčuk), Bujalski, Gusev ( 62./Jakovenko), Teodorczyk ( 46./Derlis Gonzalez)

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)



Sreda ob 20.45:
BARCELONA - ARSENAL 2:0

BAYERN - JUVENTUS 2:2


Odigrano prejšnji teden:
WOLFSBURG - Gent 1:0 (0:0) 3:2
Schürrle 74.

REAL MADRID - Roma 2:0 (0:0) 2:0
Ronaldo 64., James Rodriguez 68.

Zenit - BENFICA 1:2 (0:0) 0:1
Hulk 69.; Gaitan 85., Talisca 96.

Chelsea - PARIS SG 1:2 (1:1) 1:2
Diego Costa 27.; Rabiot 16., Ibrahimović 67.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.

Oblak o uvrstitvi v četrtfinale Lige prvakov