Carlos Tevez je že v 3. minuti poskrbel za šok na vročem Westfalnu. Argentinec je bil najboljši igralec srečanja. Foto: EPA
Carlos Tevez je že v 3. minuti poskrbel za šok na vročem Westfalnu. Argentinec je bil najboljši igralec srečanja. Foto: EPA
Kevin Kampl
Kevin Kampl in soigralci niso našli poti skozi strnjeno obrambo italijanskih prvakov. Foto: Reuters
Nogometaši Juventusa se veselijo velike zmage v Dortmundu. Foto: Reuters
Ivan Rakitić
Ivan Rakitić je z lobom načel mrežo Manchester Cityja. Foto: EPA
Sergio Aguero
Sergio Aguero je slabo izvedel najstrožjo kazen. Foto: Reuters
Pep Guardiola
Obračun na Camp Nouu si je prvič, odkar je po koncu sezone 2011/12 zapustil Barcelono, ogledal tudi njen nekdanji trener Pep Guardiola. Trener Bayerna iz Münchna je zavrnil sedež v častni loži, saj si je tekmo želel ogledati v družbi prijateljev. Foto: Reuters

Kevin Kampl je odigral celo tekmo za Borussio, ki je bila po hitro prejetem zadetku brez idej. Blestel je Carlos Tevez, ki je dosegel dva zadetka in podal še za tretjega.
Izjemen strel Teveza za hladen tuš na Westfalnu
Veliko strokovnjakov je pred tekmo razglabljalo, da se bo Juventus skušal le braniti, saj mu je po zmagi v Torinu z 2:1 zadostoval že remi brez golov. Vse napovedi so se porušile v 3. minuti, ko je Patrice Evra na levi strani našel Carlosa Teveza, ki je s 25 metrov z desnico poslal žogo pod prečko. Roman Weidenfeller je bil na napačni nogi in ni mogel dovolj dobro posredovati.
Gostitelji so po prejetem golu potrebovali dolgo časa, da so se pobrali. V prvem polčasu so imeli jalovo premoč, a italijanska obramba je delovala brezhibno. Po četrt ure je Stephan Lichtsteiner nevarno zapretil, a Weidenfeller se je izkazal s parado. V 27. minuti je zelenico zapustil Paul Pogba, ki se je poškodoval v dvoboju s Sokratisom Papastathopoulosom. Vstopil je Andrea Barzagli.

Morata in Tevez potrdila gladko zmago
Italijanski prvaki so v drugem polčasu nevarno pretili iz protinapadov. Najbolj nevaren je bil 22-letni španski napadalec Alvaro Morata. V 50. in 56. minuti se je izkazal Weidenfeller, v tretjem poskusu in po nesebični podaji Teveza v 70. minuti pa je Morata vendarle povišal na 0:2. V 78. minuti je rezervist Adrian Ramos poskusil z glavo, vendar je bil Gianluigi Buffon zbran. Piko na i odlični predstavi stare dame je postavil najboljši igralec srečanja Tevez. Argentinec je zadel z desno nogo po podaji Artura Vidala.
Rakitić kronal veliko premoč Barce
Na Camp Nouu je bila Barcelona v prvem polčasu precej boljša. V 6. minuti je po podaji Danija Alvesa do strela prišel Neymar, ki je z leve strani stresel vratnico. Pet minut pozneje se je prvič izkazal Joe Hart, ki je obranil strel Lionela Messija z leve strani. Po uri igre so Katalonci povedli, Messi je z desne strani z diagonalno podajo našel Ivana Rakitića, ki je s sijajnim lobom z desno nogo matiral Harta.
Nasri bi si zaslužil izključitev
Barca je z igro kratkih podaj z visokim ritmom prevladovala, angleški prvaki pa so naredili ogromno prekrškov. Fernandinho, Aleksandar Kolarov, David Silva in Samir Nasri so prejeli rumene kartone. V 36. minuti je Nasri od zadaj pokosil Neymarja na sredini igrišča, ko je bila žoga že precej naprej, zaslužil bi si rdeči karton, a sodnik Gianluca Rocchi se ni tako odločil. Minuto pred odmorom je po podaji Neymarja okvir vrat zadel še Luis Suarez.
Vratar Hart preprečil polom angleških prvakov
Hart je imel v drugem polčasu še več dela. V 48. minuti je odbil strel Jordija Albe, nato pa je v 64. minuti preprečil še zadetek Messija, potem ko je Suarez minuto pred tem zadel zunanji del mreže. Na drugi strani je mimo vrat meril Yaya Toure. V 71. minuti je Jordi Alba zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju, Hart pa se je izkazal še šest minut zatem po strelu Neymarja.
Ter Stegen obranil strel Agüera z bele točke
V 78. minuti je Sergio Agüero z desne strani prodrl v kazenski prostor, Gerard Pique je podstavil nogo, argentinski napadalec pa je teatralno poletel. Rocchi je pokazal na belo točko, Agüero je kar sam izvedel najstrožjo kazen, a se je izkazal Marc-Andre ter Stegen. Ob koncu tekme se je še trikrat izkazal odlični Hart, ki je obranil poskuse Suareza, Messija in Neymarja.
Angleži v petkovem žrebu ne bodo imeli svojega predstavnika, Španci pa kar tri.

Osmina finala, povratne tekme:
BARCELONA - Manchester City 1:0 (1:0) 2:1
Rakitić 31.
Agüero (Man. City) je v 78. zapravil 11-m.

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves ( 91./Adriano), Pique, Mathieu, Jordi Alba, Rakitić ( 84./Rafinha), Mascherano, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Demichelis , Kolarov , Y. Toure ( 72./Bony), Fernandinho , Nasri ( 46./Jesus Navas), Silva , Milner ( 87./Lamopard), Agüero.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)




Borussia (D) - JUVENTUS 0:3 (0:1) 1:2
Tevez 3., 79., Morata 70.

Borussia (D): Weidenfeller, Sokratis, Subotić, Hummels, Schmelzer ( 46./Kirch), S. Bender ( 63./Ramos), Gündogan, Mhitarjan ( 63./Blaszczykowski), Reus , Kampl, Aubameyang.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra, Marchisio, Vidal, Pogba ( 27./Barzagli), Pereyra, Tevez ( 81./Pepe), Morata ( 78./Matri).

Sodnik: Milorad Mažić (Srbija)



Odigrano v torek:
MONACO
- Arsenal 0:2 (0:1) 3:1
Giroud 36., Ramsey 79.

ATLETICO MADRID - Bayer Leverkusen ** 4:2 (1:0) 0:1
Mario Suarez 27.
** - po streljanju 11-m




Odigrano prejšnji teden:
Chelsea - PARIS SG * 2:2 (0:0) 1:1
Cahill 81., Hazard 96./11-m; Luiz 86., Silva 114.
RK: Ibrahimović 32./PSG
* - po podaljšku

BAYERN - Šahtar Doneck 7:0 (2:0) 0:0
Müller 4./11-m, 52., Boateng 34., Ribery 49., Badstuber 63., Lewandowski 75., Götze 87.
RK: Kučer 3./Šahtar

REAL MADRID - Schalke 3:4 (2:2) 2:0
Ronaldo 25., 45., Benzema 53.; Fuchs 20., Huntelaar 40., 84., Sane 57.

PORTO - Basel 4:0 (1:0) 1:1
Brahimi 14., Herrera 47., Casemiro 56., Aboubakar 76.
RK: Samuel 91./Basel

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb bo v petek ob 12.00 v Nyonu.