Gareth Bale in Cristiano Ronaldo sta združila moči pri četrtem zadetku Reala v Carigradu. Foto: Reuters
Gareth Bale in Cristiano Ronaldo sta združila moči pri četrtem zadetku Reala v Carigradu. Foto: Reuters
Navijači Galatasaraya
Navijači Galatasaraya so videli šest žog v mreži svojih ljubljencev. Foto: Reuters
David Alaba
David Alaba (v sredini) je v 4. minuti dosegel prvi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je na Old Traffordu zadel za vodstvo Manchester Uniteda z 1:0 in 3:1. Foto: Reuters
Carlos Tevez
Carlos Tevez se v Köbenhavnu ni vpisal med strelce. Foto: EPA
Thiago Motta
Thiago Motta (levo) je v Pireju dvakrat zatresel mrežo z glavo. Foto: Reuters

Portugalec je dosegel svoj drugi hat-trick v najelitnejšem klubskem tekmovanju, prvič mu je to uspelo oktobra lani proti Ajaxu. Prvi zadetek so gledalci v Carigradu videli v 33. minuti, strelec je bil Isco. Predtem je imel lepše priložnosti Galatasaray.
Poškodbi Casillasa in Drogbaja
V drugem polčasu je dvakrat v polno meril še Karim Benzema. Tekmo je Real odločil s tremi goli od 54. do 66. minute, ko se je na semaforju zasvetil izid 0:4. Pri drugem zadetku Ronalda je s podajo s prostega strela sodeloval tudi rezervist Gareth Bale, ki je tik predtem stopil na zelenico. Končni izid je "CR7" postavil v sodnikovem podaljšku, potem ko je preigral tri branilce.
Že v 15. minuti je moral z igrišča Iker Casillas, ki si je poškodoval rebra ob trku s soigralcem Sergiom Ramosom. Pri Turkih je tik pred odmorom podobna usoda doletela Didierja Drogbaja. Zaradi poškodbe ramena je ob polčasu ostal v slačilnici.

Alaba prvi strelec

Branilec naslova Bayern je bil s 3:0 boljši od CSKA-ja iz Moskve. Že v 4. minuti je mrežo vodilne ekipe ruskega prvenstva s prostega strela ob slabem posredovanju vratarja Igorja Akinfejeva načel David Alaba. Na 2:0 je še v prvem polčasu z glavo povišal Mario Mandžukić po podaji Arjena Robbna s prostega strela, Nizozemec pa se je sredi drugega dela še sam vpisal med strelce.
Moyes debitiral enako kot Ferguson
Manchester United je s 4:2 ugnal Bayer Leverkusen. Dvakrat se je med strelce vpisal Wayne Rooney, v 22. in 70. minuti. Simon Rolfes je v 54. minuti sicer izenačil na 1:1, a so nato Robin van Persie, Rooney s svojim 200. zadetkom v dresu Uniteda in Antonio Valencia poskrbeli za mirne zadnje minute. To je bila prva tekma trenerja Davida Moyesa v Ligi prvakov, zanimivo pa je, da je Alex Ferguson v tem tekmovanju leta 1994 prav tako debitiral z zmago s 4:2 na Old Traffordu.
Wiland spravljal v obup nogometaše Juventusa
Paris St. Germain in Manchester City sta suvereno slavila v gosteh pri Olympiacosu (1:4) oziroma Viktorii Plzen (0:3), edini neodločen izid in tudi majhno presenečenje pa se je zgodilo v Köbenhavnu, kjer so gostitelji osvojili točko proti Juventusu (1:1). Blestel je vratar Köbenhavna Johan Wiland, ki se je izkazal z nekaj izjemnimi obrambami. Danci, ki so v domači ligi trenutno šele na 10. mestu, so povedli v 14. minuti z golom Nicolaia Jörgensena, na začetku drugega polčasa pa je izenačil Fabio Quagliarella s strelom z levico pod prečko po podaji Federica Pelusa z leve strani.
V Pireju je zmago Parižanom sredi drugega polčasa z dvema zadetkoma z glavo po podajah iz kota Ezequiela Lavezzija zagotovil Thiago Motta. Italijan je nato še podal Marquinhosu, ki je postavil končni izid.
1. krog, skupina A:
REAL SOCIEDAD - ŠAHTAR DONECK 0:2 (0:0)
Teixeira 65., 87.
MANCHESTER UTD. - BAYER LEVERKUSEN 4:2 (1:0)
Rooney 22., 70., van Persie 59., Valencia 79.; Rolfes 54., Toprak 88.

Manchester United: de Gea, Smalling, Ferdinand, Vidić, Evra, Carrick, Kagava (71./Young), Valencia, Fellaini (80./Cleverley), van Persie, Rooney (84./Hernandez).

Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Toprak, Spahić, Bönisch, Reinartz, Can, Rolfes, Sam (78./Kruse), Son (64./Bender), Kiessling (78./Derdiyok).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


Skupina B:
GALATASARAY - REAL MADRID 1:6 (0:1)
Bulut 84.; Isco 33., Benzema 54., 81., Ronaldo 63., 66., 91.
Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Nounkeu, Riera, Felipe Melo, Inan, Baytar (63./Bruma), Sneijder, Burak , Drogba (46./Amrabat).

Real Madrid: Casillas (16./Lopez), Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa, Modrić (73./Illarramendi), Khedira, Isco (65./Bale), di Maria, Ronaldo, Benzema.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

KÖBENHAVN - JUVENTUS 1:1 (1:0)
Jörgensen 14.; Quagliarella 54.


Skupina C:
OLYMPIACOS - PARIS SG 1:4 (1:1)
Weiss 25.; Cavani 19., Motta 68., 73., Marquinhos 86.
Roberto (Olympiacos) je v 82. minuti ubranil 11-metrovko Ibrahimoviću.

BENFICA - ANDERLECHT 2:0 (2:0)
Đuričić 4., Luisao 30.
Oblaka (Benfica) ni bilo v ekipi.


Skupina D:
BAYERN - CSKA MOSKVA 3:0 (2:0)
Alaba 4., Mandžukić 41., Robben 68.

Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Dante, Alaba, Lahm, Robben (79./Shaqiri), Müller, Kroos (71./Schweinsteiger), Ribery, Mandžukić (75./Pizarro).

CSKA Moskva: Akinfejev, Nababkin, V. Berezucki, Ignaševič, Ščenikov, Cauna, Wernbloom, Zuber (77./Milanov), Honda, Vitinho (46./Tošić), Musa (74./Bazeljuk).

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

VIKTORIA PLZEN - MANCHESTER CITY 0:3 (0:0)
Džeko 48., Y. Toure 53., Agüero 58.