Luis Suarez je dvakrat poslal žogo za hrbet Jana Oblaka. Tudi na zadnji tekmi med Barcelono in Atleticom Madrid konec januarja je Barca zmagala z 2:1. Foto: Reuters
Luis Suarez je dvakrat poslal žogo za hrbet Jana Oblaka. Tudi na zadnji tekmi med Barcelono in Atleticom Madrid konec januarja je Barca zmagala z 2:1. Foto: Reuters
Fernando Torres in Marc Andre ter Stegen
Fernando Torres je v 25. minuti takole matiral Marca Andreja ter Stegna. Foto: Reuters
Fernando Torres
V 35. minuti je dr. Felix Brych strogo izključil Torresa, zaradi česar so njegovi soigralci burno protestirali. Foto: Reuters
Arturo Vidal
Arturo Vidal je edini zadetek na Allianz Areni po 110 sekundah dosegel z glavo. Foto: Reuters
Jonas
Benficin napadalec Jonas obžaluje zapravljeno priložnost v 64. minuti. Foto: Reuters

V prvi polovici prvega polčasa so bili pričakovano podjetnejši gostitelji, ki pa si niso pripravili izrazitejših priložnosti. Še najnevarneje so zapretili v 19. minuti, ko je Neymar z glavo streljal čez vrata. V 25. minuti pa je sledil šok za navijače Barce, saj je Fernando Torres zadel za vodstvo Atletica. Po podaji Kokeja je s približno 14 metrov žogo poslal med nogama vratarja Marca Andreja ter Stegna. To je bil njegov prvi gol v Ligi prvakov za Atletico.

Deset minut pozneje je moral Torres predčasno z igrišča, saj je v kratkem času prejel dva rumena kartona. Pri drugem, ko je napravil prekršek nad Sergiem Busquetsem, ga je nemški sodnik Felix Brych najbrž prestrogo kaznoval.

Barca prvič v okvir vrat šele v 41. minuti
Nekaj trenutkov predtem, v 32. minuti, je imel Atletico še eno lepo priložnost. Poskusil je Antoine Griezmann, ter Stegen pa je žogo izbil s skrajnimi močmi. Barcelona je prvi strel v okvir vrat sprožila šele v 41. minuti. Streljal je Javier Mascherano, a je bil Oblak na mestu.
Neymar v prečko, Suarez v polno
Na začetku drugega polčasa je začela Barcelona oblegati vrata gostov. V 49. minuti je Lionel Messi po podaji Neymarja poskusil s škarjicami, žoga je zletela za malo mimo gola. Dve minuti pozneje je Brazilec z roba kazenskega prostora zadel prečko. Nato je Neymar streljal še z glavo, toda Oblak ni imel pretežkega dela. Bolj se je moral izkazati v 56. minuti, ko je z 18 metrov meril Messi, vendar je slovenski reprezentant žogo izbil z lepo parado.
Nemočen pa je bil v 63. minuti. Akcija se je začela na desni strani, od koder je v kazenski prostor predložek poslal Dani Alves, tam je Jordi Alba streljal iz voleja, pred vrati pa je iz bližine žogo v mrežo preusmeril Suarez. Urugvajec je v 74. minuti zadel še enkrat, tokrat z glavo po lepi kombinaciji in še eni podaji Alvesa z desne strani. Oblak je bil prekratek.
Gledalci v zadnje četrt ure pravih priložnosti niso več videli in ostalo je pri zmagi Barcelone z 2:1. Atletico je proti Kataloncem izgubil že sedmič zapored.

Vidal v polno že v 2. minuti

Druga tekma večera je bila v Münchnu, kjer je bil Bayern z 1:0 boljši od Benfice. Še preden se je tekma v Barceloni sploh začela, so gledalci na Allianz Areni že videli edini zadetek. V 2. minuti je po predložku Juana Bernata z leve strani z glavo zadel Arturo Vidal.
V nadaljevanju gostiteljem ni uspelo povišati vodstva, saj jim v napadu nikakor ni steklo tako kot na prejšnjih štirih domačih tekmah v Ligi prvakov, ko so skupaj dosegli kar 18 golov. Tik pred koncem tekme, v 89. minuti, je imel izjemno priložnost Robert Lewandowski, a je osamljen pred vrati nespametno in slabo podal Philippu Lahmu, namesto da bi streljal. Benfica je najbolj zapretila sredi drugega polčasa, ko so gostje v eni akciji streljali trikrat zapored, od tega dvakrat Jonas, vendar brez uspeha.
V sredo bosta še srečanji PSG - Manchester City in Wolfsburg - Real Madrid.

Četrtfinale, prvi tekmi:
BARCELONA - ATLETICO MADRID 2:1 (0:1)
Suarez 63., 74.; F. Torres 25.
RK : F. Torres 35.

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano , Jordi Alba, Busquets ( 80./Roberto), Rakitić ( 64./Rafinha), Iniesta ( 83./Turan), Messi, Suarez , Neymar.

Atletico Madrid: Oblak , Juanfran, Godin, Hernandez , Filipe Luis , Gabi, Saul Niguez ( 90./Correa), Koke , Carrasco ( 53./Fernandez ), Griezmann ( 76./Partey), F. Torres .

Sodnik: dr. Felix Brych (Nemčija)


BAYERN - BENFICA 1:0 (1:0)
Vidal 2.

Bayern: Neuer, Bernat , Kimmich ( 60./Martinez), Alaba, Lahm, Thiago, Douglas Costa ( 70./Coman), Müller ( 85./Götze), Vidal, Ribery , Lewandowski.
Benfica: Ederson, Andre Almeida, Lindelöf , Jardel, Eliseu, Fejsa, Pizzi ( 91./Samaris), Renato Sanches, Gaitan, Mitroglou ( 70./Jimenez), Jonas ( 83./Salvio).
Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)

Povratni tekmi bosta v sredo, 13. aprila.