Lionel Messi je z mojstrskim strelom v 67. minuti pokopal še zadnje upe Cityja. Foto: EPA
Lionel Messi je z mojstrskim strelom v 67. minuti pokopal še zadnje upe Cityja. Foto: EPA
Joleon Lescott in Lionel Messi
Joleon Lescott je bil prepočasen za Messija. Foto: EPA
Neymar in Aleksandar Kolarov
Neymar je v 18. minuti zatresel mrežo, a je stranski sodnik dvignil zastavico. Foto: EPA
Dani Alves
Dani Alves je tudi na povratni tekmi Barceloni zagotovil zmago. Foto: EPA
Salvatore Sirigu
Salvatore Sirigu se je izkazal pri strelu Simona Rolfesa z bele točke. Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi
Ezequiel Lavezzi je postavil končni izid na Parku princev. Foto: EPA

Katalonci so prvo tekmo na stadionu Etihad dobili z 2:0, tudi na Camp Nouu so bili večji del tekme boljši tekmec. Paris SG je vse opravil že na BayAreni z zmago s 4:0, izbranci Laurenta Blanca so tudi povratno tekmo dobili z 2:1.
Sporno razveljavljen gol Neymarja
Izbranci Gerarda Martina so prvo nevarno akcijo izvedli v 11. minuti, ko je Messi prodrl v kazenski prostor, Joe Hart je njegov strel odbil, Vincent Kompany pa je izbil žogo izpred svojih vrat. V 18. minuti je Cesc Fabregas v kazenskem prostoru na levi strani našel Jordija Albo, ki je podal pred vrata, kjer je Neymar poslal žogo v prazno mrežo. Stranski sodnik je dvignil zastavico, čeprav prepovedanega položaja ni bilo.

Fernandinho rešil z golove črte
Barca je imela pobudo, City pa je prvič zapretil v 39. minuti, ko je po sijajni podaji Davida Silve do strela z volejem prišel Samir Nasri, vendar je meril natančno v Victorja Valdesa. Tri minute pred koncem prvega dela je Neymar že preigral Harta, ki je šel preveč iz vrat, nato pa meril proti praznim vratom, kjer je žogo z golove črte z glavo izbil Fernandinho.

Messi v okvir vrat
V prvem polčasu je bil neviden Sergio Agüero. Namesto njega je na začetku nadaljevanja vstopil Edin Džeko. Bosanski napadalec je že v 48. minuti preizkusil Valdesa. Tri minute zatem je Messi na desni strani švignil mimo Joleona Lescotta, nato pa z močnim diagonalnim strelom stresel vratnico.
Veliki priložnosti Džeka in Zabalete
V naslednji akciji je bilo vroče na drugi strani. Aleksandar Kolarov je podal pred vrata, Džeko je nevarno streljal z glavo, Valdes pa se je izkazal s parado. City se je razigral, v 54. minuti je Kolarov ušel po levi strani, Gerard Pique ni uspel dobro izbiti žoge, prišla je do Pabla Zabalete, ki je z volejem meril za las mimo vrat. Valdes je že letel v napačno smer.

Velemojstrski zaključek Messija
V 67. minuti je Fabregas podal do Messija, Lescott je bil slabo postavljen, žoga se je od njegove noge odbila naravnost do argentinskega virtuoza, ki jo je z levico mojstrsko poslal prek Harta v mrežo. To je bil njegov osmi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Dve minuti zatem je Xavi streljal z roba kazenskega prostora, vendar je Hartu žogo uspelo odbiti.
Zabaleta izgubil živce
Četrt ure pred koncem je Džeko že švignil mimo Piqueja, ki ga je podrl od zadaj. Sodnik Stephane Lannoy se ni odločil za najstrožjo kazen. Pablo Zabaleta je izgubil živce in prejel še drugi rumeni karton.
Alves postavil piko na i
Gostje so tudi z igralcem manj še poskušali. V predzadnji minuti je Džeko z glavo našel Vincenta Kompanyja, ki je podstavil desnico in z bližine izenačil. Gostitelji so se pritoževali zaradi prepovedanega položaja. V sodnikovem dodatku je Andres Iniesta z desne strani preigral Harta, nato pa podal nazaj do Danija Alvesa, ki je z desnico postavil končni izid.

Sproščen večer za Parižane
Na Parku princev je Bayer zadel že v 6. minuti, ko je Sidney Sam z glavo matiral vratarja Salvatoreja Siriguja po podaji Giulia Donatija. PSG je izid poravnal sedem minut zatem, Marquinhos je bil natančen z glavo po podaji Yohana Cabayeja. V 28. minuti je Christoph Jallet v kazenskem prostoru podrl Erena Derdiyoka, strel Simona Rolfesa z bele točke pa je obranil Sirigu.

V nadaljevanju je PSG le nadzoroval potek srečanja. V 53. minuti je za končni izid poskrbel Ezequiel Lavezzi z natančnim strelom s 13 metrov z desnico. "Lekarnarji" so tekmo končali le z deseterico, Emre Can je zaradi simuliranja prejel drugi rumeni karton in moral v 68. minuti predčasno z igrišča.

Osmina finala, povratne tekme:
BARCELONA - Manchester City 2:1 (0:0) 2:0
Messi 67., Dani Alves 91.; Kompany 89.

Barcelona:
Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas ( 86./Sergi Roberto), Neymar ( 80./Sanchez), Messi.

Manchester City: Hart, Zabaleta , Kompany , Lescott, Kolarov , Y. Toure, Fernandinho, Milner, Nasri ( 74./Jesus Navas), Silva ( 72./Negredo), Agüero ( 46./Džeko).

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)


PARIS SG - Bayer Leverkusen 2:1 (1:1) 4:0
Marqinhos 13., Lavezzi 54.; Sam 6.
Rolfes (Bayer) je v 28. minuti zapravil 11-m.

Paris SG:
Sirigu, Jallet , Marquinhos, Thiago Silva, Digne, Cabaye, Pastore, Rabiot , Cavani ( 85./Camara), Ibrahimović ( 72./Menez), Lavezzi ( 61./Lucas Moura).

Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado, Reinartz ( 78./Wagener ), Rolfes, Can, Sam ( 67./Brandt), Derdiyok , Castro ( 67./Son).

Sodnik: Ivan Bebek (Hrvaška)




Odigrano v torek:
BAYERN
- Arsenal 1:1 (0:0) 2:0
Schweinsteiger 55.; Podolski 57.
Fabianski je v 92. minuti ubranil 11-m Müllerju.

ATLETICO MADRID - Milan 4:1 (2:1) 1:0
Costa 3., 85., Turan 40., R. Garcia 71.; Kaka 27.





Torek, 18. marca, ob 20.45:
CHELSEA - GALATASARAY 1:1

REAL MADRID - SCHALKE 6:1


Sreda, 19. marca, ob 20.45:
BORUSSIA (D) - ZENIT 4:2

MANCHESTER UNITED - OLYMPIACOS 0:2

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.